Perfetto by Chepishev restaurant by placescases.com
Image

PERFETTO (ПЕРФЕТО) – БИВШИЯ ЧЕПИШЕВ, СОФИЯ

Последно посещение месец юли 2015 със семейство и приятели

Прочетете ревюто на английски език в placescases.com като изберете категория EN, както и други ревюта на български и английски език

Вижте огромната градина с тентите и малката детска площадка в ъгъла

Помиришетеаромата на задушените миди с подправки

Вкусете задушени миди с три вида сос; салата с розови домати, печени червени чушки, прясно сирене и песто

Усететенелюбезното обслужване и малко ниското ниво на комуникация с един от сервитьорите

Чуйте… ненатрапчива, приятна музика- поп хитове от 90-те

Perfetto (Перфетто) беше известен преди време като ресторант Чепишев. Вероятно собствениците са прихванали съвременната тенденция на популярната италианска кухня и са го превърнали в нещо като пицария. Предлага се също и скара, морска храна, както и други ястия.

Градината е впечатляваща, добре изглеждаща, с малка площадка за децата в ъгъла. Тревата е много добре поддържана и свежа.

Когато се обадих за резервация, дамата, която ме обслужи по телефона беше много любезна и ми предложи две маси за нашата голяма група с деца, точно до площадката. Това беше един добър старт.

За нещастие, когато пристигнахме, момчето, което трябваше да обслужва нашата маса започна комуникацията по неправилния начин. Понеже поискахме да направи три отделни сметки за нашите поръчки, той се нацупи, стана нелюбезен и обясни, че трябвало да въвежда половин час в системата и това щяло да го забави.

Замислихме се дали да не поискаме смяна на сервитьора, но все пак решихме да му дадем втори шанс и да се държим приятелски с него.

Поръчах си салата с розов домат, печена червена чушка, намачкан патладжан, прясно сирене и песто.Беше много вкусна, вероятно, защото продуктите бяха пресни и вкусни.

Tomatoe,pepper,fesh cheese and pest salad at Perfetto by placescases.com

Останалата част от групата ядоха листна салата с панирани калмари и също намериха изборът си за задоволителен, въпреки че някои от тях доста почакаха за нея.

Leaf salad with fried squid at Perfetto by placescases.com

Избрах си пилешка пържола от бутче, но не беше нито сочна, нито вкусна, нито миришеше апетитно според очакванията ми, може би защото месото не беше много прясно.

Chicken leg steak at Perfetto by placescasesc.om

Хрупкавите тиквички по гръцки не бяха лоши.

Най-доброто от вечерта бяха задушените миди, сервирани с 3 вида сос.

Като цяло всичко ставаше бавно и доста чакахме, но това не ни пречеше, защото бяхме потънали в сладки приказки.

Все пак, финалът на вечерта отново беше развален, тъй като един човек от групата поиска да плати с карта и сервитьорът обясни, че можело да платим “с карта, в брой или с бакшиш”. Не можахме да схванем смисъла на тази провокация, но определено не беше на място.

Бяхме група от 11 човека, хапнахме доста, пихме вино и бира, общата сметка не беше малка никак, оставихме приемлив бакшиш, но имахме чувството, че по някакъв начин смутихме живота на този младеж.

Струва ми се, че нашата група няма да посещава редовно Perfetto, по-скоро бихме дошли пак по изключение и то заради голямата градина.

Последвайте линка за сайта на Perfetto by Chepishev.

Адрес: София, кв. Бояна, ул. Иваница Данчев 27

Ако искате да видите повече ревюта за ресторанти в София, други градове от България и други места по света, посетете placescases.com

Tel: +359 888 630 630

Well trimmed grass and kids playground at Perfetto by placescases.com Garden and terraces at Perfetto by placescases.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s