fbpx
Eggs Royal at Ozone Skybar Brunch, photo by placescases.com

Брънч в Озон Скай Бар, на 29 етаж в Гранд хотел Милениум, София

Оценка за брънч на Озон от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

 Септември 2020

 

Видях                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих             4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Помирисах       5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                    

Вкусих               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com          

 

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2 мин. 

Нямаш 2 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:19 мин.

В предишната си публикация за Озон Скай Бар, Поглед отвисоко към София от най-новото заведение- Ozone Skybar & Lounge, написах, че планирам да посетя техните брънчове. След като приключих с летните пътувания и останах един уикенд в София, реших да изпълня този свой план. Когато се обадих да запазя маса, ми предложиха 2 варианта за brunch- с куверт за “Парти брънч” и обикновен, а ла карт. Първият струваше 50 лв на човек, без значение възрастен или дете, и включваше присъствие на една от терасите, където DJ пускаше музика, безплатни коктейли и 2 ястия от листата за брънч. Избрах втория вид, особено с оглед на това, че за децата 50 лв.куверт е too much, въпреки че ми предложиха вместо коктейли да им приготвят моктейлс.

Виж ….

…. Менюто за брънча в Озон не е голямо и е много интересно, включва няколко вида традиционни неща от българската кухня като бухти, шупла, пържени филии от козуначен хляб.

Шуплата е традиционно тестено творение, чийто произход е от югозападна България, Разлог и Банско. Прави се нещо като дебела кора от брашно и сол със студена вода, която се запича и после се намазва обилно с яйца, след което се поръсва със сирене.

Очаквано имаше и няколко предложения с яйца: роял, които са нещо като Eggs Bene, бъркани с трюфел и шакшука- яйца в доматен сос;

…. Разбира се, можеш да си поръчваш и от стандартната листа;

…. Чудесно е в неделя сутрин да имаш такава гледка, каквато предлага Озон от 29-я етаж. Слънцето грееше, въздухът беше необикновено чист, Витоша, Плана и Балкана изглеждаха толкова близко, сякаш можеш да ги докоснеш.

 Усети ….

…. Настаниха ни, близо до залата с DJ, което беше хубаво, защото така чухме неговия сет, въпреки, че не бяхме с куверт;

…. За съжаление, след настаняването доста време никой не ни обърна внимание и се наложи да отида да помоля да ни обслужат.

 Чуй ….

…. Музиката беше добра, динамична, като за неделна утрин, създаваше добро настроение.

 

Време за гледане на филмчето: 1:19 мин.

Помириши ….

…. Шакшуката е с леко ориенталски аромати, заради кимиона и я прави много закачлива и забавна.

Вкуси….

…. Бухти- мънички, много хрупкави, със захар и отделно течен шоколад и сладко от боровинки, направо чудни;

…. Яйца Роял- сосът Холандез беше изключителен;

…. Киш- върху тарталетка са запечени сирене и бекон;

…. Кафенце, ще ти го гарнират с мънички бисквитки;

… Още десерти от а ла карт менюто- Джъмбо еклер, с много фин крем отвътре и шоколадче,

Ако трябва все пак да сравня този брънч в Озон, с другия който редовно посещавам в Кото, въпреки че гледката в Озон е един път и бие безспорно в категорията Виж…, в Кото брънчовете държат първенство по многообразие на храната и възможността на избор от много варианти на блок масата, контакта на авторите на менюто с клиентите, отношение цена-качество.

Качеството на храната в Озон е на изключително ниво, но куверт от 50 лв заради алкохол, който не сме избрали и наличието на DJ, какъвто има между другото и на бръча в Кото, не е оправдан.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Озон Скай Бар в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

bul. "Vitosha" 89b, 1463 Ivan Vazov, Sofia, Bulgaria

A: Гранд Хотел Милениум, 29 етаж

T: +359 883 253 600

E: ozone@ghms.bg

Работно време: Пон-Нед 11:00-24:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си запазиш престоя в София?

Ако ти е интересно да отседнеш в един от 2-та най-нови хотел в София, а именно Гранд Хотел Милениум, в който е бар Озон, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур

 

Booking.com

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.