fbpx
Lorenzo&Kakalamba table, photo by placescases.com

Lorenzo & Kakalamba- най-шарения и еклектичен ресторант в Белград.

Оценка за Lorenzo & Kakalamba в Белград от 5D Сензографа на placescases.com:  4.2  от 5.

Април 2019

 

Видях                 4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих              3 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                                                        

Помирисах        5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                  

Вкусих                4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Време за четене на цялото ревю: 4 мин.

Време за четене на съкратена версия (само удебелен и цветен шрифт): 1 мин.

Белград е на някакви си 4 часа път от София и много подходящо място за разнообразяващ уикенд.

В Белград ще видиш не само забележителности, но ще усетиш и много приемственост от по-старо време, когато Сърбия не беше съвсем социалистическа, ще усетиш балканския колорит, но и нови тенденции, ще опиташ вкусна храна и чудесна ракия. Това място е еклектично, разнообразно, много интересно и привлекателно.

Та, ето за пореден път посвещаваме дълъг уикенд на тази дестинация.

Този път, нашите гидове ни отведоха в едно заведение, което примесва италианския със сръбския стил в кухнята- Lorenzo & Kakalamba (Лоренцо и Какаламба).

Ето как приеха сетивата ми това колоритно място.

Виж ….

…. Влизаш и се задъхваш от стимули за зрението. Тотален максимализъм!Съзнанието ти не може да обхване всичко, което е разположено на показ на очите ти. Еклектика, надхвърляща всичките ти очаквания и дръзки представи. От дупка на пода, от която виждаш кухнята, през ябълки под плота на масата, до реплика на Терминатора от едноименния филм. А, има и герои от анимационни филми. Да не ти разправям за рустикалната инсталация от овце с главата надолу на тавана. Може би ни намекват, че искат за малко да ни преобърнат представите и да се потопим в един шарен, сюррелистичен свят.

Ама няма едно  кътче, незапълнено с някакви фигурки, картини, скулптури, декорации, даже на тавана!

По-добре виж във видеото по-долу, за да разбереш за какво ти говоря.

Страшен парадокс- не мен този интериор изобщо не ми харесва, но точно заради този дизайн препоръчвам да отидеш в Lorenzo&Kakalamba!

Отпадна половин сърце, ама нищо, то това му е чара на този ресторант.

…. Доста голямо меню- чудя се, дали успяват всичко да поддържат прясно. Поради големите ми резерви към ресторанти с големи менюта, още половин сърце отпада;

…. Обръщаш се към другата маса и гледаш…. Дупета! 🤪😄 Сериозно- облегалките на част от столовете са така оформени;

…. Презентацията в чиниите е красива, без да е претенциозна;

…. Виждам детски порции в менюто- много добра идея.

Усети ….

…. Кошер- пълно е с хора, и то в четвъртък вечер, но не е неприятно, защото пространството около всяка маса е достатъчно голямо. Има 2 зали, доколкото забелязах;

…. Бавно издаване на поръчките. Често явление е, при пълно заведение, да имаш проблеми с това нещо. Само най-добрите успяват да се организират така, че да не се получава този недостатък. Тук не бяха успели да се справят. Децата питаха неколкократно кога ще им дойде вечерята. Доста се забави. Можеха поне да пуснат първо пастата и пицата на децата, пък ние щяхме да си изчакаме, но те държаха да сервират всичко заедно;

…. Персоналът говори английски и перфектно ни разбираше на български;

…. Обаче нещо нямаше добра организация – питаш за някакви неща, молиш нещо да ти донесат, те забравят, иначе са усмихнати и приветливи.

Заради дългото чакане и дискомфорта да повтаряме многократно от какво имаме нужда 2 сърца отлетяха.

Чуй ….

…. В музикалното оформление сериозно е застъпена италианската нишка- италианска естрада.

Помириши ….

…. Сръбската пушена вешалица си е класика с опушения аромат;

…. Чудесна сливова ракия- оцветена до тъмно-меден цвят, ароматна и мека.

Вкуси ….

…. Фокачата и тестото от пица- жилава и, без вкус. Дори разядката, която сервираха с тях, беше май от цедено кисело мляко, та не помогна много;

…. Пастата няма грешка- опитах тази на децата  и ми хареса;

…. Талятата нямаше типичния горчичен сос отгоре и не беше на тънки слайсове, както съм свикнала да я консумирам, но това явно е тяхната интерпретация. Месото, все пак беше крехко;

…. Floating islands, френски десерт (по нашенски Крем лебеди), който не беше баш като френската версия. Белтъците стояха някак плътни, недостатъчно въздушни, а кремът- не много ефирен, сякаш съдържаше повече от необходимото брашно;

…. Панна котата беше окачествена от моята приятелка, която живее в Белград, като обикновена Павлака- местна сметанова версия. То ясно, че имам микс от балканска и италианска кухня, ама ако ще се казва панна кота, да е панна кота, а не павлака;

…. Червеното вино на чаша беше добро- Мерло от Италия и Каберне Совиньон от Сърбия. Пробвахме с десертите накрая и сладко местно вино. Приятно беше.

Храната не е толкова вкусна като на други места в Белград, но заради това, че предлагаха добро вино на чаша, само едно сърце отпада, а не две, както бях тръгнала да гласувам.

Все пак, препоръчвам да видиш други места в Белград като Ambar,Toro, Frans, Saran преди да се втурнеш към Lorenzo & Kakalamba.

В Lorenzo&Kakalamba отиди заради атракцията. Ще се забавляваш, но недей да имаш големи очаквания към храната.

Как да си резервираш престоя в Белград?

Ако и ти си така нетърпелив/а да отскочиш до Белград, ей тук за твое удобство слагам едно резервационно каре на booking.com. Няма да ти струва по-скъпо, ако си запазиш престоя през него даже напротив- всички genius отстъпки и привилегии си ползваш. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Ако се чудиш къде избрах аз да отседна, виж ревюто ми за Townhouse 27. Прочети за него в ревюто ми….. Ако искаш пък разгледай и това: Кое да избера- хотел Невски или Арт хотел в центъра на Белград, Сърбия? и резервирай в някой от тях.

Как да стигнеш Lorenzo & Kakalamba в Белград?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Lorenzo & Kakalamba, в Белград. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Цвијићева 110, Београд 103614, Сърбия

А: Cvijićeva 110, Beograd 103614

T: +381 11 3295351

Е: restoran@lk.rs

Работно време: вторник – четвъртък и неделя 12-24ч, петък-събота 12-01ч, понеделник-затворено

Къде да последавш блога за ревю и оценка на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.