fbpx

ВРЪЧВАНЕ НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА КУЛИНАРНИ БЛОГОВЕ В БЪЛГАРИЯ 2015 – МЕТРО АКАДЕМИЯ, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Последно посещение 4 юни 2016.

Оценяване от 5D Сензографа на placescases.com:

Видях                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                 

Усетих                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com              

Чух                        5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com     

Помирисах          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Вкусих                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com           

             

5D оценка: 5 от 5.

 

 

Вижте

…. Дарин Стойков от Master Chef (понастоящем вихрещ гозбите си в Преди 10 и също блогър със сайта си Fkusno.com), как ви посреща усмихнат на вратата, за регистрация и ви предлага просеко за добре дошли;

….. Иво Станков и Илиян Димитров, барабанистите, финансисти, които готвят страхотно и за които писах в ревюто ВЕЧЕР НА КУЛИНАРНИТЕ БЛОГЪРИ – БАРАБАНИСТИ-ФИНАНСИСТИ СЕ ВИХРЯТ В КУХНЯТА НА SHOWHOW, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ. Точно те са организаторите на това събитие- второ издание на Годишните награди за кулинарни блогове за 2015, в качеството си на създатели на сайта blogovoditel.com– там, дето можете да намерите всички рецепти публикувани от кулинарни ентусиасти, де що ги има из България, в личните им блогове.

…. Страхотно изглеждащ кетъринг от Cult Gourmet на шеф Димо Димов, изрядно и красиво подреден за почерпка на гостите след церемонията;

…. Шеф Юри Велев, главния готвач и водещ готварските курсове на Метро Академия, домакини на събитието, познат и от малкия екран като гост в Master Chef;

…. Шеф Валери Нешов, собственик на ресторант Преди 10, Главният съкровищник на традиционни български рецепти;

…. Гости и партньори на събитието от Метро Кеш&Кери, Сладея, Maggi (Nestle), София Мел, Крина, La Garone, Кулинарен журнал, Вашата месарница, Dr.Oetker.

Усетете.

…. Колко се вълнуват наградените, когато чуят името си при поредното връчване на награда;

…. Слънчевото настроение на Йоли Йоланта Делибозова от 24 kitchen, също кулинарна блогърка чрез сайта си Вкусно с Йоли  и нейното „Здравейте вкусни хора!“ на  фона на лилави цветя, когато се свързаха по Viber с нея в Германия;

…. Изключително нежната текстура на тортата, поднесена на финала, която беше приготвила за случая Катя Рангелова от Amuse Bouche (и за тях съм писала), също кулинарен блогър със сайта си sugarmouse.club;

…. Позитивната енергия на хората, с които се свързахме по Viber и топлите им пожелания към кулинарните блогъри, въпреки прекъсванията по време на живата връзка;

…. Увереността, с която Илиян води церемонията, а Иво дирижира техниката, с която се осъществява живото предаване във Facebook и живите връзки с Варна и чужбина.

This slideshow requires JavaScript.

Чуйте

…. Шегите на Илиян, който традиционно разсмива публиката с някое остроумие;

…. Шеф Юри Велев от Метро Академия, който не отстъпва по чувство за хумор на Илиян;

…. В началото нямаше музика, но впоследствие зазвуча приятен джаз, до започването на церемонията;

…. Аплодисментите на публиката и благодарностите на наградените, за регистрираното им признание;

….Как Люси, със сайт Lussi’s World of Artcraft, блогърка, която спечели цели 3 награди, каза че за нея е имало две страхотни събития тази седмица- концерт на Slayer и Годишните награди на кулинарните блогъри за 2015:  торти и метъл- ръка за ръка, яко, а!

Помиришете

…. Апетитни аромати от разнообразния кетъринг на шеф Димо Димов на сьомга, гъби, сирене, маслини, шоколад, ванилия и всякакви други.

Вкусете… 

…. Вкусни хапки от кетъринга, виното на годината 2016 на Метро, Cavanza, Santa Rita, Chile, избрано от сомелиерите на Метро Кеш&Кери, с оптимално съотношение качество-цена; напитката  е във варианти червено-Cabernet Sauvignon 2014, розе 2013 и бяло Chardoney 2013.

