And Just Like That се появи по HBO новото продължение на сериала „Сексът и градът“

Рубриката At Home се появи в разгара на пандемията и затварянията вкъщи. Чрез нея placescases.com се опитва да покаже, че дори вкъщи човек може да се пренесе на различно интересно място, на някое вълнуващо събитие.

Продължавам рубриката с ревюта за филми и сериали по онлайн платформите.

Един любим на много хора, стар, с много сезони, утвърден сериал, „Сексът и градът“, се завърна с ново заглавие- Просто ей така или в оригинал And Just Like That, и сякаш го преоткрихме. Ще кажеш пак ли този „Сексът и градът“, не се ли изтърка вече? Не не е изтъркан, а напротив, още по-хубав и забавен е. Разглежда теми, които вълнуват всеки съвременен човек, на всичкото отгоре си позволява да дава и различни гледни точки, без да ни проглушава с натрапчиви лозунги.

Въпреки неубедителното начало на случката с Тузаря (The Big), не казвам каква, за да няма spoiler, нататък повествованието тръгва нормално, интригуващо, увличащо, забавно и дори комично. Чакам с нетърпение всеки следващ, сякаш прекалено бавещ се епизод.

И не си мисли, че е само за жени, домакини, айляци без работа, които нямат какво друго да правят. Гледат го и мъже, при това активни, напълно нормални, работещи хора.

Любимите ни мацки- Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), въпреки вече зрялата си възраст, продължават да се смеят, съмняват, споделят и забавляват заедно, ей така, просто по момичешки. Липсва ни Samantha Jones (Kim Cattrall) и на героините им липсва, ама нещо там актрисата си имаше пререкания продуцентите, една от които е Сара Джесика Паркър, за пари ли беше, за слава ли, за друго ли, та намериха хитър начин да я извадят, без много да объркат нещата.

Накрая, бих искала да отбележа с почит кончината на един от актьорите, Willie Garson, който играеше техният верен приятел, гей, Станфорд. Той успя да заснеме няколко епизода, но все пак ракът го надви и на 57 г. приключи земния си път.

За приятно разпускане, но без привкус на fast food, а напротив, като гурме бистро преживяване, препоръчвам новият сезон на Сексът и градът- Просто ей така (And Just Like That) по HBO.

Следи рубриката At Home, ако предпочиташ да прочетеш неангажиращи лековати, бързо-четящи се ревюта за филми и сериали, без дълбоки анализи и претенции за широки познания от областта на седмото изкуство, за които се чудиш дали да им дадеш шанс да ги гледаш.