fbpx

Боровец Хилс- още един случай, в който шефът има предимство пред клиентите

Оценка за Боровец Хилс от 5D Сензографа на placescases.com: 3.5 от 5.

Февруари 2021

 

Видях

4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих

 

Чух

4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Помирисах

3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

 

Време за четене: 7 мин.

Нямаш 7 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 5 мин.

Нямаш 5 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 4:03 мин.

В последната си книга, която излезе пролетта на 2020, наречена „Времеубежище“, писателят Георги Господинов разказва за завръщането към миналото и неговата специфика за всеки различен човек, както и носталгичния светъл ореол, в който имаме склонност да го обграждаме в спомените си. Тук ще стане дума как за пореден път български хотелиер внася смут в моето Времеубежище на 90-те и изтрива ореолът, който упорито се опитвам да му изградя с отдалечаването ми от тях.

Като цяло, всичко си беше наред с обслужването и храната, а също и що- годе с базата на хотел Боровец Хилс, поне за времето и бюджета, който избрахме да му посветим. Но, в момента, в който шефът се обади и пренареди графика на една от най-търсените услуги в хотела за уикенда, за да бъде обслужен само той и с предимство, нещата рязко пропаднаха. Прочети нататък какво причини тези съждения, с които започвам ревюто за един от 5-звездните хотели на един от най-посещаваните курорти, в Рила, този зимен сезон.

Виж ….

…. Хотелът е с приличен интериор, без да има някакви значителни акценти в дизайна и с леко овехтяване. Едно от интересните неща бяха полилеите в ресторанта и масички от някакъв метал, направени на груба матрица, или пък бяха ковани, които придаваха интересен стил;

….Двойните стаи са големи, комфортни и чисти, а апартаментите имат камини. Камини имаше и в лоби бара, както и в ресторанта, а това винаги е добра идея за зимен хотел- друг уют и усещане носят;

…. Интересното е, че тоалетните са японски, с копчета за подгряване на седалката, биде, сушене, обаче струята на водата беше слаба и на практика не можеха да се използват по предназначение. Също така, в банята на двойните стаи няма тоалетна, тя е отделна.

…. Стените по коридорите са голи, няма картини, само ресторантът правеше изключение;

….. Плексиглас на рецепция, маски на лицата на персонала, дезинфектанти навсякъде- похвално! Имаше и дистанционни термометри, но никой не ни подканяше да си мерим температурата на тях.

… От стаите на 3 етаж гледка няма, освен това на балкончето липсваха масичка и столчета.

Усети ….

… Хотелът е сравнително близко до пистата Ястребец 2, защото е на ок. 60 м или 5 мин. пеша от хотел Ястребец, който е буквално на пистата;

…. Персоналът в Боровец Хилс носи маски, но на закуска не подсещаше гостите да слагат ръкавици, в резултат- много хора пипаха с ръце по чиниите на блок масата;

… Хотелът предлага опция за late check-out срещу 10лв на час след 12ч, което хем е ок, хем пък нямаш опция на компромис, ако помолиш да позакъснееш от пистите с 30 мин;

… Комплиментът в стаята е кафе 3в 1, чай, захарче- безкрайно безинтересен. Минибарът е пълен и платен, включително минералната вода. В стаята има и електрическа кана, но нямахме мотивация да я ползваме;

… Халатите в стаята и двата бяха малък номер, на мъжа ми му стоеше доста закачливо минижупът с високия колан. Моят халат пък нямаше гайки за колана и на тяхното място имаше прокъсани дупки;

…. СПА зоната изглеждаше прилично, но някак разхвърляна с изоставени чаши по масите, много хавлии по закачалките, нямаше място къде да си окачиш халата. Освен това, децата се оплакаха, че водата в басейна била мътна. Не знам на какво се дължи, може и да е минерална, но се съмнявам. Не беше само това проблемът. Ето какво още се случи или по-точно, не се случи.

В СПА-то едната масажистка е кинезитерапевт, което беше много приятна изненада за мен, защото точно от такъв специалист имах нужда. Само че, точно когато отидох за записания ми час, ми беше съобщено, че е отменен масажът ми. Човекът на рецепция се изчерви и се чудеше къде да погледне, докато ми съобщаваше новината и ме навиваше да се запиша за следващия ден- неделя, точно, когато се канех да пътувам обратно. Реших да проуча по-надълбоко на какво се дължи този рязък отказ. От странични източници и с много уговорки разбрах какво е станало. Оказа се, че шефът се е обадил и е пожелал масажистката спешно да замине за София, за да масажира ексклузивно него. Тук не влагам никакви задни мисли и цинизъм. Това потвърди само разбирането ми, че тя е добър специалист и е можела да ми бъде много полезна, но надеждите ми бяха попарени.

