fbpx
Hotel Hissar Lobby, photo by placescases.com

СПА Хотел Хисар- 3 в 1, релакс, картинна галерия, лечение

Оценка за Хотел Хисар  от 5D Сензографа на placescases.com: 4 от 5.

 Септември 2020

 

Видях                4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих              3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 0.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                    4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Помирисах       4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Вкусих               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Време за четене: 10 мин.

Нямаш 10 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 7 мин. 

Нямаш 7 свободнd минутd? Виж направо филмчето по-долу: 4:49 мин.

Хотел Хисар се определя само като СПА комплекс, но е много повече от това. Там наистина има възможност за много видове терапии, спорт и забавления. Хотелът разполага с 2 СПА комплекса, вътрешен басейн и топила с минерална вода, както и няколко външни. Отделно има тенис кортове, игрище за футбол, фитнес зала, включваща и кардио уреди, както и боулинг. Последният не работи в условия на Covid-19.

Това, което остава някак неизтъкнато и без коментар, а трябва да се рекламира на всяка цена, е че СПА хотел Хисар е истинска, голяма картинна галерия.Навсякъде из външните и вътрешните площи има прекрасни произведения на изкуството,  предимно картини , а също и скулптури. Творбите са впечатляващи, от изключително талантливи и известни съвременни художници.

Смятам, че е много голям пропуск от страна на мениджмънта, че не изтъква това уникално предимство на хотела и че не е разработил приложение, което да води гостите из залите и коридорите, с аудио и текстова информация за авторите и техните произведения.

Смея да твърдя, че друг хотел, с такава богата колекция от оригинални авторски произведения в България няма.

Виж ….

…. Като цяло стилът на интериора е нещо като соц ретро- в никакъв случай не  е дразнещ, има импозантност в тежките мебели и големите завеси и драперии, но кафявия мокет, тъмните коридори в стандартното крило са малко подтискащи. Ламинатът в едното СПА също не ме подготви за приятната процедура, която ми предстоеше, а по-скоро ми навяваше на балнео-санаториум от старите типове, дето се церят болести. Пластмасовите мебели на терасата в нашата стая, въпреки че беше делукс, бяха доста захабени.

…. Делукс крилото е по-луксозно- стаите са големи, комфортни, добре изглеждат, сякаш скоро ремонтирани. Мокетът и тапетите в това крило изглеждат по-добре. 

Ако мога да направя сравнение между стандартното и делукс крилото, така си представям, че са изглеждали Източен и Западен Берлин непосредствено след събарянето на стената. Уж са нещо общо, ама едното някак изглежда унило и много соц, а другото западняшко. Естествено има и разлика в цените на нощувката в различните крила.

…. Задължително се разходи и разгледай картините и скулптурите- аз не можех да откъсна поглед от тях. Изключителни са!

…. Стенни часовници и старинни шкафове в общите пространства, както и един роял- много ми се искаше да има гост музиканти, поне едната вечер;

…. От ресторант Панорама на 9 етаж чудесна гледка към хълмовете.

Усети ….

…. Никога няма втори шанс за първо впечатление. За съжаление първото ми впечатление след 10-тина години пауза от последното ми посещение тук не беше добро;

Спряхме пред хотела и към нас се отправи с бърза крачка служител, пиколо. Мислех че тича да ни помогне за багажа, но той просто поиска да си преместим колата, защото шефът щял да излиза с неговата, а ние сме я препречвали. Все си мисля, че когато идва клиент, по-правилно е да му се вземе багажа първо, да се покани да влезе и после да се помоли да направи път на шефа, или просто да му се предложи някой да му премести колата, докато клиентът минава през процедурата за чекиране. Ето тези отживелици, все още битуват в българското хотелиерство и е крайно време да се приключи с тях.

