fbpx
Доставка на брънчове от КОТО/Brunch deliveries from KOTO, photo by placescases.com

Гурме @home – Част 8, доставка на тематични брънчове за вкъщи от КОТО

Снимка на корицата: Пълнен калмар с ориз и подправки, доставка на тематични брънчове за вкъщи от КОТО, София

Време за четене: 2 мин.

Нямаш 2 минути за четене? Мини само през bold шрифта- 1 мин.

Не ти се чете? Гледай направо видеото малко по-надолу- 0:55 мин.

След като публикувах доста подробен списък с добри ресторанти, които доставят храна на адрес, в предишна статия Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи, реших да тествам лично как работи системата с доставките в София и да споделя впечатления. В Гурме @home – Част 7 разказах за впечатленията си от на коктейлите и онлайн работилницата по миксология на 5L Seakeasy Bar в София.

Както вече обясних в предходната публикация, всяко едно от описаните заведения, заслужава максималните 5 сърца от 5D Сензографа, заради смелостта си да се изправи пред предизвикателството да се лиши от клиентите си за неопределен период от време, но да намерят начин да остане близо до тях и да ги радва с вкусната си храна.

Така че, статиите @home са зона свободна от оценки и имат за цел да популяризират и помагат на всички предприемачи от ресторантьорския бизнес,  които  вероятно също изпитват затруднения с поддържането на бизнеса.

В това поредно ревю, Гурме @home, доставки на храна за вкъщи, героите, които получиха максимални сърца са КОТОи техния жизнерадостен екип.

 

КОТО @home с доставка на тематични брънчове

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

5 сърца от 5D Sensograph of placescases.com получи най-редовно посещаваното място от placescases.com, заради техните тематични съботни и неделни брънчове- КОТО.

Точно преди обявяването на извънредното положение подготвях публикация за тези брънчове. Всяка неделя, пътувахме до някоя дестинация по света, чрез вкусовете и ароматите на традиционната за там кухня. Само че, някак не вървеше да публикувам статията, когато ресторантите са принудено затворени и не могат да посрещат гостите си. За моя радост, КОТО адаптираха работата си към новите условия и възстановиха тематичните брънчове, чрез доставки на храна за вкъщи.

Междувременно, терасата вече отваря за посетители от 15 май. За добрата сигурност на клиентите, брънча се сервира на индивидуални порции, както са доставки за вкъщи, а не на блок маса, както беше преди и както ще бъде, надявам се много скоро. Обещавам по-нататък пусна и другата статия, изчаквам само да се възстановят нормалните посещения не само на открито, но и на закрито.

Виж ….

…. Изключително стилни брандирани картонени кутии, в които беше храната;

…. Много апетитно изглеждаше сьомгата в пухкаво маслено тесто, в стил Уелингтън;

…. От гръцкия брънч пълнения калмар беше не само визуално интересен, но и изключително вкусен!

 

 Чуй ….

…. Една много слънчева девойка на име Ели, взима поръчките по телефона и зарежда с добро настроение.

 

Усети ….

…. Куриерът е любезен, носеше надлежно маска;

… Кутиите са идеално запечатани. Капакът е залепен и няма никаква опасност от разливане, изтичане, изпадане на храната, а също заразяване от лице, което не я е приготвяло.

 

 

Помириши ….

…. Любимият ми жасминов ориз с шафранов маслен сос миришеше толкова хубаво!Всички искахме колкото се може повече от него;

…. Ухаещ на портокал десерт, Гръцка сладка пита, полята с шоколадов сиропбеше сочна и много вкусна;

…. Аромати на море от мидите саганаки- много я харесваме тая гръцка манжда, добре си похапнахме от нея! Подобаващо, към тях имаше и гръцка пита, за да си топим в хубавия доматен сос.

 

Вкуси ….

…. Сьомгата в тесто не само изглеждаше прекрасно, но беше и страшно вкусна;

… Пюрето от грах имаше фина консистенция и добре си партнираше с артишока на скара;

…. Домашните еклерчета с тъмен шоколад и пълнеж от свеж и ароматен портокалов крем също бяха много приятни;

… От гръцкия брънч агнешкото клефтико беше много хубаво.

Клефтико на гръцки значи „откраднато“. Толкова е вкусно, че как да не го откраднеш! 😊 Всъщност, казва се така, заради специфичния начин, по който са го приготвяли крадците (на гръцки Клефти) на кози и агнета. Приготвяли са месото в подземни пещи, за да не се вижда огъня на повърхността и да привлича любопитни погледи. По този начин месото се е задушавало, запазвало е всички аромати и сокове и ставало много крехко.

Към днешна дата има най-различни рецепти- с мариноване или без мариноване преди това,  само с подправки или с подправки и зеленчуци. Някои рецепти са бавни, на принципа на slow cooking, други са по-бързи. Важното е месото да е увито в хартия за печене или във фолио, за да се задуши и да съхрани ароматите.

Определено ми липсват брънчовете на място в ресторанта на КОТО, но и този момент ще дойде. До тогава продължавам да си поръчвам дистанционно.

Благодаря Ви, КОТО за Вашата доставка на чудесните Ви тематични брънчове за вкъщи!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

За съжаление не мога да пиша за преки впечатления от заведения извън София, но вярвам, че доставките на всички изброени в Гурме @home – Част 1 и Гурме @home- Част 2,  са на ниво, защото лично съм ги тествала на място и не са попаднали случайно в този блог.

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Следи тук и в профилите на блога на placescases.com в социалните мрежи  InstagramFacebookLinkedInTwitter  за следващи статии на от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, за впечатленията си от доставките на други ресторанти, запазили дистанционна връзката си със своите клиенти.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.