fbpx
Музей на илюзиите в София, снимка от placescases.com

Музей на илюзиите в София, където всеки става дете

Хубаво или лошо нещо са илюзиите. Ще кажеш „Зависи“. Така е. Само че, ние хората понякога много се нуждаем от тях. Не само в преносен смисъл, за да се утешим, когато нещо не се получава така, както ни се иска и предпочитаме да се самозаблуждаваме. Илюзиите са част от нашата когнитивна функция. Мозъкът ни е така устроен, че когато липсват части от информация, той ги запълва по модели, вече предварително изградени в него. И това ни помага да оцеляваме в ежедневието.

Точно такива са триковете в експонатите на Музея на илюзиите в София. Весело и забавно е там за малки и големи. Всички се радваме на чудатата пречупена реалност в него.На това място илюзиите определено са нещо хубаво, много забавно, естетско, образоващо и откъсващо от действителността. Истински пример за Икономика на преживяванията.

Виж на филмчето малко примери.

Време за гледане 1:53 мин.

Заслужава си да отидеш и прекараш от 30 мин до 1 час там сам, с деца, както дойде.

Таксата е по-висока от други музеи, но пък сравнима спрямо други забавления като кино, театър и др.

Как да стигнеш до Музей на илюзиите в София?

Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

The Museum of Illusions, София, бул.Мария Луйза 16

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, малко по-долу след публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.