fbpx
Bali SPA, placescases.com

МАСАЖИТЕ НА БАЛИ – РИТУАЛ ЛИ СА ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ?

Ако планираш пътуване към остров Бали, задължително си предвиди време да отидеш на SPA, ама не един път или два пъти, ами ако може всеки ден.

Ще кажеш, че това би излязло скъпо. Не е така- зависи какво SPA ще избереш. Препоръчвам да опиташ различни варианти. Аз поне така постъпих. Досега в Азия бях ходила само на луксозни места. А сега пробвах, както по-скъпи масажи, така и такива в по-малко, не толкова лустросано салонче.

Констатирах следното: качеството на масажа не зависи от това как изглежда мястото. Като цяло навсякъде нивото е много високо, по-добро от повечето места, на които съм била в България. Само в х-л Ястребец на Боровец могат да се равняват с източните масажи и то конкретно един масажист, тя си знае коя е. 😊 Не й казвам името, защото е много търсена така или иначе. За х-л Ястребец прочети повече в статията ХОТЕЛ ЯСТРЕБЕЦ- ЕЖЕГОДНАТА МИ СКИ ВАКАНЦИЯ БЛИЗО ДО СОФИЯ, БОРОВЕЦ, БЪЛГАРИЯ.

В южна Азия масажът е философия, отношение към човека.

Той е не само едно добро размачкване на мускулите и кожата, за да ти помогне да оздравееш, да отпуснеш болезнените места или да предотвратиш настинка. Той е цялостен ритуал, който има за цел да те хармонизира физически и духовно с всяко едно движение на масажиста.

В традиционния балийски масаж движенията са бавни, с плавен натиск в дълбочина. Точно заради това не се усеща болка. Ако обаче все пак ти е неприятно, винаги можеш да кажеш на масажиста да намали силата.

Другото интересно нещо е, че досега не съм попадала на мъж-масажист. Допускам, че това е предимно домейн на дамите. Чела съм, че има и мъже терапевти, но аз лично не съм виждала засега. За да могат да прилагат качествен натиск, на масажистките им се налага понякога дори да се качат на масажното легло.

За да ти е по-лесно да се ориентираш като отидеш на Бали и започнеш да си набелязваш места за масажи, ти предлагам нещо като сравнителен анализ между отделните SPA салони.

Трите места, на които бях са:

  1. Coconut Spa, на главната улица по Benoa, до бистрото Coconut- цена на арома масаж за 60 мин. – 150 000 рупии, което е по-малко от 20лв. Всъщност, точно този беше на промоция иначе е по 200 000, което се равнява на 25 лв. Избрахме го на случаен принцип, докато търсехме място, където са свободни на момента. Такива салончета има много, въпрос на нюх и лично усещане къде искаш да влезеш. Девойката стоеше отвън и чакаше някой да се загледа, за да му даде брошура и да му каже за промоцията. Беше мила и изглеждаше уморена от седенето на жегата и отказите на минувачите. Но когато я заговорих и помолих да ми даде вместо обикновен масаж, арома вариант, дори и да ми увеличи цената, реагира мигновено и веднага се зае да посрещне новите си посетители.
  2. Rumah SPA, на няколко крачки от нашите вили Rumah Bali, в посока Nusa Dua. Избрахме си го по външен вид. Изглеждаше най-луксозното СПА в района.
  3. Biwana SPA– комплексът на хотел Nikko, японска верига хотели, като този тук е почти срещу Rumah SPA, от другата страна на пътя. Цената за арома масаж + масаж на краката- ок. 500 000 рупии, т.е. 63 лв. за 90 мин. Избрахме го защото е наблизо и изглеждаше добре в интернет.

Навсякъде масажът започва с напитка. В Coconut SPA ни дадоха вода. В Biwana– чай от джинджифил с канела, а в Rumah вода с лайм вътре. След процедурата, само в Rumah SPA ни сервираха чай от джинджифил и бисквитки. Пак там ни дадоха да си изберем аромат на масажното олио, докато в другите две изобщо не ни попитаха. По стандарт, трябва всички да ни питат дали искаме soft, medium или hard сила на натиска, но много странно, точно в Nikko не зададоха такъв въпрос. Моята масажистка здраво настискаше и се наложи да й подскажа, че ме боли. Обстановката беше най-добра в Rumah SPA, но в Coconut SPA като изключим малкото преддверие с рецепцията, което изглежда доста  скромно, малко претрупано и с изкуствени цветя, вътре стаите са много приятни, чисти и релаксиращи. SPA музиката беше най-хубава в Coconut SPA. Най-голямо разнообразие от опции ни предложиха в Biwana, но на доста висока цена. Най-голямото предимство им беше басейнче към VIP стаята на открито, но ние случайно се паднахме с дъщеря ми в нея. На трите места се предлага масаж и за деца, арома за 60 мин. като цената за тях е по-ниска.

Като отношение, най-готини бяха хората в Rumah SPA. Всички много усмихнати, спокойни. Имаха много приятен ритуал, който предразполага към релакс. В Biwana ми се стори, че доста ни наюркаха, а моята масажистка много не се усмихваше, което ми е странно за балийско момиче. В Coconut също бяха много мили девойките и много ми се искаше и децата да заведем там, но просто нямаше време.

Като цяло, на първо място по изживяване поставям Rumah SPA, на второ- Coconut SPA и на трето- Biwana в Nikko. Първият салон го повторихме, във втория бих отишла пак, а в третия не бих.

Като цена качество на първо място е Coconut SPA, после Rumah SPA и на последно Biwana.

Хубавото е, че навсякъде правят масажи и на деца, така че цялото семейство може да се порадва  на този вид релакс. Те са по-леки като натиск, а на децата много им харесват.

Ако вече ти се приходи на Балии си на етап резервации, препоръчвам ти да пробваш вилите, в които ние отседнахме-  Rhuma Bali. За тях прочети в ХОДИ ЛИ ТИ СЕ НА О-В БАЛИ НА МОРЕ С ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО В КОМФОРТНИ ВИЛИ СЪС СОБСТВЕН БАСЕЙН? ЗНАМ ТАКОВА МЯСТО.

За да следиш кога излизат нови филмчета за интересни места, които placescases.com посещава и оценява, абонирай се за YouTube канала на блога тук.

Резервирай си престоя направо тук:Booking.com

Как да стигнеш дотам?

Ако искаш да се възползваш от добри цени за билети на Qatar Airways, провери за промоции през този QR code. Ние така си взехме билети на много добри цени.

Ако вече си на острова, за да стигнеш до тези три спа комплекса в Benoa, Bali, използвай placescases.com и google maps пътеводителя, като натиснеш върху червената карфица в картата и след това избереш упътвания:

 

Rumah SPA

А: Jl. Pratama No. 79 X Tanjung Benoa, Nusa Dua

T: +62821 4419 6996 / +62882 1904 6511

Е: booking@rumahspabali.com

Coconut SPA 

А: Jl. Pratama no 77, Tanjung Benoa 80363, Indonesia

T: +62 361 775512

Biwana SPA

A: Nikko Hotel, Jl. Pratama no. 68x, Tanjung Benoa 80363, Indonesia

T: +62 361 773577

Benoa, South Kuta, Badung Regency, Bali 80361, Индонезия

Benoa, South Kuta, Badung Regency, Bali 80361, Индонезия

Nusa Dua, Jl. Pratama No.79X, Benoa, South Kuta, Badung Regency, Bali 80361, Индонезия

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледайте всички категории на  placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.