fbpx
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com

Водят ли виртуалните вечери до битов алкохолизъм?

Пробва ли да се свържеш @home, с приятели в точно определен час, с телефон/таблет/компютър, на чаша алкохол и някакво мезe или вечеря, за да се посмеете, да си поговорите, да си споделите страхове, информация, последните мемета на ген.Мутафчийски, проблемите от икономическата криза, която дебне зад ъгъла, възмущението от недисциплинираните пенсионери, които щъкат навън, невъзможността да отидеш в парк или на планина, килограмите, които наддаваш откакто си вкъщи, забавни истории около онлайн училището и други подобни.

Тези вечери са забавни, особено, когато включиш филтрите с ушичките, мустачките, бомбетата, дяволските рогца или всичко там, каквото ти предлагат Google или Apple.

Cartoons alcoholism

Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com
Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com Гурме @home,Funny cartoons on Messenger by placescases.com

Малко е кофти  с надвикването, щото по аудио канала не минава много информация, особено, ако са се включили повече от 3 акаунта, и се получава малко забавяне даже. Налага се да се научим да се изслушваме, за да се чуем, колкото и да е трудно за нашата българска темпераментна натура.

Да, точно така, освен да си мием ръцете, трябва и да се изслушваме. 😊

Та някак си, всички тия виртуални вечери минават с чаша алкохол, или две, или три, та и повече. И идва съвсем релевантно въпросът- водят ли те до алкохолизъм.

Дори да направим идеалната лабораторна обстановка, както се правят сериозните проучвания, и да изключим всички странични фактори, които ни подтикват да си сипем, като температурата навън и колко сме се намръзнали на опашка отвън пред супермаркета, препирнята, която сме имали в аптеката, защото маските за лице струват цяло съкровище, споровете с половинката и разправиите с децата, които са заключени вкъщи, да учат пред екрана, пак не можем да докажем 100% процента, че едното събитие, т.е. пиенето е резултат от вечерите. Можем само да докажем корелационна връзка между двете събития, т.е. че едното е свързано с другото. Това ще рече, че е възможно виртуалната вечеря със сладките приказки да ни подтиква да си пийваме. Но все пак, ние така сме свикнали да правим и като се съберем и в ресторанта. Но може и да означава, че като си пийваме ни идва желанието да се свържем с приятелите си и да си поговорим, да се повеселим, както си знаем, да се почувстваме така, все едно, че всичко е наред и не минаваме през един от най-странните периоди на изключително напредналото технически човечество, но изостанало духовно и емоционално.

Та моят съвет е, независимо от всичко, покани приятели на виртуална вечеря, няма лошо да си пийнете заедно, чай, кафе, вино, ракия, да си споделите, да се успокоите взаимно, да се посмеете, да се оплачете един на друг. Чисто с терапевтична цел. Помага, защото ние сме социални създания  и имаме нужда един от друг, особено сега. Дали ни пази от короната алкохолът не знаем, но явно ще си съжителстваме с него за известно време, в домашна обстановка. Нека поне да е в присъствието, макари и дистанционно, на приятели.

Наздраве! 🍷

Очаквай в следващи статии на блога placescases.com, от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, какво още можеш да правиш от вкъщи, за да се почувстваш малко по-добре в създалата се ситуация. Ще ти споделя и кои ресторанти и магазини ще ти доставят техните продукти, услуги до вкъщи. Следи в профилите на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter,  дома.

П.п Може да се събирате виртуално да спортувате заедно. Тогава се пие само вода или безалкохолно. Или поне аз така си мисля.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.