fbpx
Bankkovitch center Банкович в центъра,outside by Placescases.com

БАНКОВИЧ – СКАРА ОТ НАЙ-ВИСОКО КАЧЕСТВО В СОФИЯ

Последно посещение 13 януари в голяма група; честота на посещенията – 1 път месечно със семейство и приятели

Вижте: уютен и стилен интериор

Помиришете:  аромата на печено на скара месо, на прясно изпечена питка, на дюлевата и крушовата ракия

Вкусете:  топла питка с каймак, сръбските кебапчета, ущипците, вешалицата, тавчето и дюлевата ракия

Изпитайте: доброто обслужване, приятелското и любезно отношение към децата

Ако ви се хапва наистина добра скара, от сръбски тип, едно от най-добрите места в София е ресторант Банкович. Всъщност ресторантите са два- един в кв. Борово и един в центъра на ул.Аксаков, близо до парламента.

Преди да посетите ресторанта, гледайте стомахът ви да е празен, защото няма да устоите на невероятно вкусните ястия и определено ще ви се иска да опитате повечето от тях.

Започнете със салата и дюлева ракия. Ракията там се сервира със стил и уважение към питието. Не бързайте да я пиете като някакъв си обикновен алкохол. Трябва да се отнесете към нея с внимание и да й се насладите с всичките си рецептори. Първо, обърнете внимание на малката бутилка в традиционен стил и миниатюрната чашка, в която си отсипвате от нея. Забележете този златист цвят, сякаш малък слънчев лъч е уловен в бутилчицата, за да озари и стопли вечерта ви. Вдигнете наздравица и отпийте със затворени очи, за да се насладете на мекия аромат и вкус от медено сладък плод, докато прекарвате постепенно през езика, небцето и гърлото глътката. Усетете как рецепторите ви се опияняват и как малкият уловен слънчев лъч прави своето чудо,а вечерта ви става по- светла и топла! J

Ясно е, че този ритуал ще се повтори, защото няма да му устоите, но не забравяйте, че трябва да има мярка, за да не се развали магията.

Ако сте решили да ходите в Банкович, гледайте да не сте на диета. Няма как да не опитате меката питка и да си я топите в каймак или айвар.

Банкович

Bankovitch/ Банкович Interior by Placescases.com
Стилния Банкович Bankovich stylish inside by Placescases.com
Bankovich / Банкович inside by Placescases.com
Bankkovitch center Банкович в центъра,outside by Placescases.com
Bankovitch/ Банкович Interior by Placescases.com Стилния Банкович Bankovich stylish inside by Placescases.com Bankovich / Банкович inside by Placescases.com Bankkovitch center Банкович в центъра,outside by Placescases.com

Както знаете, сръбската скара е най-добрата, така че трябва задължително да опитате сръбските кебапчета, ущипците, плескавицата и вешалицата. Ако ли пък сте вегетарианци, ще намерите други вкусни опции за вас. Въпреки че няма да можете да се насладите на скарата, можете да хапнете домашни пържени картофи или пък тавче с чесън. Много е вкусно!

Каквото и да си поръчате, няма да сбъркате. Само имайте предвид, че вълшебния вкус на някои от ястията се дължи на чесън и ако стомахът ви е чувствителен, е добре да внимавате.

Десертите също са хубави като те са повече повлияни от средиземноморската кухня. Крем брюлето е класика!

Можете да посетите ресторанта с вашата/вашия любим, но най-добре е да доведете още приятели, а още по-добре- семейството и приятелите. Така е още по-забавно. Персоналът е свикнал с големите компании и веселите деца.

Понякога може да има забавяне в обслужването, което може би се дължи на претоварване в кухнята. Мениджмънтът на ресторанта е добре да помисли по този въпрос (случи ми се веднъж на празнуване на рожден ден на приятел, в събота вечер, в ресторанта в Борово)

Но трябва също да отбележа, че нашата шумна група стоя до нощите, вторник вечер, в ресторанта на центъра, а персоналът търпеливо ни изчака да си доразкажем вицовете и да приключим да се забавляваме. Когато си тръгвахме ни изпратиха с усмивка и ни пожелаха лека нощ, без да показват някакво раздразнение.

Със сигурност ще ги посетим скоро пак със семейството и приятелите.

Контакти на ресторанти Банкович:

 

Централна локация: ул. Аксаков 11, тел. 02 441 0553

Локация Борово: ул. Родопски извор, бл. 235 +359 886 198 604

 

 

 

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.