fbpx
Vytopna, photos by placescases.com

Ресторант Vytopna в Прага и преживяването да те обслужва… влак

Май 2022

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:39 мин.

Как ти звучи това, вместо сервитьор да те обслужва влак. Този ресторант, когато набира персонал, сигурно обявява позиции за стрелочници и машинисти, вместо за сервитьори. Шегувам се, разбира се, но тук наистина по-голямата част от работата на хората в залата при клиентите я вършат мини влакчета. Чети нататък за какво става дума и задължително виж филмчето.

Вече много пъти съм разказвала за теорията за Икономиката на преживяванията. Vytopna (Витопна), което в превод означава „парова“ (идва от думата пара, тази, с която се задвижват локомотивите), е точно такова място. Идваш не толкова заради храната, дори не толкова заради бирата, макар че има разнообразие от lager и ipa, а точно заради това преживяване да те обслужи влакче.

За това сега няма да давам съвети по 5-тте категории Вкус, Мирис, Зрение, Слух и Усещане, а ще разкажа за преживяването да вечеряш във него.

Влизаш в ресторанта и що да видиш- вътре се кръстосват влакови релси, покрай тях светят семафори, местят се стрелки, забързани мини влакчета кръстосват залата, фарчетата им светят в тунелите, през които минават, за да достигнат масите на клиентите. За да стигнеш до твоята, се качваш и слизаш по надлези. Масите по средата имат релси.

Усмихнат сервитьор ти взима поръчката, като любезно разяснява всички въпроси, които те интересуват относно менюто и бирите, които се предлагат в заведението. Накрая ти казва, че скоро храната ти ще пристигне. След известно време виждаш как един влак спира пред близкия тунел и след кратко изчакване тръгва и се композира директно на твоята маса.

Сега, този момент е ключов- много е важно, докато щракаш снимки и видеа, заплеснат по тая играчка, да не изпуснеш да си грабнеш бирата, защото щом влакът изсвири 3 пъти, той си тръгва обратно и то с доста добра скорост. Докато се усетиш и успееш да грабнеш 1 бира, другата вече е заминала с влака, а той се е мушнал в тунела. Иди че я гони после. За щастие, сервитьорите са свикнали и се навъртат да питат дали имаш нужда от съдействие. Като кажеш, че бирата ти си е тръгнала, те ти я намират къде чака безпризорна и ти я носят.

После пак така чинно, е композиран нов влак с останалата част от поръчката и след време той ти докарва в метални тарелки и храната.

Кухнята предлага както стандартни неща като бургери, стекове, наденичики ,картофки, също и свински ушички, дроб и разни други по засукани нещица. Храната не е нещо много впечатляващо, със сигурност ще намериш по-добри наденички и бургери, но пък удоволствието да наблюдаваш тези мини влакчета е голямо.

Има си разписание, както подобава на всяка ЖП гара. Резервираш си час и определяш колко време ще останеш. Ако решиш просто така да отидеш без резервация, ризкуваш да не намериш места. По този начин се улеснява цялата организация на заведението. Всичко можеш да направиш онлайн, така че ако планираш посещение в Прага, влизай в сайта им и си запазвай час.

Как да стигнеш до Vytopna в Прага?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Václavské nám. 802/56, 110 00 Nové Město, Czechia

A: Václavské nám. 802/56, 110 00 Nové Město, Czechia

T: +420775444554

Работно време: Пон – Нед 11:00-24:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисион. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.