chocolate dessert at Rose by placescases.com
Image

РОУЗ- КРАСИВО СЕРВИРАНА, НО НЕ ДОСТАТЪЧНО ДОБРА ХРАНА, В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Последно посещение месец май 2015, със семейството

Вижтеголяма стена с флорални мотиви и летящите бели лебеди под високите тавани

Помиришетевкусно миришещата храна

 Вкусете кухня с необичаен вкус

Изпитайтеизключителните способности за запаметяване на един от сервитьорите; усещането да се храните на висок стол и маса

Чуйте… музика на живо в петък и събота вечер

 

Последно посетено през май 2015 с приятели

Роуз беше отворено скоро в центъра на София, близо до театрите, министерствата, банките и някои от най-посещаваните открити барове през лятото. Много добра локация. За съжаления нямат градина и за летния сезон това е недостатък.

Предполагам, че собствениците са замисляли дизайна така че да придава романтично настроение. Има макети на летящи бели лебеди под високите тавани, на фона на голяма стена с флорални мотиви и големи бели полилеи.

Презентацията в чиниите е впечатляваща и много красива. Храната е с привкус на гурме- интересна и на малки порции.

Но някак всички тези отделни елементи не правят едно цяло произведение на изкуството.

Очакванията ми към храната не бях изпълнени. Пикантната салата от моркови, мента и сушени боровинки беше направо сладка. Нямаше никакъв друг вкус като кисело и солено. Имах чувството, че съм стартирала директно от десерта. Не можах да я изям. После опитах блини с гел от сирене. Идеята да имам в чинията нещо наречено гел, леко ме смущаваше, но все пак реших да рискувам. Беше доста минималистична порция от няколко палачинки с размера на еднолевка гарнирани със сирене отгоре. Не усетих никакво вдъхновение, когато ги опитах. За щастие гелът отсъстваше.

Реших да дам шанс на някое от основните ястия и това беше папарделе с телешко и манатарки. Беше добро, но не достатъчно за гурме- телешкото беше малко жилаво. Опитах също терин от свинско, който доста миришеше на чесън и изглеждаше страхотно. Вкусът му беше доста по-добър.

Завърших с шоколадов десерт, наречен дилайс. Оценката е  ОК, но без WOW ефект.

Живата джаз музика беше хубаво допълнение, но малко по-силна от желаното за вечеря. Високият стол и маса ми причиниха повече дискомфорт, отколкото усещане за лекота и релакс. За сметка на това пък, забелязах, че в другата част от заведението, която беше предвидена за бар и където бяха ситуирани музикантите, имаше ниски маси и столове. От личен опит знам, че високите маси и столове благоприятстват купона с танци, а ниските предразполагат към похапване и отпускане. Тук не можах да разбера много обърнатата концепция. Може би високите маси и столове имат за цел да намаляват евентуалния дискомфорт от прекалено високите тавани, а може и да е някаква смела провокация към клиентите.

Мястото е добро, но далеч от перфектно. Ще го посетя отново, за да опитам и другите ястия, в случай, че съм пропуснала някое много добро, което да похваля… и за да тествам способностите за запаметяване на сервитьора. Момчето наистина демонстрира завидна памет. Въпреки че не използваше химикал да записва нашата хаотично подадена поръчка, той изпълни поръчката абсолютно точно.

Роуз е интересно място, което има нужда от подобрения. Бих го препоръчала на всеки, който иска да експериментира, но не на тези, които искат със сигурност да похапнат вкусно, без притеснения. Ако ме питате дали предлагат гурме- ами, изследвайте сами този казус.

Ето сайта на заведениетоhttp://www.rosesofia.com/ , обаче този линк е счупен, също като този с клиентите

Опитайте и този: https://www.facebook.com/ROSEofSofia/timeline

Адрес: София, ул.Иван Вазов №3

Tel: 089 966 6633

20150529_213007

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s