fbpx
Briciole photo by placescases.com

Едно много вкусно италианско място- Briciole, София

Оценка за Briciole от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Септември 2021

Видях             5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                 4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Помирисах    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:15 мин.

Отне ми малко време докато взема решение да отида вече и в ресторант Briciole. Той е по-скоро нещо като тратория, защото атмосферата е непринудена и приятна, лежерно градска и стилна. Радвам се, че най-после осъществих този си план, защото мястото много ми допадна.

Между другото, Briciole означава трохи на италиански.

Виж ….

…. Декорацията с кутии от боя на стената, от които сякаш потича разноцветна боя, които си импонират с разноцветните столчета;

…. Тухлени стени, дървени масички и столчета- масичките за двама са минималистични и задушевни, сякаш двойката се сгушва на тях с бутилка вино и малко cicchetti (чикети).

Cicchetti (чикетти) са венецианско блюдо, малки хапки, които се състоят от хрупкава фокача, отгоре с плънка от колбаси, сирена, зеленчуци или микс от тези неща.

…. Много красив плейтинг в чиниите, сякаш не е тратория, а гурме ресторант!

…. Пицата е продълговата, на правоъгълни парчета, а не кръгла, както на повечето места.

 Усети ….

…. Много радушно обслужване, всичко, каквото те интересува можеш да попиташ, ще ти разкажат, ще те запалят и ще бъдат откровени с теб за всичко;

…. Готвачите са италианци, не се прави компромис нито с качеството на продуктите, нито с начина на приготвяне на храната.

Чуй ….

…. Някакъв монотонен бийт, непрекъснато вървеше едно и също. Считам го за недостатък, защото такова хубаво италианско място си иска някаква приятна романтична музика, по възможност италиански канцонети.

Време за гледане на филмчето: 1:15 мин.

Помириши ….

…. Пицата Диаболо миришеше страхотно апетитно и беше супер вкусна;

…. Чудесни аромати в сицилианското вино, което предлагат на чаша, от бутилка.

Вкуси ….

…. Уникална пица- римско тесто, много хрупкава, с чудени продукти за гарнитурата;

От сервитьорката разбрах, че римското тесто е по високо от тънкото и се прави с 80% вода и 20% брашнени смески. Втасва цяла нощ, надува се перфектно и става много въздушно. Пекат го в пещ и по този начин стои хем надигнато, хем хрупкаво. Наистина е много вкусно и впечатляващо. Добро е и за тънка талия, защото се прави пак с толкова брашно, колкото тънкото.

.… Паста карбонара- препоръча ми я пак сервитьорката. Специалното при нея е, че се прави с класическия кремообразен сос, който се приготвя с част от водата, в която се вари пастата, и в него се разпенва настъргано на ситно пекорино. Аз лично съм повече фен на пармиджаното, защото пекориното има лек дъх на овче сирене, но си заслужава да се пробва и по оригиналния начин;

.… Тирамису- много вкусно;

.… Техния домашен сладолед- имат, както стандартни, така и нестандартни вкусове като боровинка и лавандула.

…. Еспресо, към което е добавено шоколадче. 

Ех, че приятно местенце е Briciole! Как ми се ходи пак! На ул. Витоша имат също локация, но там е с много малко местенца вътре, а вън са основните места за сядане. Там се продава за вкъщи и от тяхното вино, на което са вносители.

Как да стигнеш до Briciole  в София?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Briciole в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

11, Ангел Кънчев, Център, Средец, София, Столична, София-град, 1000, България

A: 11, ул., Ангел Кънчев“, 1000 София

T: +359878656403

Работно време: Пон-Нед 10:00-11:30

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.