fbpx
Noodles at Genji's, photo by placescases.com

Малката Южна Корея на Генджи в София

Януари 2020

Време за четене: 2 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 0.5 мин. 

Genji (Генджи) е японец, от прочут ninja клан. Майстор е на шурикените. Със самурайския си меч katana може да отклонява смъртоносните куршуми и да остава невредим. Само че, това не е обикновен katana. Неговото име е Dragonblade. Когато силите са му на 100%, той започва да свети и от него излиза огнен дракон и поразява всички врагове. Този смъртоносен Генджи е герой от небезизвестната електронна action игра Overwatch.

Снимката е взета назаем от https://overwatch.gamepedia.com/Genji

Само че аз ще ви разкажа за един друг Genji. Той е от Южна Корея. Майстор е на уока, под който също се вие огнен дракон, от дюзите на котлона. Само че, той не е смъртоносно оръжие е мирен символ на доброто и вкусното хранене.

Genji himself, photo by placescases.com
Genji himself, photo by placescases.com

Генджи върти изключителни японски и южнокорейски гозби в стил street food.

Заедно с едно чудесно усмихнато българско момиче са създали малко кътче Южна Корея в София. Със специалните си готварски сили и гостоприемство, привличат почитателите на азиатската кухня и култура, както и по-млади  K-pop фенове, за да се насладят на храна приготвена на момента.

Това е едно нетипично ревю за блога, защото няма оценка и освен това датира от няколко месеца. Бях го подготвила за публикуване и точно тогава затвориха заведенията заради пандемията от Covid-19. Не вървеше да го пусна точно в този момент и остана да чака по-добри времена. Сега заведението на Генджи се намира на съвсем ново място в София, на ул. Георги Бенковски 18 и сигурно изглежда различно, така че предстои да го посетя отново.

Ето все пак, текста на старото ревю.

Виж ….

…. Много яки графити по стените, в стила на азиатското изобразително изкуство;

…. Разбира се че монитор, на който върви не друго, а клипове на K-pop банди;

…. Амбиантно осветление и декорация по стените, направено с бутилки от японска бира.

Улична храна от Генджи/Genji Street Food, photo by placescases.com
Улична храна от Генджи/Genji Street Food, photo by placescases.com
Улична храна от Генджи/Genji Street Food, photo by placescases.com
Улична храна от Генджи/Genji Street Food, photo by placescases.com

Усети ….

…. На самообслужване е, първо разглеждаш менюто, после на бара обсъждаш с прекрасната домакиня и съпруга на Генджи кое какво е и след подробна консултация с нея си поръчваш. Точно като в street food културата, връчват ти пейджър, който те уведомява кога Генджи вече е сътворил гозбата, а ти носейки я към масата си, вече слюноотделяш обилно;

…. Зимно време е малко хладно вътре. Обаче другият вариант при street food е да си съвсем навън или в най-добрия случай, със защита от PVC щори. Така че, не е много болка за умиране.

 Чуй ….

…. Естествено че K-pop. Нали знаеш кое е характерното за тази музика- иде ти да станеш и да затанцуваш ритмично. Пък ако поназнайваш корейски и да попееш.

Помириши ….

…. Здраво мирише на манджа. Всичко се готви на момента, в открита кухня, няма как да не се поомиришеш. Дрешките също.

…. Кимчи- присъства доста в  ястията. На мен лично ми харесва!

Вкуси….

…. Още от вечерята на Бакхус, с участието на Генджи, си харесах страшно много традиционната южнокорейска палачинка Кимчи-Джон. Леко лютивичка, пикантничкамного вкусна. Може да се яде с клечки, защото е мекичка.

Кимчи-джн от Генджи/Kimchi-jeon by Genji, photo by placescases.com
Кимчи-джн от Генджи/Kimchi-jeon by Genji, photo by placescases.com

…. Нудли или пържен ориз- пикантни са, но не те боли стомах от тях! Добавяш си пилешко, свинско, скариди или ги оставяш вегетариански.

Кмчи пържен ориз от Генджи/Kimchi fried rice at Genji's, photo by placescases.com
Кмчи пържен ориз от Генджи/Kimchi fried rice at Genji’s, photo by placescases.com
Нудли от Генджи/Noodles at Genji's, photo by placescases.com
Нудли от Генджи/Noodles at Genji’s, photo by placescases.com

…. KFC– ама това не е онова, за което си мислиш, а съкращение от Korean Fried Chicken. Много хрупкави пържени крилца. Топиш ги в сладко-кисел сос и соев сос;

Пържено пиле от Генджи/KFC- Korean Fried Chicken Wings at Genji's, photo by placescases.com
Пържено пиле от Генджи/KFC- Korean Fried Chicken Wings at Genji’s, photo by placescases.com

…. Ама задължително азиатска бира.

За другия път съм си набелязала други неща да пробвам. Ама палачинката сигурно пак ще си я поръчам.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до street food кътчето на Genji. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

ул. „Георги Бенковски“ 18, 1000 Old City Center, София, България

Тук публикувам новите координати на Genji. Старото му място беше на бул. Мария Луйза

A: София, ул. Георги Бенковски 18

T: +359 887 258 186

Работно време: Пон-Пет 12:00-21:30, Съб 14:00-21:30

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.