Има хотели, което гледат по съвсем различен начин вече на посрещането на клиента и регистрацията, точно за да се направи добър спомена и изживяването при първото впечатление, още при влизането. Такъв пример за мен е хотел Saint Ten в Белград. Хотелът няма паркинг отпред, а гараж под земята. Още като пристигнеш те посреща пиколо, взима ти багажа, а друг ти предлага да ти откара колата в гаража. После не се изпъваш пред рецепция да се бъркаш за лична карта и да чакаш, ами те настаняват на мека мебел в лобито, предлагат ти да си поръчаш нещо освежително и когато си готов, рецепционистът сяда до теб, взима ти данните от картата, разказва ти за хотела, отговаря на въпроси, препоръчва ти заведения наоколо, изобщо играе ролята на рецепционист и консиерж едновременно.

…. Следващото нещо, което ми направи лошо впечатление, е че персоналът почти не носеше маски, а малкото хора, които ги носеха, не покриваха устата и носа или покриваха само устата.

Когато гледах връчването на наградите за видео клипове на MTV тази година, Лейди Гага, която взе няколко от тях в своя реч призова хората да носят маски, дори само от уважение към околните. Ето това очакваме ние клиентите, поне от уважение персоналът да носи маски, защото така показва, че му пука за нас.

Сигурна съм, че някой веднага ще изтъкне тук каква голяма вреда носи маската, ако се носи постоянно. Ами помисли за личния ти лекар поне, или за хирурзите, които само това правят- не са се гътнали още, нали и не се оплакват колко много се затормозяват? А разпоредбите са си разпоредби и тяхната функция е да предотвратят повторно затваряне на хотелите и ресторантите. Така че носете си маските хора, за да идваме ние клиентите при вас.

…. Масажът беше слаб- хубави продукти, липса на усилие. Повече приказки, вместо съсредоточаване в процедурата;

Всичко това доведе до отпадане на 3 сърца.

…. Горещо препоръчвам педикюра с рибки Гара на партерен етаж. Процедурата не е към СПА-то на хотела, но си заслужава;

…. House keeping влиза всеки ден и сменя всички кърпи и халатите- тотален лукс, ама излишен. Може би все пак може да се въведе правило за смяна само на хавлии, които клиентите посочат, чрез оставяне на пода.

Кърпите за плажа, са всъщност големите кърпи от банята, което ми се стори малко странно и може би това е причината да се сменят всеки ден.

 Чуй ….

…. Абсолютна тишина нощно време- чудесен релакс;

…. Хотелска или също както я наричат асансьорна музика навсякъде, като се въртяха едни и същи парчетана закуска, в СПА, в ресторант „Панорама“. Може да се поработи повече върху музикалното оформление. Особено в СПА-то е необходимо да се пусне, по-спокойна музика, вместо жизнерадостни ритми, които в никакъв случай не помагат за пълното отпускане. Много СПА салони в България вече се ориентираха към азиатската chill-out музика, създадена специално за такива цели.

Време за гледане на филмчето: 4:49 мин.

Помириши ….

…. Козметиката в банята е базирана на розово масло, което е прекрасно. Също така, имаше добавено тоалетно мляко и беше зареждана редовно, всеки ден. Мисля че, малко по-добра опакова и информационни материали за ползите от розовото масло, биха привлекли повече вниманието на госта към такъв хубав детайл;

…. В СПА зоните ми липсваха типичните СПА аромати във въздуха, които в другите СПА-комплекси бележат началото на зоната и  сякаш я отделят от останалите общи части.

Ароматите в СПА зоните отпускат влизащия и го настройват за приятните релаксиращи минути, които следват. На най-добрите места ти предлагат здравословна напитка, а в Азия задължително ти сервират чай от джинджифил. Прочети повече за това как изглежда типичната СПА процедура на едно от местата в света, където масажите са философия, не просто процедура в поста ми МАСАЖИТЕ НА БАЛИ – РИТУАЛ ЛИ СА ИЛИ ЛЕЧЕНИЕ?. 

Вкуси….

