fbpx
Градска пивница Януари 2022

Градска пивница- капан за туристи в центъра на София

Оценка за Градска пивница от 5D Сензографа на placescases.com: 2,8 от 5.

Януари 2022

Видях              3 сърца 129x20

Усети             1 сърце 129x20

Чух                  3 сърца 129x20

Помирисах     5 сърца 12920

Вкусих             2 сърца 129x20

     

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:25 мин.

Градска пивница е отворен през декември 2021. Намира се на много добро място, на 2 крачки от площад „Славейков“ в София. Отвън изглежда много приятно място и локацията определено помага за привличането на клиенти. Бяха ми го препоръчали като място, където има няколко вида шницели и ние като любители на тази гозба се запътихме с голям ентусиазъм натам.

Виж ….

…. Интериорът е приятен, с приятна подредба на масите, интересни снимки по стените, изглежда уютно, тоалетната е чиста;

…. Доста добра листа от вино  и бира;

…. Наистина има няколко вида шницел в менюто, но то не е тематично, насочено към Австро-унгарска или немска кухня, а еклектичен сбор от малко гръцка, малко италианска, малко австрийска, малко средиземноморска. 

…. Недоумявам защо надписът на заведението е Gradska pivnica, т.е. с транслитерация на българското си название на латиница, да си го кажем направо- на шльокавица! Ако идеята е била да се чете по-лесно от чужденци, можеха да си го кръстят City Pub. Допускам и вариант, наименованието да е на сърбо-хърватски, но с това меню, не напомня по никакъв начин за такъв замисъл.

Отпадат 2 сърца за липсата на концепция в менюто, драсканиците с химикал по него и надписът на шльокавица.

 Усети ….

…. Първоначалното впечатление за уют не се задържа, защото на масата, която е до прозорците и една от външните врати (тази която е затворена и не се ползва) е доста студено, прокрадва се вятър отвън и става неприятно течение;

…. Сервитьорите се стараеха, но някак недостатъчно много. Питаха няколко пъти дали всичко е наред с храната, но чети надолу какво последва, след като отговорих на въпроса;

…. Впечатлих се от винената листа, но се оказа, че не всичко е налично от нея. С тикче, направено с химикал беше надраскано в менюто, кои вина ги има. Доста несериозно, но все пак е по-добре от това да ти кажат за всеки от трите ти избора, че такова вино нямат, както ми се случи в Кръчмарницата. Освен това, вино на чаша няма. Добре, че все пак се предлагаше хубаво вино  в 375 мл бутилки. Но все пак, днешно време вече се счита, че липсата на опция за вино на чаша е голям пропуск. Едно сърце отпадна заради несериозното отношение към опциите за винената листа. Другият пропуск при сервирането беше, че сервитьорката ми сипа от моята малка бутилка прекалено голямо количество в чашата, повече отколкото е прието. Така половината чаша остана неизпита, отделно количеството в бутилката, но да кажем, че него успях да си го взема.

Оставям 1 сърце само, заради усилията на персонала все пак да обслужва добре и замаже гафа, който настъпи впоследствие.

Чуй ….

…. Ванила радио- очаквах повече от това място. На всеки, на който не му се плащат права за музика, прибягва до него. Музиката му е хубава, но на прекалено много места го използват и вече е клише;

…. Свиренето на вятъра до мен, който се прокрадваше през някаква дупчица на дограмата и създаваше усещане за дискомфорт.

Време за гледане на филмчето: 1:25мин.

Помириши ….

…. Шницелите миришеха апетитно заради масълцето с копър, което предлагат към тях;

…. Печените картофи към скарата миришеха много вкусно на подправки.

Вкуси ….

…. Пилешкото филе на скара е хубаво- крехко, ароматно, но картофите към него изглеждаха спаружени, въпреки че миришеха много приятно;

…. Пилешкият шницел беше що- годе вкусен, пържените картофки към него тънко нарязани, вкусни, но още малко хрупкавост щеше да им дойде добре;

…. Телешкият шницел е голямо разочарование- не беше начукано месото преди това, стоеше дебело, вътре имаше жили, но най-големият проблем беше, че в панировката имаше косъм! Можеш да го видиш на една от снимките във филмчето.

Случва се да има такъв гаф в храната, но тук вече реакцията на персонала е критична в такава ситуация- може да се измъкне от нея ловко и да остави още по-добри впечатления или да ги задълбочи драматично. За съжаление тук ефектът беше от вторият тип. Сервитьорът се извини, но взе да чупи ръце, че не можел много да направи по въпроса. Предложи ми втори шницел, но аз докато открия косъма вече бях хапнала доста, а и не си заслужаваше да се мъча с поредната жилава пържола. Опитваше се да ни предложи десерт, но даде избор само между тиква и още нещо, не помня какво- нито едно от двете не беше интересно, на фона на другите десерти, но така или иначе ние не искахме вече десерт.  Накрая шницелът не беше изваден от сметката.

Оставих само 2 сърца- заради добрата скара, вкуса на картофите в порциите с шницелите и оригинално поднесеното масълце с копър към него.

Ето цялостната равносметка от посещението ми в Градска пивница:

  • Платих за цяла бутилка 375 мл вино, от която изпих не повече от 75 мл, но сервитьорката се беше погрижила да ми налее около 200 мл в чашата, голяма част от които отидоха на вятъра, а бутилката беше с цена като за 750,
  • Ядох шницел, който беше под всякаква критика,
  • Намерих проблем в храната, но не бях компенсирана,
  • Беше ми студено и некомфортно, вятърът виеше до мен на фона на рекламите на Ванила радио, което вече звучи от всяка бутка, фризьорски салон и какво ли не още,
  • Въпреки опитите на персонала да излезе от положение- нищо не се получи.

Рядко пиша толкова ниска оценка, не изпитвам никакво удоволствие от това, но Gradska pivnica не е затваряло заради пандемията, работи с намалено ДДС, каквото въведоха за сектора, намира се в центъра на София и с перфектната си локация привлича доста клиенти, но качеството е потресаващо и почувствах необходимост да подготвя бъдещите посетители за това, което ги очаква там.

Не препоръчвам мястото, освен ако компания не е решила да седне и пийне цяла бутилка вино или бира, по възможност без да яде друго, освен скара. Само че, за любителите на виното и бирата наоколо има доста по-добри опции, където виното е не само на бутилка, но и на чаша. Толкоз по въпроса, аз лично повече няма да отида в това заведение. Считам, че с тази локация и толкова разочароващо качество, Градска пивница е просто един типичен капан за туристи- клише отвсякъде!

Как да стигнеш до Градска пивница в София, в случай, че се каниш да рискуваш?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

ul. "Stefan Karadzha" 10, 1000 Sofia Center, Sofia

A: ул. „Стефан Караджа“ 10, 1000 Център, София

T: +359886478789

Работно време: Пон – Нед 12:00-10:300

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.