fbpx
Contarina by placescases.com

Апартамент Contarina към Residenza Ducato, в сърцето на Венеция, Италия

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:50 мин.

Разгледах множество опции в интернет и накрая писах на няколко къщи за гости и хотели. Когато ми отговориха от Residenza Ducato, ми предложиха апартамент, който не фигурираше в сайта, а беше направо страхотен- любов от пръв поглед. След няколко мейла, успях да го резервирам на доста добра цена.

Оказа се, че това е удар в 10-ката, защото първо, че изглежда още по-добре, отколкото на снимка, второ е страхотно удобен, за семейство с 2 тийна и трето нашата домакиня, Паола, е най-слънчевия и готин домакин, който сме имали на място за отсядане. Докато пътувахме към Венеция, я държах я информирана къде сме, що сме. Бях много разочарована от закъснението на полета с 1 час, което много обърка плановете ни. Обаче докато седяхме да чакаме лодката, която трябваше да ни закара към центъра на Венеция, увесили носове, че вече е страшно късно, дойде една усмихната жена, която ме повика по име и се оказа, че това е Паола. Как ни намери и прихвана, не можахме да разберем. Но тя беше отишла до Тревизо и като прочела в съобщението ми, че пътуваме към Венеция, дошла да ни посрещне. Тя ни заведе до апартамента лично и ни помогна да си вземем храна за вкъщи от един ресторант. Преди това даже се опита да ни направи резервация за ресторант, но вече беше твърде късно, за да приемат такава. Страхотна е тази Паола! Изпрати ни ресторанти, които да посетим, препоръча ни какво да видим, докато сме в града, за всичко беше страшно отзивчива.

Виж ….

… Приятен интериор- графики и снимки на Венеция;

… Много сладък тапет в детската стая на дирижабли и балони.

Усети ….

… Невероятно посрещане от страна на нашия домакин Паола– не очаквахме такава ангажираност от Паола за посрещането ни при пристигането и за съдействието й да успеем да вечеряме, въпреки късния час;

… Много удобни легла и възглавници;

… Апартаментът предлага всякакъв комфорт- чаши, чинии, хладилник, дори микровълнова печка с няколко програми и задължителната кафе машина, в случая на Illy и няколко комплиментни капсули;

… Отоплението в Contarina е силно, което за нас беше важно като за февруари.

Чуй ….

… В апартамента има колонка на Bose, почти същата като тази, с която ходя навсякъде, но този път, за да не я мъкна по самолетите оставих вкъщи. То пък тук намерих друга, така че отново имах комфорта да си пусна любимата музика. Много лесно се свързва с телефон през Bluetooth.

Време за гледане на филмчето: 1:50 мин.

Помириши ….

Illy е моето кафе, което пия и вкъщи, така че ароматът и вкусът му и тук не ми липсваше.

Вкуси ….

Към този апартамент няма закуска, но пък всичко, което си купиш отвън можеш добре да съхраняваш и удобно консумираш. Ние сутрин взимахме закуски за децата от близкото кафене и ги носехме в апартамента. Също така, купихме си бутилка Просеко, което сложихме в хладилника, за да си пийваме вечер по чаша. Това го направихме, след като в едно от заведенията ни сервираха на чаша не особено добро пенливо вино, което нямаше нищо общо с Просеко.

Препоръчвам Residenza Ducato, не само заради хубавия интериор, не само заради комфорта, не само заради добрите цени, но най-вече заради Паола. Благодарим ти, Паола! Страхотна си!

Как да стигнеш до Contarina by Residenca Ducato?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Точната локация на Contarina:

1532 Venezia, 30100 Venice, Metropolitan City of Venice, Italy

45.43354727146106, 12.336208925501152

Локация на главната сграда на Residenza Ducato:

45.43512134247398, 12.334737985244725

A: San Marco 4283, 30121 Venezia VE

T: +390417241289

Check-in: 14ч Check-out: 10ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.