fbpx
Aristos, Ormos Panagias, Halkidiki, photos by placescases.com

С лодка до таверна Aristos, Ormos Panagias, Халкидики

Оценка за  Aristos от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

Юни 2019

 

Видях               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                                                    

Помирисах      5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                        

Вкусих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Време за четене:3 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 1.5 мин. 

Когато съм на втория ръкав на Халкидики, ако съм от източната му страна, винаги посещавам две таверни- едната е Paris във Вурвуру, а другата Aristos в Ормос Панагияс.

Най-хубавото е, че дори с лодка можеш да отидеш до там. По принцип, в този район морската почивка е най-хубава, ако имаш или си наемеш лодка и обикаляш наоколо малки безлюдни плажчета и заливчета с тюркоазен цвят. На островите Диапорос вече има доста имоти и частни кейове,  но пък все още има много свободни от навалици зони. Синята лагуна, между островите е благодатна на морска флора и фауна и е страхотна за шнорхелиране, но пък там се събират най-много лодки.

Та след като си пообиколил/а заливите и плажовете в района, огладняваш и се насочваш към Ормос Панагияс. Спокойно можеш да изкараш лодката на пясъка, близо до ресторант Аристос. Най-добре е да имаш резервация, независимо по кое време възнамеряваш да отскочиш, особено в петък, събота и неделя.

Ние отидохме в 17ч. и беше пълно. Прочети повече по категориите надолу за Араистос, заслужава си.

Виж ….

…. Богата на рибен улов и морски дарове витрина- винаги е била такава, даже имаше лангустини;

…. Масите са заети на 100%, особено вечер. Съседното заведение никога не е така пълно. Търси масите със синьо, за да не объркаш заведението;

…. Менюто включва и вегетариански предложения.

Усети ….

…. Много сърдечно обслужване. Наш приятел беше хванал една риба маятико, и множество по-малки лаврачета и други малки рибки. Беше помолил в заведението да ни ги сготвят. Не само че бяха направили разкошно рибите, но и не ни поискаха пари нито за готвенето, нито за сервиза. Това е нещо изключително за такава силно посещавана кръчма, която продава на 50-70 евро за килограм от морската си храна. Но не беше само това.

А докато ни обслужваха, си  бъбрихме приятелски та дори ни разказаха за чалъми при ловенето на маятико.

…. Всичко поръчано се носи много бързо, проверява се редовно дали имаме нужда от нещо, разменяме шеги с персонала-

Усещане за почивка, лежерно веселие с приятели и споделяне на вкусна храна.

Време за гледане на филмчето: 1.03 мин.

 

Чуй ….

…. От край време работят двама българи в таверната- говорим си с тях на български, но и гърците поназнайват по някоя наша дума;

…. Тихия прибой на вълните, почти в краката ти, ако масата ти е на пясъка.

 

Помириши ….

…. Винаги много ми е харесвал аромата на пържена риба- малките рибки бяха изпържени толкова хубаво- бяха хрупкави и много вкусни;

…. Наш приятел беше поръчал постен Тюрлю гювеч- миришеше на зеленчукова градина и подправки- чудесен, препоръчвам го много!

Вкуси….

…. Задължително риба;

…. А защо не и рибена чорба;

…. Тарама хайвер- изключително нежна консистенция, чудесно се съчетава с вкусния гръцки хляб. Внимавай- преяжда се с него и то точно преди рибата!

…. Естествено, по стар обичай гръцка салата, или както я наричат Хориатики, и Дзадзики.

…. Накрая, пак по гръцка традиция, ще ти донесат и комплимент десерти.

Ако си в района, просто е задължително да хапнеш в Aristos. Ще ти хареса и ще искаш пак да отидеш. Средната сметка на семейство е ок 70 евро, но ако се поотпуснеш с алкохол или хапваш повече риба, може и повечко да стане.

Ако планираш посещение на Халкидики и си търсиш подходящ хотел или студио, бих ти препоръчала да си резервираш направо тук. За твое удобство съм сложила тук каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.

 Booking.com

 

Нe се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Aristos в Ormos Panagias. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Ормос Панагияс 630 78, Гърция

A: Ormos Panagias – Agios Nikolaos, Halkidiki, 63078

T: (+30) 6977 252019

Работно време: неуморно всеки ден от 11:00 до 02:00

 

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.