fbpx
Изворо, снимка от placescases.com

Рибен ресторант Изворо, където можеш да попаднеш, само ако са ти го казали местни или редовни гости на Банско и Разлог

Оценка за Изворо от 5D Сензографа на placescases.com: 4 от 5.

Февруари 2022

Видях             2 сърца 129x20   

Усети             4 сърца 129x20  

Чух                  4 сърца 129x20  

Помирисах    5 сърца 12920

Вкусих            5 сърца 12920

     

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:29 мин.

Никога нямаше да разбера за Изворо, ако не ме бяха завели хора, които изкарват доста уикенди и почивки в Банско. Те пък го знаят от други чести посетители, а те пък от местни. Мястото не е кой знае колко впечатляващо на пръв поглед, но си има доста силни страни. Чети нататък кои са те.

Виж ….

…. След като пребориш един доста лош път, на места като черен, с много дупки, и стигнеш до място, което може да се определи, че е в нищото, виждаш сносна сграда, обаче около едно такова калничко, заради импровизирания и неустроен паркинг и това прави лошо впечатление.То пък и сезонът е такъв, че се подсилваше този дефект;

…. Обикновен интериор, но спретнат, вътре има едно кътче с играчки за дечица, ама непосредствено до масите, а за лятото- катерушки навън;

…. През уикенда е пълно с хора. Повечето май са местни, защото туристите много-много не го знаят;

…. Два големи рибарника до заведенията го снабдяват с прясна риба, наблизо бълбука истински извор;

…. През поляната има и кошара със сърна и сръндак. Вероятно идеята е да им се порадват децата. Аз обаче го намирам за жестоко към тези животни;

…. Малко съдържателно меню в което имаш варианти на сладководна риба- няколко вида пъстърва, сом, шаран.

Заради неприятното пътуване до ресторанта, което не зависи толкова от хората там, калта наоколо и кошарата със сърните си прибирам обратно 3 сърца. Заради животните, едвам се сдържах да не махна 4 сърца.

 Усети ….

…. Хората се стараят да обслужват добре, макар че доста почакахме за взимане на поръчка, после за рибата- като е пълно заведението, трудно стават нещата;

…. Бая навалица става през уикенда, трябва си резервация иначе язък за пътя, дето си го бил по дупките.

Заради чакането е отнетото сърце, както и заради необходимостта да ходим да търсим от време на време сервитьор да ни обслужва.

Чуй ….

…. Българска естрада- беше много приятно, но се повтаряха песните, явно листата не е много дълга;

…. Ако масата ти е до детския кът, губиш- там има една играчка-пиано и ако някой млад Рахманинов дойде да си поиграе, става много забавно. 🙂

Задържам си едно сърце заради недостатъчно преценената звукова обстановка.

Време за гледане на филмчето: 1:29 мин.

Помириши ….

…. Всичко е прясно, рибата също, не мирише на тиня, защото в рибарниците постоянно се опреснява водата, така че спокойно можеш да се впуснеш в ядене на шаран, ако друг път миризмата му те възпира.

Вкуси ….

Най-големият позитив на това място са пресните и вкусни продукти. Тук дори зимните доматите са вкусни.

…. Салата с пушена пъстърва- чудесна, (даже си направих вкъщи същата като се прибрах)- не е спестена нито риба, нито авокадо, нито кедрови ядки;

…. Прясната риба, печена или пържена е много хубава;

…. Рибена супа, ако обичаш също може да пробваш;

…. Доста вкусни пържени картофи, самият материал е качествен, защото леко сладнят- то като ти дадат едни такива и правиш въглехидратна бомба.

Човек би отишъл в ресторант Изворо, защото са му го препоръчали и заради рибата. Това, което би го накарало да се върне пак са вкусните продукти, включая рибата, които влагат в гозбите и съвсем нормалните цени. Въпреки неприятния път до заведението, бих посетила Изворо, защото е вкусно там, а лятото предполагам ще е зелено наоколо, няма да има кал и ще е приятно на двора. Само че, ако не се направи нещо за този паркинг, калта може бързо да се превърне в прах и пак да е проблем.

Как да стигнеш до Изворо в Банско?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Изворо. Просто използвай картата тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Рибарник "Извора", 19, кв. Предел, Разлог, Благоевград, 2760, България

A: Няма адрес, само това пише на картата – 2760 Разлог

T: +359888514511

Работно време: Пон – Нед 12:00-10:00, според противоепидемичните изисквания, може да варира

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Банско или Разлог?

Ако не си от района, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.
Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.