fbpx
Carmen by Bizet in Sofia Opera and Ballet, placescases.com

Кармен от Жорж Бизе в Софийска опера и балет с модерна и интересна сценография

Знаеш ли, че Брамс, Вагнер, Чайковски и Ницше са били големи фенове на операта Кармен от Жорж Бизе.

А знаеш ли, че авторът, Проспер Мериме, на едноименната повест, на която е базирано либретото, се е вдъхновил за нея от произведението „Цигани“ на Пушкин, когото Мериме е считал за гениален автор.

Отиди да видиш представлението Кармен в Софийска опера и балет. Ще се насладиш на изключително интересна сценография, прекрасни изпълнители и оркестър, както и на други приятни и полезни удобства като електронни билети, които се зареждат директно в приложението Pass2U, просеко в почивката, красивата зала на операта, пълна догоре, а също и топла и много благодарна публика.

Не се изненадвай да видиш странни персонажи с въжета. Това е персонализирания образ на съдбата, която оплита безмилостно главните герои в коварните си нишки. Ще видиш как историята се развива не на обикновена сцена, а сякаш арена за корида- заредена с напрежение, любовна тръпка, превъзбуда, възторг, кръвопролития и трагедия. Ще имаш възможност да гледаш отгоре, над арената трагичната история на персонажите, както Боговете на Олимп наблюдават отвисоко дребните житейски истории на хората долу.

Отиди да чуеш любимата хабанера на Карменсита, тържествения марш на тореадора Ескамийо и любовните арии на объркания ДонХосе.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.