fbpx

Ледена и топла в ASPA Вила баня, Разлог, България

Прегледан 8 януари 2015, останаха 30 декември 2014-02 януари 2015, пътува със семейството

Aspa Vila

The smoky outdoors pool at Aspa Villa
The smoky outdoors pool at Aspa Villa
Lobby of Aspa Villa
The smoky outdoors pool at Aspa Villa
The smoky outdoors pool at Aspa Villa
The smoky outdoors pool at Aspa Villa
The smoky outdoors pool at Aspa Villa The smoky outdoors pool at Aspa Villa Lobby of Aspa Villa The smoky outdoors pool at Aspa Villa The smoky outdoors pool at Aspa Villa The smoky outdoors pool at Aspa Villa

Чуйте: Звукът на тишината в планината на Пирин; вълшебните звуци на местната народна музика.

Вижте: парата над открития басейн с гореща минерална вода и ледените му произведения навсякъде, Съпоставяйки снежните остри върхове на Пирин.

Мирис: на сяра миризма на минерална вода от чешмата, която може да намерите неприятно, но е много здравословно; Свежият чист въздух на планините.

Вкус: Katino мезе, капама, чомлек, Пърленка от местната кухня в механите на баня, Разлог и Банско… и българското червено вино също.

Touch: замразяването студен въздух на полу голо тяло, последвано от гореща прегръдка на открит минерална вода гореща басейн, оспорено отново от леден въздух след баня, докато бързо ходене от басейна до хотела и веднага след това на топло се отпуснете в парната баня.

Минералната вода е основната атракция в село баня. Добави към него великолепната природа на планините около района и ще се почувствате здрави и пълни с енергия.
Aspa Villa е класифицирана от собствениците като Спа хотел. Истината е, че масажист е само един и не може да покрие пълното търсене на масажи и терапии. Ние се ползват, вместо това, Парна баня и сауна. Въпреки това, на бис на престоя ми там е гореща минерална вода басейн извън с 40 градуса по Целзий. Трябва да го пробвате на минус 10 градуса навън и ще бъде пристрастен завинаги.
Има някои малки забележки за стая като износени легло дамаска или твърде малък лист легло, което постоянно ролки, но поне е топло и чисто, и като цяло се чувствах добре.

Персоналът има някои трудности с чуждите езици, но те са учтиви и полезни.
В банята можете да се насладите на чешмяна вода, идващи директно от минералните извори. Мирише странно, но не трябва да пропуснете да се възползват от горещи вани с него или дори се опитват да го пият. Много здравословно!

По-добре е да носите свой собствен душ гел и всякакъв друг вид лице, тяло и грижа за косата, въпреки че хотелът предлага един шампоан и сапун.

Нашата стая е изправена пред горски хълм, като се започне само от хотела и на практика ние не са имали оглед. Но има и други опции, които могат да предложат хубав изглед към снежните върхове планина.
Хотелът е богато украсен със снимки и малки скулптури, свързани с Конна езда, който придава стилен изглед към мястото.

Закуската е малко разочароващо. Има възможност за HB но ALA carte също е възможно, освен това, това е много евтино.

Ако сте готови да шофирате, все пак, трябва да опитате други ресторанти. Можете да намерите много по-добри места с местна кухня в баня или съседния град Разлог или дори Банско, който не е много далече (10-12 км) с кола.
Ако сте готови да комбинирате минерален басейн и ски, Ски пистите на Банско са на кратко разстояние с кола.

Можете да проверите предварително в туристически агенции за местни фолклорни събития и аз препоръчвам да опитате танци на местните народни танци, защото те са впечатляващи и много тонизиращо! Имахме късмет да посетим и да участваме в кукерски (chaush) танци в Разлог на 1 януари. Това си струва да се види! Много хора са облечени в традиционни дрехи, докато някои са били в специално съобразени с дълги коси кози костюми, украсени на талията с медни камбани.  Танцьорите скачат енергично, така че камбаните кланк и дълги косми люлка около телата им, за да изглежда страшно. Това е стар обичай и се е смятало, че по такъв начин хората ще се отървете от злото, болести и ще донесе плодородие.
Независимо от малките забележки към хотела, аз ще се върна за басейни с минерална вода и фантастична местна кухня.

Съвет за стая: Wi Fi само на рецепцията, а не в стаите.

Hotel Aspa VIla, 1901, 2778 Bania/Razlog, България

 

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.