fbpx
Гурме @home, Агнешко с дроб сарма, доствка за вкъщи от ресторант Космос, снимка placescases.com

Гурме @home- Част 4, гурме доставки на храна за вкъщи от Miyabi и Cosmos

Снимка на корицата: Агнешко с дроб сарма, гурме доставки на храна за вкъщи от Космос, София

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 минути за четене? Мини само през bold шрифта- 1 мин.

Не ти се чете? Отиди направо на видеото- 1:21 мин.

След като публикувах доста подробен списък с добри ресторанти, които доставят храна на адрес, в предишна статия Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи, реших да тествам лично как работи системата с доставките в София и да споделя впечатления. В Гурме @home- Част 3, доставки на храна за вкъщи в София разказах за доставките на Bistrello и L’Instant.

Както вече обясних в предходната публикация, всяко едно от описаните заведения, заслужава максималните 5 сърца от 5D Сензографа, заради смелостта си да се изправи пред предизвикателството да се лиши от клиентите си за неопределен период от време, но да намерят начин да остане близо до тях и да ги радва с вкусната си храна.

Така че, статиите @home са зона свободна от оценки и имат за цел да популяризират и помагат на всички предприемачи от ресторантьорския бизнес,  които  вероятно също изпитват затруднения с поддържането на бизнеса.

В това ревю, Гурме @home, доставки на храна за вкъщи, героите, които получиха максимални сърца са Miyabi и Космос.

Miyabi @home

 

 

5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com получи и екипът на Шеф Пепи Михалчев от ресторант Myiabi, за техните гурме доставки на храна за вкъщи. Както знаем, там е царството на автентичната япорнска кухня. Та без билет за самолет, само с клечки и чиния отскочихме до Далечния Изток.

Виж ….

…. Всичко изглеждаше добре в кутиите, малко украсата от сосове беше залепнала за капаците, но това е неизбежно при доставки;

…. В нудлите намерихме малък артефакт, но това не развали апетита ни.

 Чуй ….

…. Служителката на телефона обясни всичко, което попитах за храната, защото екзотичните ястия не са много познати на широката публика и си има нужда от съветване. Тя ме увери, че съм избрала едни от най-емблематичните ястия в менюто.

Усети ….

…. Куриерът имаше чудесна комуникация с клиентите;

Помириши ….

…. Всякакви азиатски аромати подправки бяха избухнали в апетитен азиатски букет.

Вкуси ….

…. Всичко беше супер вкусно;

…. Нудлите Якиудон със свински късчета и зеленчуци бяха една идея по-солени, но си ги хапнахме с удоволствие.

…. Страхотна солена торта от японски палачинки Окономияки, с много тънка свинска флейка, зеле и лук;

…. Такояки, тестени топчета с пълнеж от октопод, отгоре с майонеза и тонкатсу сос, страшно ми допаднаха;

…. Гьозата с кайма беше изключителна!

Беше много вкусно и богато, както на цветове, така и на аромати. Независимо, че не можем да го видим точно във вида, в който го сервират в ресторанта, пак изглеждаше апетитно и красиво!

Благодаря Ви, Miyabi, за вашите вкусни гурме доставки на храна за вкъщи!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

 

 

Cosmos @home

 

 

5D Сензографа на placescases.com отново присъди, вече дежуринте максимални 5 сърца, на Cosmos/Космос, но този път за са техните гурме доставки на храна за вкъщи.

Виж ….

…. Брандирани картонени опаковки– чудесна идея. Само супата беше в пластмасова;

…. Типично за стила на Космос, нищо не изглажда обикновено и стандартно– всичко е моделирано да е красиво, много апетитно и страшно интересно;

…. Оригинална визия на агнешкото, както и оформление на дробсармата като… истинска сарма.

 Чуй ….

…. Супер friendly обслужване по телефона– когато човек харесва това, което работи, заразява и клиентите си, макар и само с глас.

Усети ….

…. Всичко дойде топло– нямаше нужда от  термична дезинфекция на над 70 градуса;

…. Платихме с карта, което си е голямо удобство;

…. Усещаше се, че дори зад маската, куриерът се усмихва, даже ни попита как сме- нормалното човешко общуване има огромно значение. Да не те третират като портфейл, а като човек, за когото ти пука е малък, но много важен детайл в обслужването. Точно тези детайли изтлясвкат някои заведения в категорията пример за Икономика на преживяванията. За тази теория на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор можеш да прочетеш в публикацията: КАКВО Е ИКОНОМИКАТА НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА И КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАБЛЮДАВАТ ДОБРИ ПРИМЕРИ В БЪЛГАРИЯ?

Помириши ….

….. Уникална супа от калкан, с невероятна миризма на девисил. Имам нов фаворит в рибената чорба, освен тази на Chef’s Live и Nemo във Варна, и тя е на Космос.

Вкуси ….

…. Много вкусни кюфтенца, леко пикантни, класически придружени от лютеница и пресни картофки;

…. Качамакът беше мега як– нежен, с малки пръжчици, които му придаваха леко мирзма на препечена сланинка, прясно чесънче и гъбки.

Космос предлагат брънч меню всеки уикенд. От скоро, към поръчката си можеш да добавиш и един от емблематичните им коктейли. А още по-якото е, че имаш опцията сам/а да си  плейтнеш част от ястията, под напътствията на видео клипчета на сайта им.

Всеки път като стане дума за ресторант Космос обяснявам едно и също- колко галактически добро е това място, във всяко едно отношение. Сега имахме частица от тяхната галактика вкъщи и беше космически вкусно!

Благодаря Ви, Космос, за вашите вкусни и неповторими гурме доставки на храна за вкъщи!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

За съжаление не мога да пиша за преки впечатления от ресторанти извън София, но вярвам, че доставките на всички изброени в Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи са на ниво, защото лично съм ги тествала на място и не са попаднали случайно в този блог.

Следи тук и в профилите на блога на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter за следващи статии на от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, за впечатленията си от доставките на други ресторанти, запазили връзката си със своите клиенти, принудени да затворят вратите си за тях по време Covid 19 пандемията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.