fbpx
улично изкуство на площад Славейков в София, от placescases.com

Нощна София- площад Славейков

Радост за сетивата е всяко присъствие на изкуство в градската среда- от уличните музиканти, през graffiti street art до подобни инсталации като тези, които бяха направени на пл. „Славейков“ по случай Китайската нова година.

Ако все още спазваш карантина и нямаш възможност да изтичаш да я видиш или се опасяваш да пътуваш из България и нямаш път към София, изгледай това видео, специално създадено от placescases.com, за да й се насладиш и ти.

Експозицията се нарича „Светлините над града“/“Light Beyond the City“ и е създадена от художници и студенти от Китайската академия по изкуствата в Ханджоу и Националната художествена галерия в България.

Интересното е, че експозицията е смесица от старото изкуство на китайския фенер и съвременните неонови осветления. Задължително надникни в малките отвори на китайските фенери. Там ще разкриеш един различен люботиен свят.

Ето имената на кураторите и артистите:

Художествени ръководители и куратори: проф. д-р Асадур Маркаров и проф. Джън Дзин
Главен асистент на кураторите: Рен Дже
Кураторски екип в България: проф. Десислава Минчева, д-р Мария Ганева и д-р Михаела Каменова
Художници:Джан Бин, У Хон-йе, Ушан Йенжу, Дзя Тонтон, Ху Дзиеншу, Лю Джаодон, У Суециен, Тан Ин, Ли Шицин, Ся Юй, Лю Уандзюн, Чън Шитин, Сие Дзюн-и, Eлизар Милев, Красен, Троански, Яне Гаджев, Диана Василева, Индия Кърмова.

Източник и повече информация на: http://www.nha.bg/bg/novina/svetlini-nad-grada-bulgaro-kitaiska-izlojba-v-gradska-sreda

 

Как да стигнеш до площад „Славейков“ в София?

Просто следвай упътването като натиснеш на червената карфица на картата

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.