fbpx
Aquarium at SASA by placescases.com

Саса (Sasa)- приятно място с азиатска кухня в центъра на София

Последно посещение месец юни 2015, като двойка

Саса вече не се намира в центъра на София, а в мол Парадайс.

Вижте една от най-хубавата част от градския пейзаж на София около ресторанта; впечатляващия интериор

Помиришетеаромат на азиатски сосове и подправки  и на вкусните ястия

Вкусете различен тип суши (пробвайте сет Тарантула от рак с мека черупка), класическите и много вкусни хрупкава патица (Crispy Duck) и патица по пекински (Peking Duck)

Усететедебелия и мек килим на пода; доброто обслужване, перфектния български на една дама от персонала с азиатски произход, която говори по-добре от много нашенци

Чуйте… ненатрапчива музика, пасваща си с интериора.

 

Бях много разочарована, когато собственикът на веригата ресторанти Happy реши да затвори SASA в х-л Хемус и за това бях много ентусиазирана, когато разбрах, че ресторантът отново е отворил врати и то на едно от най-хубавите места в София, точно срещу парламента.

Обадих се да запазя маса и говорих с една дама, която говореше с лек азиатски акцент, която комуникираше перфектно на моя роден, чужд за нея език. Тя дори успя да произнесе името ми абсолютно точно, което винаги е предизвикателство за повечето хора.

Когато влязох в ресторанта, първото нещо което ме впечатли беше интериора. Стилен, азиатски, грабващ вниманието с комбинация от простор и минимализъм, в който се чувствам уютно и специална като гост.

Следващото, което ме изненада е абсолютно различната от преди карта, с разнообразие от интересно суши, много опции с азиатска храна, с гурме акцент. Ето точно това липсваше дълго в нашите ресторанти! Да ви кажа честно, исках да поръчам всичко- колкото повече четях списъка и обясненията на ястията, толкова повече от тях исках да опитам.

Е, трябваше да избера, така че за предястие си избрах суши сет Тарантула, а за основни Хрупкава патица (Crispy Duck) половин порция и Патица по пекински (Peking Duck), с добавка- ориз със зеленчуци.

Тарантула се състои от 6 ролки суши с рак с мека черупка, оваляни в ядивен пясък. Това предястие напълно отговори на очакванията ми. Хрупкаво, леко пикантно и в достатъчно количество, за да му се насладя пълноценно.

Но кулминацията бяха патиците. Всички стандарти на двете ястия бяха абсолютно точно изпълнени. Сервират се с палачинка, сосове, пръчици от краставица и праз лук, така че да може да се приготви ролце от тях заедно с парчетата патица. Сервитьорката ми обясни как се приготвя патицата по пекински- първо се кисне в марината, после кожата се отделя, месото се пече, така че да се стопи мазнината, накрая също опечената кожа се добавя обратно.  Резултатът е поразителен- нежно ароматно месо с хрупкава коричка.

Совиньон блан от Франция, Атитюд от Паскал Жоливе, от долината на Лоара направи компания на патиците и не бих  могла да желая повече за този гурме празник на небцето ми.

С нетърпение очаквам следващото ми посещение на  SASA. Това място е един от моите специални случаи с желание за „рецидивиращо угощение“, ще трябва да внимавам.

Адрес: Хотел Радисън, пл. Народно събрание 4, София

Тел: 0882 999 012

SASA June 2015

A table at SASA by placescases.com
Pancake preparation at SASA by placescases.com
Peking Duck at SASA by placescases.com
Pancake with duck at SASA by placescases.com
Pancake preparation at SASA by placescases.com
Lighting at SASA by placescases.com
Interior of SASA by placescases.com
Half portion Crispy Duck at SASA by placescases.com
Aquarium at SASA by placescases.com
Bamboo decoration at SASA by placescases.com
A table at SASA by placescases.com Pancake preparation at SASA by placescases.com Peking Duck at SASA by placescases.com Pancake with duck at SASA by placescases.com Pancake preparation at SASA by placescases.com Lighting at SASA by placescases.com Interior of SASA by placescases.com Half portion Crispy Duck at SASA by placescases.com Aquarium at SASA by placescases.com Bamboo decoration at SASA by placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.