fbpx
Le Chartreus du Bignac, photo by placescases.com

Ресторант La Chartreuse de Bignac, Saint-Nexans, Франция

Оценка за  La Chartreuse de Bignac от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

Април 2022

Видях                  5 сърца 12920 

Усети                  5 сърца 12920

Чух                      5 сърца 12920

Помирисах        5 сърца 12920

Вкусих                5 сърца 12920

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:52 мин.

Chartreuse e билков ликьор, който френски монаси произвеждат още от 17в. Има леко тръпчив и тревист аромат, разбира се сладък.

Chartreuse още значи фермерска едноетажна къща, характерна за Югозападна Франция.

Ресторантът La Chartreuse de Bignac предлага изключително fine dining преживяване, достойно за Мишлен звезда. Засега е само включен в Michelin guide за 2021, но съм сигурна, че ще дойде ден и ще спечели звездата си. На това място има и хотелска част, така че, ако ти се отсяда по-скоро на природа, вместо в Бержерак, може и тук да си резервираш престоя.

Виж ….

…. Интериорът е обран, но много стилен. През деня съм сигурна, че е още по-красиво, защото има маси навън, с хубава гледка. За съжаление ние бяхме там в една дъждовна вечер и гледка нямахме, но пък ни беше страшно уютно и приятно;

…. Менюто предлага избор, който е само за конкретната вечер- entre, plat, dessert (предястие, основно, десерт) и изобилие от хубаво вино от региона, но и други региони на Франция;

В предястията в района почти няма да откриеш салата като опция. Така че, ако ти се е прияла такава, можеш да си закупиш и приготвиш в къщата за гости.

 Усети ….

…. Чудесно обслужване от млади хора, които бяха много friendly, говореха и английски, и на драго сърце ориентираха гостите в менюто. Въпреки сериозния статут на ресторанта, като част от препоръките на Мишлен в техния каталог, отношението е много непосредствено, без префърцунени маниери, както съм срещала в някои fine dining ресторанти и то не само с Мишлен звезди, но и в България даже.

…. Направи ни впечатление, че главния готвач следи внимателно реакциите на клиентите през прозрачната стена на отворената кухня.

Чуй ….

…. Изключително добре допълващ амбианса инструментален джаз.

Време за гледане на филмчето: 2:52 мин.

Помириши ….

…. Не съм очаквала, че ще се впечатля така от кули приготвено от кресон- с аромата и яркия си целен цвят добавя свежест към общия букета на ястието;

…. Ободряващия мирис на цитруса в лимоновия тарт и кивито в десерта със сладък картоф;

…. Всякакви аромати от разнообразните вина на чаша, които можеш да съчетаеш по препоръка на сервитьорите с храната.

Вкуси ….

….. Като всеки fine dining ресторант от висока класа, в началото се сервира amuse bouchе, второ предястие и чак тогава, това, което си поръчал;

…. Всяко едно предложенията беше с характер и съчетано перфектно като аромати, вкусове текстури- хрупкаво с нежно, леко сладко със солено, ярко с пастелно. Няма смисъл да препоръчвам конкретни ястия, защото те най-вероятно се сменят всяка вечер, така че експериментирай. Аз лично си паднах много по рибата и foie gras.

…. Чудесни вина- района разполага с много качествени предложения и то при най-стандартните вилажи даже. Всички заведения в района предлагат на чаша, така че можеш да пробваш различни. Моята препоръка е да добавиш към десерта и чаша Monbazillac, апелация, която е съвсем наблизо и  известна с десертните си вина. Може и едно кафе Noisette да си поръчаш, което е еспресо макиато, на практика. Кафето е чудесно тук!

Ако си в района на Бержерак и си фен на гурмето, La Chartreuse de Bignac е задължителна спирка за теб! Bon Appetit!

Как да стигнеш до La Chartreuse de Bignac, близо до Saint-Nexans, Франция?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Le Bignac, Saint-Nexans, Бержерак, Dordogne, Nouvelle-Aquitaine, France métropolitaine, 24520, Франция

A: Lieu-Dit, 24520 Saint-Nexans, France

T: +33553221280

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Saint-Nexans?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.
Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.