fbpx
Toro Latin Gastrobar, Belgrade, photo by placescases.com

Фиеста и пир по южноамерикански в Торо Латино Гастробар, Белград, Сърбия

Оценка за Торо (Toro) от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Април 2019

 

Видях                   4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                        5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                                                    

Помирисах          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                

Вкусих                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Време за четене: 3 мин. 

На 15-20 мин. от хотела, в който отседнахме последния път в Белград, Townhouse 27, е Бетон Хала. А както вече разказах за нея в статията Безкраен празник в AmБar, Белград, Сърбия, там се събира бохемата на Белград да се весели и да хапва вкуснотии. Торо също се намира там. Той е „братче“ на AmБар.

Toro и AmБar са под шапката на Street Guys Hospitality, концептуална организация, на хора, които предлага качествена храна и сервиз в ресторантите. Торо специално  използва и концепцията на Шеф Ричард Сандовал, за вкусна латино кухня в комбинация с купонджийска атмосфера.

Кухнята на Шеф Сандовал е забележителна с умелите му съчетания на южноамерикански съставки с аромати от цял свят, изпълнени с модерни техники. Така се получава неговия уникален почерк, който привлича клиентите в заведенията му. Водещи хотели от цял свят са се обърнали към него да им конструира менютата.

 

Виж ….

…. Интериорът е cool и trendy- също като в AmБar ще видиш големи пана на стените, стари снимки, готини лампи, свещички и също толкова тъмно от един момент нататък, когато засилват купонджиския тонус (за това снимките ми са толкова замазани  );

…. Пълно е с хора, особено петък и събота, когато е силният нощен живот- задължително ти трябва предварителна резервация;

…. Ако си отишъл за обяд, ще се наслаждаваш на гледка към реката, даже може и навън да седнеш. Разполагат с хийтъри.

…. Естествено, също като в  AmБar  тук има безкрайна вечеря– срещу фиксирана цена получаваш тапас от цялото им меню. Много е вкусно, но в един момент усещаш, че не успяваш да продължиш и на практика не успяваш да опиташ абсолютно всичко, но пък така имаш повод пак отидеш при тяк отново. Ако си се прицелил в някакви конкретни ястия, по-добре уведоми сервитьорката, за да ти ги поднесе с приоритет.;

…. Насред заведението има люлка- народа се късаше да се снима на нея;

…. Половин сърце отпадна, защото тоалетната изобщо не беше в добър вид- разхвърляни хартии, изцапано, в стила на нощно заведение, което няма дежурна чистачка.

Усети ….

…. Супер любезни млади момчета и момичета сервират;

…. Купонджийската врява на хора говорещи на най-различни езици;

…. Приятната хрупкавост на пържените калмари.

Чуй ….

…. Музиката е динамична, готина, с препратки към ретро, но звучаща много модерно- ако не бяхме с децата, бих останала за купон и коктейли.

Помириши ….

…. Омайващия аромат на кориандър в севичето- в безкрайната вечеря беше включено това с риба тон. Ако повече си си харесала това със скариди, просто си кажи на сервитьора;

…. В заведенията в Сърбия се пуши, но тук не се усеща изобщо цигарен дим, явно имат добра вентилация;

…. Ароматът на кайсия в ракията Хуберт.

Време за гледане на видеото: 1.5 мин.

Вкуси ….

…. Препоръчвам ти да избереш опцията с безкрайната вечеря, ако ти се иска да пробваш повече неща, обаче много се преяжда с нея, а също трябва да знаеш, че не можеш да я поръчаш за двама;

…. Десерт чуроз- приготвя се от пържено тесто, прилича на тулумбичка, но е поръсено със захар и се топи в течен шоколад;

…. Кесадия – ако си падаш по такива неща- вътре е с телешка кайма, приготвена на бавен огън, много приятна;

…. Хрупкави скариди- да знаеш, че са само пет, но пък така ще имаш място да опиташ и други неща;

…. Телешко филе- идеално е приготвено, леко розово в средата и изпечено по края.

Още много дълго мога да обяснявам колко е вкусна кухнята на латино гастро-бар Торо, обаче най-добре е да отидеш на място да видиш за какво става дума.

Как да си резервираш престоя в Белград?

Направо планирай уикенд до Белград, може и дълъг, и си буквай престоя тук в карето на booking.com, което съм поставила за твое удобство. Няма да ти струва по-скъпо, ако си запазиш нощувки през него, даже напротив- всички genius отстъпки и привилегии си ползваш. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.
Booking.com

Ако се чудиш аз къде отседнах, прочети първо сравнението за Арт хотел Белград и Гарни хотел Невски и после ревюто за Townhouse 27.

Как да стигнеш до Торо?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Торо, в Белград. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

А: Karađorđeva 2-4, Belgrade, Serbia,

T: +381 11 3034342

Е: torobelgrade@gmail.com

Работно време: понеделник-неделя 10-02ч

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.