Мислех, че подобно отношение към клиентите са отживелица, и че в 21в туризма в България вече е таргетиран към клиентите, но явно някои места са си останали в миналия век, около 90-те, когато шефът беше с предимство пред тях. Е, моето Времебежище на 90-те беше опорочено от шефът на Боровец Хилс, уж този, който трябва да дава пример за добра работа с клиенти. Той си позволи да пренебрегне поне 6 клиента със записани часове за по 90-110 лв, на обща стойност около 500- 700 лв, за да му се обърне само на него внимание. Нали хотелът си е негов, никой копче не може да му каже. Дано поне е възмездил масажистката за пропуснатите ползи.

Другите такива нарушители на 90-сетарското Времеубежище са хотел Хисар, където клиентът, паркирал, за да си свали багажа трябва спешно да си разкара колата, защото шефът тръгва с неговата и е с предимство.

В Приморец, Бургас пък, дори когато става най-голямата навалица на закуска, и гладни гости, възрастни и дечица, се лутат с чиниите да си намерят място да седнат и да се нахранят, шефът винаги има запазена само за него маса, която стои празна, изцяло оборудвана, неприкосновена за гостите на хотела.

Като клиент на хотел Ястребец, който е на 60-тина метра от Боровец хилс никога не ми се е случвало подобно нещо. Дори винаги са търсели начин да ме компенсират за най-малките неудобства и активно обратна връзка дали съм доволна. Когато се настанявам там, ме посрещат с бутилка червено вино в стаята, като благодарност, че за пореден път съм избрала тях. Следващият път смятам пак на тях да поверя бюджета и свободното си време, когато имам път към Боровец.

…. Хората на всички обслужващи секции са много любезни- сервитьори, рецепция, СПА. Не изглежда да са обучавани, просто са много мили.

Единственото сърце в категория Усещане, което оставих в оценката е само за персонала на Боровец Хилс и те го заслужват искрено.

 

Чуй ….

…. В ресторанта звучат български шлагери- Атлас, Тони Димитрова, Тоника, Васил Найденов, Лили Иванова, Мими Иванова, много приятно и носталгично, добро Времеубежище, само дето се повтаряха едни и същи парчета и ги научих как вървят поред;

…. В СПА-то май имаше някаква чил-аут музика, ама имаше и доста хора, та беше шумничко.

Време за гледане на филмчето: 4:03 мин.

Помириши ….

…. Когато посещавам СПА хотел, винаги пиша за ароматите на СПА-то. Тук няма какво да пиша, защото такива липсваха- както на рецепция, така и в ароматната сауна, и парната баня. А иначе ми беше казано, че там трябва да ухае на билки;

.… Храната на блок масата на закуска и вечеря миришеше много добре-апетитно и свежо. Подправките бяха добре балансирани, както е във всички любими гозби на българите.

 

Вкуси ….

…. Закуската на блок масата е богата, разнообразна, имаше разкошни домати, което за посред зима е цяло чудо;

….Кафето от автоматите става, но можеш и от бара да си поръчаш срещу заплащане;

…. Много вкусна вечеря на блок масата- наистина похвално. Не е гурме, но много добре сготвена, разнообразна, апетитно изглеждаща и прясна. Можеш да я видиш във филмчето.

… На обяд имаше готвено- чудесна шкембе чорба, миш-маш, малки и крехки ребърца и много други неща.

В заключение бих искала да кажа, че персоналът на хотела е прекрасен и заслужава да е добре възнаграден за усилията, които полагат. Не личи да са обучавани в специални комуникационни умения и техники за работа с клиенти, просто имат добро отношение към клиентите.

В ресторанта сервитьорите са много чевръсти, отзивчиви, личи си, че се усмихват, дори зад маските. Чудесни хора! Ако не са те и house-keeping, които се грижат за безупречната чистота, не знам този егоцентричен шеф как щеше да свърти клиенти в Боровец Хилс, с тази застаряваща база и такова неспазване на обещаните услуги.

Наскоро бях в много добър хотел, който е на ок.25 км от Боровец, но който би откликнал на очакванията дори на претенциозните гости. Става дума за Белчински извор, за който можеш да прочетеш в СПА, спорт и още в СПА комплекс Белчински извор.

Как да стигнеш до Боровец Хилс?

Не се притеснявай как ще стигнеш до хотел Боровец Хилс, в Боровец. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

А: к.к.Боровец 173

T: +359 887 773 778, +359 (0)750 / 3 24 10

Е: reservations@borovetshills.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в Боровец?

Ако планираш посещение в курорта Боровец, в Рила, за твое улеснение съм добавила booking.com search box. Само датите избери, и натисни search. Запазваш си всички genius отстъпки и привилегии.Booking.com


 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.