fbpx
Chateau des Vigiers, photo by placescases.com

Бистрото в Chateau Des Vigiers, района на Бержерак, Франция

Оценка за  Bistro at Chateau Des Vigiers от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Април 2022

Видях                  5 сърца 12920

Усети                  4 hearts and a half 2022

Чух                      5 сърца 12920

Помирисах        5 сърца 12920

Вкусих                5 сърца 12920

     

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2 мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:10 мин.

Заслужава си разходката или отсядането в Chateau Des Vigiers, не само ако си голфър, защото мястото разполага със страхотно игрище, но и просто за разходка наоколо и хапване al fresco в градината на бистрото. Главния готвач на комплекса е ученик на Ален Дюкас, казва се Дидие Касагуана и под неговото ръководство е не само бистрото, но и ресторанта към шатото, който е получил Michelin звезда тази година.

Виж ….

…. Прекрасна гледка от терасата към голф игрището и езерото;

…. Шатото е от 17 век и прилича на Версай в Париж. Оказва се, че така го и наричат- малкия Версай;

…. Бистрото се помещава в старата изба на палата и е интересна комбинация от старинен стил с гредоред по тавана, дюшеме по пода и арт деко мебели, и декорации.

Усети ….

…. Приятно обслужване, малко бавно, но попаднахме в час пик, когато всички възрастни дами и господа почиваха от голфа и искаха да обядват спешно. Но по едно време всички станаха едновременно и някак си нещата се отпушиха и сервиза тръгна по-добре.

Чуй ….

…. Не разбрах дали има музика навън, но слушахме птичките наоколо и беше прекрасно.

Време за гледане на филмчето: 1:10мин.

Помириши ….

…. Аромат на манго и ананас в десерт със сорбе от манго, меренг върху парченца ананас;

…. Вино, задължително!

 

Вкуси ….

…. Чудесен терин от foie gras, който те си приготвят по специална рецепта- най-добрия, който пробвах в региона на Бордо;

…. Хубава риба, останалите похвалиха много омлета. То май няма слабо ястие тук, всеки каза, че му е вкусно.

Много е близо до Бержерак Chateau Des Vigiers, така че не е нужно да отседнеш точно в него, за да играеш голф, разходиш наоколо, хапнеш от вкусната кухня на ресторанта и бистрото или посетиш СПА-то, което работи със Sothys козметика.

Как да стигнеш до Chateau des Vigiers, близо до Бержерак, Франция?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Golfe des Vigiers, Route du Seignal, Couture, Monestier, Бержерак, Dordogne, Nouvelle-Aquitaine, France métropolitaine, 24240, Франция

A: Lieu dit Le Vigier, 24240 Monestier, France

T: +33553615039

Работно време: 12-14:30, не разрешават да се водят кучета

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в района?

Ако не си от района, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.