fbpx
And Just Like That

And Just Like That се появи по HBO новото продължение на сериала „Сексът и градът“

Рубриката At Home се появи в разгара на пандемията и затварянията вкъщи. Чрез нея placescases.com се опитва да покаже, че дори вкъщи човек може да се пренесе на различно интересно място, на някое вълнуващо събитие.

Продължавам рубриката с ревюта за филми и сериали по онлайн платформите.

Един любим на много хора, стар, с много сезони, утвърден сериал, „Сексът и градът“, се завърна с ново заглавие- Просто ей така или в оригинал And Just Like That, и сякаш го преоткрихме. Ще кажеш пак ли този „Сексът и градът“, не се ли изтърка вече? Не не е изтъркан, а напротив, още по-хубав и забавен е. Разглежда теми, които вълнуват всеки съвременен човек, на всичкото отгоре си позволява да дава и различни гледни точки, без да ни проглушава с натрапчиви лозунги.

Въпреки неубедителното начало на случката с Тузаря (The Big), не казвам каква, за да няма spoiler, нататък повествованието тръгва нормално, интригуващо, увличащо, забавно и дори комично. Чакам с нетърпение всеки следващ, сякаш прекалено бавещ се епизод.

И не си мисли, че е само за жени, домакини, айляци без работа, които нямат какво друго да правят. Гледат го и мъже, при това активни, напълно нормални, работещи хора.

Любимите ни мацки- Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), въпреки вече зрялата си възраст, продължават да се смеят, съмняват, споделят и забавляват заедно, ей така, просто по момичешки. Липсва ни Samantha Jones (Kim Cattrall) и на героините им липсва, ама нещо там актрисата си имаше пререкания продуцентите, една от които е Сара Джесика Паркър, за пари ли беше, за слава ли, за друго ли, та намериха хитър начин да я извадят, без много да объркат нещата.

Накрая, бих искала да отбележа с почит кончината на един от актьорите, Willie Garson, който играеше техният верен приятел, гей, Станфорд. Той успя да заснеме няколко епизода, но все пак ракът го надви и на 57 г. приключи земния си път.

За приятно разпускане, но без привкус на fast food, а напротив, като гурме бистро преживяване, препоръчвам новият сезон на Сексът и градът- Просто ей така (And Just Like That) по HBO.

Следи рубриката At Home, ако предпочиташ да прочетеш неангажиращи лековати, бързо-четящи се ревюта за филми и сериали, без дълбоки анализи и претенции за широки познания от областта на седмото изкуство, за които се чудиш дали да им дадеш шанс да ги гледаш.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.