fbpx
Burano boat placescases.com

Други съвети за ежедневието докато си във Венеция

Пътеводител за Венеция, Италия с полезни съвети в 3 части.

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 1 мин. 

Ако не ти се чете, виж филмчетата по-долу.

 

В Част 1 разказах как да си избереш къде да отседнеш, как да се придвижиш до Венеция и обратно, какъв е местния транспорт и кои са важните отправни локации в града. В Част 2 разказах за 15 неща, които да направиш. Сега предлагам още малко съвети, които не важат за всеки, но пък могат да ти помогнат в ежедневието, докато си в града.

  1. Ако си отседнала в апартамент, за да изхвърлиш боклука, трябва да издебнеш сутринта, когато минават с едни хора с колички, за да го събират. Звънят на всяка къща и тогава го предаваш. Кофи за боклук няма по улиците- прекалено са тесни и натоварени.
  2. Навсякъде се плаща с карта. Длъжни са да приемат. Обаче за водните таксита разбрах, че рядко имали ПОС терминал. Естествено винаги може да платиш и в брой.
  3. Водата от чешмата не се пие. Има малки супермаркетчета из града, оттам можеш да си вземеш за по 1-2 евра 500 мл бутилка.
  4. Не купувай сувенири и не пий кафе на площад Сан Марко, освен, ако не си готов да плащаш повечко. Това са най-скъпите локации.
  5. По сергиите, ако взимаш повечко сувенири, можеш да пробваш да се пазариш. Аз така направих за маските.
  6. За събота, особено в карнавален период си прави резервация за вечеря.
  7. Не разчитай да те приемат за вечеря никъде след 9:30. За повечето ресторанти могат да се направят резервации и през Google maps или The Fork.
  8. Извън pick сезона, разбирай пролет и лято, много ресторанти не работят, по-неприятното е, че не се отбелязват в Google maps или Facebook, че са затворени и ти можеш да отидеш специално до там, обаче да си неприятно изненадан, че е затворено. В неделя много заведения и магазини не работят, но винаги ще си намериш място да хапнеш и пийнеш.
  9. През зимните месеци понякога има доста влага, стъпалата, мостовете тротоарите край водата стават хлъзгави и можеш да се подхлъзнеш, в по-лошия случай да паднеш във водата. Най-честите случаи на инциденти по време на карнавала. Не се шашкай за това много, но внимавай просто, не блей с камерата само по сградите, гледай си и в краката.
Venice from the sea placescases.com

Ами толкова от мен за Венеция. При първа възможност бих отишла пак, за да си доразгледам още галерии по различните palazzos. Препоръчвам на всеки да отиде, няма значение по кое време на годината, все е хубаво.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.