…. Като цяло, кухните на основния ресторант, в който е закуската и вечерята, за тези, които имат предплатена такава, и ресторант „Панорама“, на покрива на сградата, са заложили на традиционни, простички неща- скара, пържени картофи, готвено. Няма гурме изпълнения, но за това пък всичко сравнително вкусно;

…. Закуската със сравнително качествени продукти, но нищо особено и не толкова разнообразна, както си я спомням отпреди. Разбира се, до голяма степен това свиване на асортимента се дължи на изискванията за мерки срещу Covid-19, както и поставянето на продуктите зад плексигласова преграда и сипването им в чините от персонала. Все пак, можеше да заложат на повече традиционни неща като домашна баница или бухти, вместо полуфабрикатени банички и кроасани, които бяха сухи и безвкусни.

Една жена се караше на рецепция, че на закуска нямало палачинки и децата й останали гладни. Смятам, че не беше права, защото имаше куп други неща, типично предпочитани от малките гости. Съдя по моите злояди деца. Но за нейна радост, а и за наша, на другия ден вече имаше и палачинки. Стана ми забавно, дали тази приятна изненада се дължеше на разправията или вече беше планирано в менюто.

На мен пък ми липсваше супата, която си спомням, че присъстваше в бюфета сутрин, ама не вдигнах скандал за тая работа. 🙂

Към нас гостите нямаше изискване да носим маска за бюфета в ресторанта, нито пък да слагаме ръкавици. Приборите бяха сложени на свободен достъп и ако човек сам прецени, можеше да си дезинфекцира ръцете, но можеше просто да бърка в тях направо с мръсни ръце. Смятам, че не бяха взети най-добрите мерки за защита срещу разпространение на вируса.

…. Ресторант Панорама има неголямо меню и през деня предлага готвени неща. Там е добре да се заложи на скара- правят я много добре, а пържените картофи са домашни и тънки като чипс;

…. Барът при басейна ни беше удобен за напитки, но не се решихме да се храним на него, защото хигиената там още повече ме притесняваше. Беше пълно с деца в комплекса, но сладолед, особено този предпочитан от децата не беше зареден и беше на свършване.

Личното ми мнение е, че този хотел има огромен потенциал, който не е развит достатъчно. Стаите са просторни и хубави, общите помещения и пространства също, гледката от балконите и чудесна. Може повече да се акцентира върху продуктите на базата на розово масло, да се направи специална терапия, която да се рекламира.

Би могло да се наблегне и на виното. Наблизо има 2 големи винарни- Шато Копса и Старосел. Добре би било да се правят дегустации в хотела със сомелиери, да се даде възможност за покупка на вино. Анимация „Вино и рисуване“ също е вариант, защото хотелът разполага с много зали. Винотерапията също може да се рекламира в тази връзка.

Курсове по йога, гладолечение, аюрведа за 1-2-3 седмица също са опция, особено за есенен и пролетен период.

Още нещо, което може да се направи е да се заснеме кратък филм за хотела. Той може да разказва за историята му, защото той датира много от отдавна. Филмът може да включва интервюта със собственика, мениджмънта, служители, особено, ако работят там от години, разговори с хората от СПА-то, отговорни за лечебните процедури, разказващи за здравословния им и естетически ефект. СПА-то на хотела разполага с уред, който го има на много малко места в България- барокамера. На нея може специално да се наблегне също.

Разходки с екскурзовод, а защо не и вело екскурзии из града с посещаване на римската стена, чешмите и обяснения от екскурзовод за качествата на водата и старите поселища, които са изграждани там заради нея би било много интересно предложение.

Камерни концерти в лоби бара, с рояла и още някакъв струнен или духов инструмент са още нещо, което може да радва гостите след вечеря.

 

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до  хотел Хисар. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

бул. Генерал Гурко №1, 4180 Център, Хисаря, България

A: бул. Генерал Гурко №1, 4180 Център, Хисаря

T: +359 33 762 783

E: hotelhissar@gmail.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

 

Кака да си резервираш престоя в хотел Хисар?

Ако ти допада филмчето от хотел Хисар и искаш да отседнеш в него, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

 

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.