This slideshow requires JavaScript.

 

Събитието, връчване на Годишните награди за кулинарни блогове за 2015 г, от сайта blogovoditel.com се състоя в Метро Академия, която се намира при магазин Метро 1 в Младост. Залата може да се прегражда или разширява, чрез гъвкави паравани, да послужи за ресторант, в който се демонстрира приготвяне на храна, или за коктейл, а защо не и за презентации и беседи и всякакви други събития, посветени на кулинарното изкуство. В случая беше мястото, на което за поредна година щеше да се състои връчването на тези награди. Такова събитие вдъхва надежда и мотивация на кулинарните блогъри, които с душа и сърце раздават готварските си тайни на всички желаещи да приготвят сами храната си. Сигурна съм, че тези хора не го правят за награди или за благодарности, а просто от любов към кулинарното изкуство. Точно за това се чувстваха леко притеснени, когато трябваше да излизат да взимат наградите си, сякаш не са сигурни, че за тях става дума. Очарователно е да ги види човек как се изчервяват и благодарят от сърце за признанието им.

Искам да отбележа, че те са избрани за призьори, както от жури, така и от публиката. Журито се състоеше от Веселина Славчева – златен медалист по карвинг, инструктор и международен кулинарен съдия, Елица Минева – главен редактор на сп. „Кулинарен журнал“, Йоланта Делибозова – Йоли – музикант, кулинарен блогър и телевизионен водещ в 24kitchen, шеф Валери Нешов – пазителят на съкровищницата от традиционни български рецепти и собственик на ресторант Преди 10, шеф Юри Велев – главен готвач на МЕТРО Академия и символичен домакин на наградите и Илиян Димитров – създател на Блоговодител.

Благодарение на Иво и Илиян, и техния сайт blogovoditel.com тези хора се обединяват, започват да се срещат един с друг и да виждат, че не са сами, а са общност, че могат да обменят опит и идеи, да се провокират едни други да създават още по-хубави, още по-впечатляващи и вкусни рецепти. Някои от тях са измислили доста интересни имена на блоговете си, други пък са изкусни фотографии, изобщо те са всякакви чешити и възрасти – мами, баби, каки, метълки, романтички…. Обединява ги една категория – готини!

Аз лично съм повече консуматор, отколкото сериозен кулинар, но и аз си имам своите опити в кухнята. Сега знам, че имам към кого да се обърна за хубави рецепти и съвети как да сготвя нещо, дето много ме е заинтригувало. А благодарение на blogovoditel.com мога да видя всички варианти на една рецепта, но с различен почерк от всеки автор. Аз пък бих си помечтала за една следваща стъпка- сайт, в който една до друга стоят рецепти не само на българи, но и на хора от цял свят, на различни езици, които могат да се преведат на всеки един друг език, участващ в платформата. Така си го представям blogovoditel в бъдещето.

Разговаряхме по темата за кулинарното изкуство в България с ПР мениджъра на Метро Кеш&Кери Людмил Каравасилев за все повече увеличаващия се интерес към него, за приноса на Метро Академия в този процес. Академията организира регулярно курсове в напълно оборудваната си професионална кухня, за да могат любителите готвачи и професионалисти да учат непрекъснато нови неща и то от най-добрите в занаята.

С голяма радост научих, че тази дейност ще се разширява, така че очакваме още повече кулинарни събития за все по-широк кръг от хора. Вярвам, че кулинарното изкуство, може да допринесе още повече за развитието на туризма на България, за да предложим на посетителите тук освен исторически ценности и природни дадености,  и умения в приготвянето на качествена и вкусна храна.

С две думи за събитието като цяло:  това бяха едни хубави награди за хубави хора! Четете блоговете им, гответе и се наслаждавайте на собственоръчно приготвената си храна!

Адрес:  ул. Цариградско шосе 7-11 км, Метро 1, София, България

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледайте всички категории на  placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.