fbpx

Ресторант Родопчанка в Смолян- пица, скариди, качамак, всичко това на едно място.

Оценка за  Родопчанка  от 5D Сензографа на placescases.com: 4.4 от 5.

Август 2019

 

Видях                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих              4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com       

Помирисах       5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                        

Вкусих               3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

 Време за четене:2 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 0.5 мин. 

Попаднахме в ресторант Родопчанка на случаен принцип, просто защото беше близо до Планетариума в Смолян. Прожекцията в последния се оказа доста интересна, както за децата, така и за възрастните.

Тази публикация е продължение от пътеписа ми за с.Смилян и околностите. Повече можеш да прочетеш в Къща за гости Родопски рай и какво може да се прави в региона на прекрасното село Смилян.

 

Виж ….

…. Доста еклектичен стил на обзавеждане- декорации от стари битови приспособления, шарени лампи, рога от животни, но най-впечатляваща беше мивката в тоалетната- дървен плот от недообработен ствол от дърво с мивки от менци;

…. Имаше старание в презентирането в чиниите-  определено много апетитно изглеждаше всичко.

Усети ….

…. Сравнително добро обслужване, малко без отношение и с известна доза липса на внимание към нуждите на клиента, но като цяло беше ОК;

…. Усещане за тотална еклектика, но такава без специален замисъл като в Lorenzo&Kakalamba в Белград, където си заслужава да отидеш специално, заради тази еклектика. Просто сякаш, без много да му мисли, някой е комбинирал шарен дизайн, меню без концепция и музика, каквато дойде.

 Чуй ….

…. Много разнообразна музика- хитове, кавъри, по едно време чух Бохемска рапсодия в латино вариант, но не беше дразнещо.

 

Време за гледане на филмчето: 0:58 мин.

Помириши ….

…. Пиле трилогия- т.е. пилешко месо, което е киснато в 3 вида маринати, като едната беше азиатска и много интересна. Беше сервирано с паста и салата, които не бяха хич лоши. На някои деца не им допада, обаче, екзотичния вкус, така че внимателно я поръчвай за малките клиенти.

 

Вкуси ….

…. Хубава шкембе чорба- доста гъстичка, може и да е била сгъстявана с брашно, но беше много вкусна;

…. Пиците бяха хубави също- кухнята разполага с пещ за пица;

…. Пърленка- правят комбинирана с кашкавал и сирене и е затворена като пица калцоне- много вкусна;

…. Не препоръчвам салатата с домати чушки и сирене брънза в извара- чушката беше или от буркан, или по някаква причина маринована с оцет, което беше доста неприятна изненада в сезона на пресните печени чушки. Освен това, имаше предимно извара в чинията и само едно парче брънза. Избрах салатата заради нея и чушките, но и двете бяха разочарование;

Брънзата е специално бяло сирене, което се произвежда само от малък брой родопски майстори, които разполагат с тази стара рецепта и технология. Може да се приготви от всякакво мляко, краве, овче и кози, а вкусът му е нежен и ненатрапчив. Миризмата е леко остра ,но не неприятна.

Можеш да опиташ брънза в интересните ястия на един от най-добрите гурме ресторанти в София- Космос.

…. Боб в гърне- не впечатлява с нищо, правят го като яхния гъст, отгоре е със  запечена пастърма. Малко е кашест, искаше ми се бобчета да са отделени едно от друго. Допускам, че може да е бил сготвен предния ден.

Някак си очаквам в този регион, от който произхожда смилянския боб, последния да бъде приготвян с изключителна вещина и внимание  към него.

…. За моя приятна изненада, като поръчах късо кафе, наистина дойде късо кафе, а не българската версия, която е малко по-дълго от стандартното кафе.

Нямам никаква база за сравнение с други заведения в Смолян и за това не мога добре да преценя дали това е най-доброто място или има и други, които се представят добре. Храната беше добра, но не беше забележителна с нещо специално, освен с еклектичното меню. Бих препоръчала Родопчанка и бих го посетила отново, за да опитам и други неща. Но преди това бих проучила и други места, ако попадна някой ден пак в Смолян.

Как да си резервираш престоя в Смолян?

Ако вече планираш да изкараш уикенд в Смолян и околностите, препоръчвам ти да си резервираш престоя в него направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Как да стигнеш до ресторант Родопчанка?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Родопчанка в гр.Смолян. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

11 Bulgaria Blvd, 4700 Стар център, Смолян, България

A: бул.България 11, 4700 Смолян

T: + 359 (0) 30 162 112

Работно време: 11:00-01:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.