fbpx
Averna & Pears by One More Bar, Sofia, photo by placescases.com

Час по химия, история и купон ведно с Бар на годината 2018 от сп. Бакхус, София

Време за четене: 4 мин.

За пръв път бях на такова събитие, посветено на миксологията и страшно ми хареса!

По принцип не ходя по нощни заведения, защото след 24ч. масово се пуши в тях и това ме дразни. Така в продължение на няколко години изобщо не съм проследила, че миксологията се е развила в България и е достигнала доста високи нива на някои места. Това събитие ме запали да обърна внимание на тази част от хоспиталити бизнеса и сега, когато планирам пътуване, се стремя да посетя бар, в който се правят добри коктейли. Също така, вече се стремя да посещавам местата, които взеха участие на събитието Бар на годината на сп.Бакхус, защото демонстрираните от тях коктейли страшно ме впечатлиха! Пълня Instagram профила си със снимки от тях, но те далеч не могат да пресъздадат удоволствието да ги вкусиш на живо.

В навечерието на рождения си ден, сп.Бакхус организира за пръв път в историята си събитие, посветено на баровете и им се получи доста добре! Малкият, но изключително самоотвержен екип сътвори чудеса. В два последователни дни направиха две тотално различни събития- първо Бар на годината, с цялата му клубна атмосфера и лежерност и Ресторант на годината с неговата церемониалност, висок стил и изключителен синхрон между екипи, фирми, готвачи…

В следващите редове ще изтъкна най-важните моменти от мастър класа по миксология и купона с най-добрите барове в България.

Виж ….

…. Клубна атмосфера с образователен характер- много е вълнуващо да предусещаш, че ще научиш нещо ново и изключително интересно, пък и ще го опиташ след това;

…. Младежки дух и енергия от лекторите, от публиката;

…. Слайдове със схеми от органичната химия в презентациите на някои от лекторите- от 10-ти клас насам не бях виждала такива😊;

…. Хронологията на развитие на миксологията в графики и снимки;

…. Визиите на коктейлите вечерта на купона- невероятни и още по-впечатляващи на вкус. А майсторските движения на барманите направо са като спектакъл.

Усети ….

…. Дружелюбност, непосредственост- лекторите са открити за всякакви разговори, споделят мнения, много са готини. Георги Радев, основател на Lake Kane бар в Лондон, даже каза задължително да му се обадим като отидем там. С удоволствие бих опитала неговите tiki коктейли;

Tiki е тропически коктейл на основата на ром. Свеж и много подходящ за лятото!

…. Концентрираната акуратна работа на барманите, в комбинация с умението им да общуват с клиентите, въпреки навалицата и шума. Много са печени! Най-ми харесаха тези на Funky Monkey от Велико Търново и бармана на Hennessy, Павката от Travel Cocktails, който 2018 се класира в първите 20 на света в World Class cocktails, младежите от Култура, Варна и One More Bar, София. Имаше още няколко други, но по-добре виж филмчето, за да разбереш кои са те.

Чуй ….

…. Саунда вечерта на събитието по връчване на наградите беше уникален- много готини фънк ритми, абе много беше купонджийско.

Помириши ….

…. Круши, битери, ябълкови мусове…. Невероятни комбинации- изящни, помислени, вълнуващи.

Вкуси….

…. Averna and Pear, който се казва Lombardo в менюто на One More Bar, Handyman на Funky Monkey, Велико Търново, 17:32 и Mikey Finn, на бар Култура, Варна, всеки коктейл на Павел Памукчиев от Travel Cocktails, Blacktail на 5В Speakeasy bar.

Между другото, Speakeasy барове са се наричали тези, които са предлагали нелегално алкохол по време на сухия режим в Америка. Понеже на ушенце са се питали дали има алкохол и какъв е той, та оттам идва speakeasy. Сега така обозначават баровете в ретро стил.

…. Имаше изключителен кетъринг, включително подходящ за вегани;

…. Джун Йошида беше приготвил три типа вкусни изненади, в комбинация с чудесна сръбска ракия Hubert, които се предлагаха като подарък от MasterCard;

Чакам с нетърпение догодина събитието!

Дотогава ще си посещавам любимите барове, дето направиха най-яките коктейли на Бар на годината.

Иначе печелившите са:

  1. За цялостно творчество- Bar By the Way. Пробвай Spring Clarified Punch и Summer Hurrcane.
  2. На читателите – Funky Monkey, Велико Търново. Ако пътуваш до Търново, задължително отиди в тоя бар и тествай коктейл Handyman.
  3. The Cocktail Bar– награда за Коктейл бар– ами какво да се прави, тавтология на имената на категорията и бара.
  4. Щастливото прасе- за Ресторант-бар. Той пък ще затваря, защото Джун измислил нов проект.

Мисля, че догодина достойна номинация би бил Кармаре в категория Ресторант-бар. Там инфузията от паламуд в комбинация с девесил, основа джин беше нещо, което ме изуми.

Дали си само любител на коктейли или барман, препоръчвам мастър класовете, а още повече вечерния купон и церемония по награждаване на Бар на годината на Бакхус.

Време за гледане на филмчето: 10:11 мин.

Още веднъж браво на Джиджи Лагадинова, главната редакторка на сп.Бакхус и екипа й, за добрата идея и чудесна организация!

Ако планираш посещение в София около следващите Бар и Ресторант на годината, не му мисли много къде да резервираш, а виж направо опциите тук. За твое удобство съм сложила тук каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Не се притеснявай как ще намериш баровете, които споменах по-горе. Прилагам Google карти тук, за всеки град. Кликваш върху червената карфица на картата и после Упътвания, за да стигнеш до тях.

One More Bar, By The Way, 5L speakeasy bar в София

ул. „Цар Иван Шишман“ 15, 1000 Център, София, България

ул. „Георги С. Раковски“ 166, 2227 Old City Center, София, България

ул. „Цар Иван Шишман“ 12, 1000 Център, София, България

Tequila Bar Funky Monkey Велико Търново

ул. „Стефан Стамболов“ 32, 5000 ж.к. Варуша-север, Велико Търново, България

Speakeasy Култура бар, Варна

Dragoman 25 str, 9000 Варна Център, Варна, България

 

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.