fbpx
Le Colombier, Bergerac, photo by placescases.com

Къща за гости Le Colombier de Cyrano et Roxane в Бержерак, Франция

Оценка за къща за гости Le Colombier от 5D Сензографа на placescases.com: 4,8 от 5.

Април 2022

Видях                  5 сърца 12920

Усети                  4 сърца 129x20

Чух                       5 сърца 12920

Помирисах         5 сърца 12920

Вкусих                 5 сърца 12920

     

Време за четене: 7 мин.

Нямаш 7 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 5 мин. 

Нямаш 5 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 3:12 мин.

Le Colombier de Cyrano et Roxanne означава „гълъбарникът на Сирано и Роксана“. Да, наистина сутринта се виждат гълъбчета по первазите, ама не на талази, а 1-2, колкото да ти погукат. Тук става дума не за хотел, а за къща за гости. Такива има колкото си искаш в региона на Бордо и честно казано, препоръчвам ги като опция пред хотелите, защото така се потапяш в местната атмосфера по-добре, наслаждаваш се на индивидуалния усет за стил в интериора на собствениците и някак е по-уютно. Къща за гости във Франция означава, че си имаш отделна стая и баня, но на партер има общи помещения за хранене, приготвяне на храна и хол. Ако сте цяла компания, е супер, защото така изкарвате страхотно време заедно. Ако сте с други хора, още по-добре- запознаваш се с другите гости.

Виж ….

…. Стара къща, гредоред, датираща от 17 в, много красива, със сини капаци на прозорците и леко килната на 1 страна;

Да точно така, къщата си е наистина наклонена настрани, даже вътре подът на 1 и 2-ри етаж е наклонен. Питах собствениците дали й се прави инспекция периодично. Казаха че не, но под земята е укрепена с бетонна колона.

…. Множество декорации, антикварни нещица, осеяли всяко кътче, на ръба на кича, но точно колкото да ти е забавно и много интересно да се вглеждаш в тях;

…. Стаята на 2-ри етаж е точно като таванско помещение- още с влизането се срещаш с греда, която трябва да прекрачиш, за да влезеш. Но някак си, това не дразни, а създава усещане за автентичност и .. playfulness. Даже има малка терасчица, много сладка и романтична, с бутилка прекрасно вино от района и тиха музичка и любим човек прави истинско дзен преживяване.

…. Стаята на 1-ви етаж има дрешник, камина, сладурски антикварен изрисуван шкаф, голяма и комфортна е, с отделна баня и отделно от нея тоалетна, което е доста разпространено в региона, вместо баня с тоалетна заедно;

…. Като цяло помещенията са малко тъмни, заради малките прозорци, но все пак, когато е проектирана къщата, явно това е бил начина да предпазва от жеги и студ, защото това е историческия център на града и всички къщи наоколо са такива.

 Усети ….

…. Собствениците и човекът, който ни сервираше закуска сутрин бяха много приятни хора, единствено, дето малко ни направиха забележка, че сме пипали реостата за отоплението и сме ги вкарали в допълнителни разходи за ток. Спазихме всички други техни изисквания- да се събуваме в антрето, да ходим по чорапи или пантофи из цялата къща, да гасим лампите, да не носим чаши и храна в хола, обаче това че бяхме вдигнали първата вечер, когато беше много студено температурата от 18 на 22 градуса за малко, преди да си легнем, беше явно проблем. За това и половин сърце отпадна, тъй като не може като навън е 6-10 градуса да очакваш гостите ти да мръзнат.

…. Кухнята е оборудвана с всичко необходимо- микровеле, фурна, хладилник, миална маашина, даже имаше 3 кафеварки- за шварц, еспресо и ръчна Pavoni, за най-големите разбирачи и почитатели на еспресото. На въпроса ползват ли Павонито ми беше казано, че е за украса, ама аз мисля, че просто не искат хората да я пипат, защото е скъпа машина, а също така и трудно се борави с нея- изисква се истинско посвещение и голямо почитание към еспресото, за да се измъчиш да произведеш дори едно единствено кафе. На закуска попитах дали не могат да ми сервират еспресо от обикновената машина, вместо шварц, но това също не се осъществи. Оттук падна още една половинка сърце.

