fbpx
Perfetto by Chepishev restaurant by placescases.com

PERFETTO (ПЕРФЕТО) – БИВШИЯ ЧЕПИШЕВ, СОФИЯ

Последно посещение месец юли 2015 със семейство и приятели

 

Вижте огромната градина с тентите и малката детска площадка в ъгъла

Помиришетеаромата на задушените миди с подправки

Вкусете задушени миди с три вида сос; салата с розови домати, печени червени чушки, прясно сирене и песто

Усететенелюбезното обслужване и малко ниското ниво на комуникация с един от сервитьорите

Чуйте… ненатрапчива, приятна музика- поп хитове от 90-те

Perfetto (Перфетто) беше известен преди време като ресторант Чепишев. Вероятно собствениците са прихванали съвременната тенденция на популярната италианска кухня и са го превърнали в нещо като пицария. Предлага се също и скара, морска храна, както и други ястия.

Градината е впечатляваща, добре изглеждаща, с малка площадка за децата в ъгъла. Тревата е много добре поддържана и свежа.

Когато се обадих за резервация, дамата, която ме обслужи по телефона беше много любезна и ми предложи две маси за нашата голяма група с деца, точно до площадката. Това беше един добър старт.

За нещастие, когато пристигнахме, момчето, което трябваше да обслужва нашата маса започна комуникацията по неправилния начин. Понеже поискахме да направи три отделни сметки за нашите поръчки, той се нацупи, стана нелюбезен и обясни, че трябвало да въвежда половин час в системата и това щяло да го забави.

Замислихме се дали да не поискаме смяна на сервитьора, но все пак решихме да му дадем втори шанс и да се държим приятелски с него.

Поръчах си салата с розов домат, печена червена чушка, намачкан патладжан, прясно сирене и песто.Беше много вкусна, вероятно, защото продуктите бяха пресни и вкусни.

Останалата част от групата ядоха листна салата с панирани калмари и също намериха изборът си за задоволителен, въпреки че някои от тях доста почакаха за нея.

Perfetto

Leaf salad with fried squid at Perfetto by placescases.com
Perfetto by Chepishev restaurant by placescases.com
Chicken leg steak at Perfetto by placescasesc.om
Well trimmed grass and kids playground at Perfetto by placescases.com
Garden and terraces at Perfetto by placescases.com
Tomatoe,pepper,fesh cheese and pest salad at Perfetto by placescases.com
Leaf salad with fried squid at Perfetto by placescases.com Perfetto by Chepishev restaurant by placescases.com Chicken leg steak at Perfetto by placescasesc.om Well trimmed grass and kids playground at Perfetto by placescases.com Garden and terraces at Perfetto by placescases.com Tomatoe,pepper,fesh cheese and pest salad at Perfetto by placescases.com

Избрах си пилешка пържола от бутче, но не беше нито сочна, нито вкусна, нито миришеше апетитно според очакванията ми, може би защото месото не беше много прясно.

Хрупкавите тиквички по гръцки не бяха лоши.

Най-доброто от вечерта бяха задушените миди, сервирани с 3 вида сос.

Като цяло всичко ставаше бавно и доста чакахме, но това не ни пречеше, защото бяхме потънали в сладки приказки.

Все пак, финалът на вечерта отново беше развален, тъй като един човек от групата поиска да плати с карта и сервитьорът обясни, че можело да платим „с карта, в брой или с бакшиш“. Не можахме да схванем смисъла на тази провокация, но определено не беше на място.

Бяхме група от 11 човека, хапнахме доста, пихме вино и бира, общата сметка не беше малка никак, оставихме приемлив бакшиш, но имахме чувството, че по някакъв начин смутихме живота на този младеж.

Струва ми се, че нашата група няма да посещава редовно Perfetto, по-скоро бихме дошли пак по изключение и то заради голямата градина.

Адрес: София, кв. Бояна, ул. Иваница Данчев 27

Ако искате да видите повече ревюта за ресторанти в София, други градове от България и други места по света, посетете placescases.com

Tel: +359 888 630 630

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.