fbpx
Хотел Морени, Витоша, снимка placescases.com

Хотел Морени, планинският хотел, в подножието на Черни връх, Витоша

Оценка за Хотел Морени от 5D Сензографа на placescases.com: 3.8 от 5.

Септември 2020

 

Видях               4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих             3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Помирисах      5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                  

Вкусих             2 сърца от 5D Сензографът на placescases.com/ 2 heart by the 5D Sensograph of placescases.com

       

 

Време за четене: 7 мин.

Нямаш 7 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 5 мин. 

Нямаш 5 свободни минутd? Виж направо филмчето по-долу: 4:38 мин.

Хотел Морени е съвсем нов. Отворил е врати през месец декември 2019, малко преди голямото затваряне заради Covid-19. Допускам, че това доста е дестабилизирало старта на мястото. Надявам се, че вече нещата ще им потръгнат плавно, за да се развие потенциала му.

Искахме да останем само за една нощ, за да качим Черни връх. Хотелът е близо до горната станция на Симеоновския лифт. Предложиха ни промоция, плащаш 1, получаваш 2 и се съгласихме на втора нощувка. Това породи консумация от наша страна в ресторанта, който е с цени на скъпите заведения в София. Вероятно това осмисляше промоцията, но не и нашия престой. Прочети надолу защо мисля така.

Виж ….

…. Хотелът е направен с вкус, дизайнът му създава усещане за уют, като са наблегнали на елементите дърво, камък, естествен текстил, имитации на козяк, бял мокет. Декорациите са от ловни трофеи, стари ски, пана. Страхувам се, че след време този мокет ще изглежда доста зле- дано успяват да го поддържат;

…. Лифтова кабинка пред хотела, седалка от лифт пред ресторанта на фона на фото тапет със ски писти- много приятни и забавни спотове за инстаграмърите;

…. Чудесна гледка от апартаментите на 3-ти етаж към Стара планина. Подобна гледка има и от лоби бара и ресторанта;

…. Мазни, непочистени маси на лоби бара. Този проблем не беше еднократен, а постоянен. Колкото и да е хубав дизайна на лобито, с тези омацани маси веднага се разваля впечатлението.

Усети ….

…. Усещане, че на персонала не му пука как се чувстват клиентите.

Почти всички служители не носеха маски. Сервитьорите имаха, но на единият не покриваше носа, а другият я държеше на брадата. Веднага отпада 1 сърце от оценката, без никакви угризения.

…. Пълна липса на организация за храната. Закуската не беше нищо особено, а на всичкото отгоре, непрекъснато свършваха някакви неща и трябваше клиентите да ходят да се молят да се  заредят. Ставаха опашки, при положение, че нямаше чак толкова много хора в хотела.

За вечерята прочети по-надолу как се развиха нещата.

….Понеже хотелът е обявен като СПА и даже има СПА апартамент, предупреждавам, че басейн няма, а само едно по-голямо джакузи, в което ок. 6-7 човека могат да се поберат.

 Чуй ….

…. Типичната за хотелите музика- аранжименти на хитове в бавен ритъм, приятна и отпускаща;

…. Пълна тишина вечерно време, планината пазеше съня ни.

 

Време за гледане на филмчето: 4:38 мин.

Помириши ….

…. Телешкият суджук имаше хубави подправки и беше вкусен;

…. Свинските ребра миришеха на хладилник и изобщо не бяха хубави.

Вкуси….

…. Като цяло храната не беше добра, особено за цените, които са й сложили.

За закуската вече казах, че не беше нищо особено. Повечето неща бяха полуфабрикати, само яйцата бяха изцяло на място приготвени. Медът беше от пакетчета, течен шоколад липсваше за кроасаните, а то и до кроасани трудно се добирше човек, защото все свършваха, а те все не зареждаха навреме.

Първата вечер всички ястия бяха под всякаква критика. Само хумусът беше вкусен.

…. Ризото с пиле, по-скоро беше преварен ориз- нито оризът беше сорт за ризото, нито технологията на приготвяне беше спазена;

…. В никакъв случай не си поръчвай поке с жасминов ориз, сьомга, октопод, което сервитьорът ми препоръча. Като описание звучеше добре. И друг път съм яла такова, но това беше най-гадното поке, което съм докосвала. Беше умряло от студ, оризът сякаш беше готвен миналата седмица и нямаше нищо общо с типичния азиатски жасминов ориз. Октоподът сякаш беше от миналия месец, сьомга трудно открих. Казах на сервитьора, че не ми харесва исках да си поръчам нещо друго, но той се направи, че не ме чува и отмина.

Да се препоръчва на клиентите стара храна, за да я пробутат и да не я хвърлят е стар номер от западащия Балкантурист. В хотел с претенции като Морени изобщо не очаквах такъв абсурд от миналия век.

На другия ден, на вечеря сякаш имаше друг готвач. Всичко беше сравнително вкусно и по друг начин беше аранжирано в чиниите. Сервитьорът пак оплете конците. Обясни, че шкембе няма, но ще приготвят. Как се приготвя за 10 минути шкембе, ако не е било замразено. Вероятно това важеше и за пилешката супа, и рибената.

Кафето е от комбинирана машина и беше лошо. Отидох да си поръчам от бара, там струваше 4.50 лв. Мисля, че това е най-скъпото еспресо в София и околностите. Подозирам, че цената е такава, за да гони туристите, слизащи от Черни връх, да не се трупат в лоби бара. Друго не можах да измисля като причина.

Как да стигнеш?

Не се притеснявай как ще стигнеш до  хотел Морени, на Витоша, в София. Намира се точно преди горна станция на Симеоновски лифт, на спирката на автобус 66. За да не се объркаш, просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Hotel Moreni, Vitosha mountain, Sofia, Bulgaria

A: спирка на автобус 66, преди станцията на Сиемоновски лифт, природен парк Витоша

T: +359 878 879 888

Е: reservation@hotelmoreni.bg

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя?

Ако все пак ти се отсяда в хотел Морени, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

 

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.