fbpx
Zaitoone Bucharest by placescases.com

Ливански ресторант Zaitoone в Букурещ, без гледка към езерото

Оценка за ресторант Zaitoone в Букурещ от 5D Сензографа на placescases.com: 3,4 от 5.

Май 2023

Видях              3 сърца 129x20

Усетих           4 сърца 129x20

Чух                  3 сърца 129x20

Помирисах    3 сърца 129x20

Вкусих            4 сърца 129x20

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:31 мин.

Идеята ми беше, да вечеряме с гледка към езерото Флореска. За Zaitoone имаше коментари, че това е ресторант с гледка към него. Направих резервация през чата, който се отваря, когато влезеш в сайта на ресторанта. Адмирации за бързата реакция и този модерен начин за комуникация. Поисках маса с гледка към езерото, казаха ми, че всичко до прозорците е резервирано. И това беше. Само че, аз очаквах поне малко гледка, чети по-нататък какво получих.

Виж Zaitoone …

… Когато пристигнахме видяхме, че няма никаква гледка към езерото, защото има дървета и то е доста далечко от ресторанта;

… Иначе интериорът ми напомня на този на Бурата и предишния Саса в мол Парадайс, от веригата на Хепи;

… Много голямо меню с ливанска кухня. Всичко, което очакваш от тази кухня, т.е. популярните неща, ги има.

Усети Zaitoone …

… Когато пристигнахме, една служителка, която изобщо не се усмихна и не поздрави попита дали имаме резервация и ни отведе до масата. До края на вечерта тази жена не се усмихна. Може да има ботокс в лицето и това да е причината. Не знам.

… Трудно улавяхме нашата сервитьорка да поръчаме нещо– тя идваше в нашата посока, но доста повече внимание обръщаше на масата до нас, а нашите жестове и плахи опити да й привлечем вниманието бяха удобно незабелязани;

… Когато попитахме сервитьорката дали има аромат на анасон аракът, тя изобщо не знаеше как е анасон на английски. Стигнахме до отговора на принципа на проба-грешка.

Арак е арабска ракия и да има анасон, напомня йени ракъ и ципоро.

 

Чуй Zaitoone …

… Онлайна радио от типа на Ванила, музиката беше най-разнообразна, неподбрана по никакъв признак- нито стил, нито години, нищо.

Време за гледане на филмчето: 1:31 мин.

Помириши Zaitoone

… Пилешкото си ухаеше на класическите маринати за арабската кухня и беше вкусно;

… Анасон в Ливанската ракия- арак.

… Наргилетата са на всяка крачка в Букурещ и тук не ни подмина тежката им миризма. Обаче и цигари се пушат вътре. Оттук веднага падат 2 сърца.

 

Вкуси Zaitoone

… Храната беше вкусна, но не изключителна;

… Хубав, много гладък като текстура хумус;

… Разядката Баба гануш не беше лоша, но по-вкусна може да се яде във повечето ориенталски ресторанти;

Традиционният хляб е вкусен и задължително си го поръчваш, ако си вземеш разядки за мазане.

Не бих отишла пак в Zaitoone– далеч е от центъра, не толкова специален. Бих избрала някой друг с истинска гледка към езерото, ако пак посетя Букурещ.

Как да стигнеш до Zaitoone?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Str. Nicolae G. Caramfil, București 014261, Romania

T: +40737299900

Работно време: 12-24ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.