За това пък в сутрините, когато отказвахме закуската на къщата и нямаше никой, ние сами си правихме еспресо, тъй като все пак имаше оставени капсули за гостите на къщата.

Иначе трапезарията побира лесно 6-8 души, можеш доста хубава вечеря да спретнеш с компания, ако си купиш местни сирена, вино и багета. Ние така направихме първата вечер- след 2-та полета и неяснота кой ресторант ще ни чака до късно, за да вечеряме, решихме да се възползваме от общото помещение  и си спретнахме страхотен гуляй.

…. На 2 или 3 дни стаите се почистват, сменят се чаршафи, но ако искаш и кърпите да ти сменят, трябва май да ги сложиш на земята, защото нашите си бяха останали същите. Ама как да уцелиш деня да метнеш всичко на земята, ако не знаеш кога е процедурата, не е ясно. По-добре питай, кога се осъществява този акт.

…. Локацията на къщата е страхотна, бързо се стига до всички забележителности на града, както и най-добрите ресторанти. Освен това на няколко крачки е брега на река Дордонь, където човек може да си направи страхотна разходка, джогинг, колоездене, пикник, да  се качи на лодка и т.н.

Чуй ….

…. В хола има колонка Marshal и ако знаеш как да си я pair-неш с телефона, можеш да си  пуснеш музика;

…. Ако стаята ти е на първи етаж, чуваш горе как хората се движат, защото дюшемето яко скърца, обаче това е част от чара на старата къща. Не го записвам като недостатък точно по тази причина. Освен това, ако сте компания, когато хората горе станат, ти също се събуждаш и синхронизирате тайминга за старта с обиколките по шата и забележителности.

Време за гледане на филмчето: 3:12 мин.

Помириши ….

…. На закуска има няколко вида ароматни сладка и домашен мед, които ухаят чудесно. Като се комбинират с аромата на прясно изпечени кроасани и кафе от кафеварката (независимо дали шварц или еспресо) става направо мечтата на гурманда;

…. В банята имаше течен сапун, с аромат на домашен сапун, а за къпане душ гел миришещ на цитруси;

…. Ако си купиш от хубавките сиренца, особено тези дето понамирисват, като си ги прибереш в хладилника, трябва да имаш готовност, че  колкото пъти го отвориш, толкова пъти целият партер ще мирише на тях- но това си е up-to-you и също така никой няма да ти направи забележка тук за претенциозния избор.

Вкуси ….

…. Закуската, която се предлага е прясно изпечени Шоколатини и кроасани, багета, сладко, мед, масло, портокалов сок, кафе.

Шоколатини са кроасани с шоколадови парченца. Кроасан е многолистната кифла с масло, без пълнеж и глазура. Та ако искаш да си купиш кроасан с шоколад, гледай за шоколатини.

Този тип сладка и мнооого богата на въглехидрати закуска била характерна за този регион. Не знам как го правят, ама не видях дебели французи наоколо. Ако си си купил жамбон или други колбаси или сирена, можеш да си добавиш, каквото си решиш.

Жамбонът е като италианското прошуто или шунка по нашенски. Има го във вариант на пресен колбас, като котото, който аз предпочитам, но и също отлежал като крудото, което пък не понасям, защото ми мирише.

Какво толкоз му мирише на свинското, можеш да прочетеш в публикацията ми ЗАЩО ПОНЯКОГА СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ МИРИШАТ НЕПРИЯТНО?.

 

…. Спокойно можеш да си купиш вино, да го съхраняваш в хладилника и да се черпите компанията, та даже и да си пуснете френски шансони на колонката, ама виното само в трапезарията може да се пие, не дават в хола, където е музиката.

Как да стигнеш до Le Colombier de Cyrano et Roxane в Бержерак?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

17 Rue du Grand Moulin, 24100 Bergerac, France

A: 17 Rue du Grand Moulin, 24100 Bergerac, France

T: +33622594161

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Бержерак?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.