French art of life at Gastrotheque by placescases.com
Image

GASTROTHEQUE L’ART THE VIVRE (ГАСТРОТЕКА) – НАЧИН НА ЖИВОТ С ФРЕНСКИ СТИЛ, СОФИЯ

Последно посещение месец юли 2015 с приятели

Прочетете ревюто на английски език в placescases.com като изберете категория EN, както и други ревюта на български и английски език

Вижте стилен интериор създаващ усещане за френски начин на живот

Помиришетечесновия билков сос в мидите Телини (Tellini clams), пленителния аромат на карамел и кафе в крем брюлето

Вкусете листната салата с конфи от пилешки воденички, маринована сьомга с гел от червено цвекло; пъдпъдък, пълнен със заешко и свинско месо, крем брюле с кафе и шоколадов дилайс

Усететеатмосферата на френски градски стил

Чуйте… прекрасна френска джаз и chill-out музика

Интериорът на Гастротеката, или както е другото му име L’Art De Vivre  впечатлява със своя френски стил и щом влезете в него,веднага ви обгръща френския начин на живот, което е точно смисъла на името му. Всичко от интериора през ястията от картата, до френската музика, която звучи, напомня за специално гурме преживяване. Това беше второто ми посещение в Гастротеката като и двата пъти ми се искаше да поръчам цялото меню. Всяко нещо от него звучеше интересно и изискано.

Опитах няколко неща и определено препоръчвам листната салата с конфи от пилешки воденички, маринована сьомга с гел от червено цвекло, бели миди Тлини, пъдпъдък, пълнен със заешко и свинско месо, както и крем брюле и шоколадов дилайс.

Tellini clams with garlic and herbs at Gastrotheque by placescases.com

Perfect coffee creme brulee at Gastrotheque by placescases.com

Delightful delice at Gastrotheque by placescases.com

Горещо препоръчвам също мидите Сен Жак с рагу от гъби и морковено пюре, както и пикантни скариди с пюре от тиквички и грах, хрупкава репичка, спанак и бликови трохи.

Fantastic coquilles St. Jacques at the Gastrotheque by placescases.com Spicy shrimps at Gastrotheque by placescases.com

Опитах също и свински гърди с френска леща и портокалова кора. Не съм почитател на свинското, но това беше много сочно и меко. Голямото ми откритие в това блюдо беше лещата с портокалова кора. Беше наистина изключителна! Треската в маслена баня е също удар в десятката!

Pork breast with lentils at Gastrotheque by placescases.com Butter athed codfish at Gastrotheque by placescases.com

И все пак имах и един погрешен избор. Рилетите от свинско и заешко бяха впечатляващо презентирани, но бяха целите в мас и безвкусни. Ако не сте фен на маста, не си ги поръчвайте.

Pork and rabbit rilletts at Gastrotheque by placescases.com

Вечерята ми беше наистина добре завършена с прекрасно крем брюле с кафе и хапка от шоколадовия дилайс.  И двете бяха точно такива, каквито трябва да са- не им трябваше нищо повече или по-малко.

За съжаление сервитьорите не бяха достатъчно ангажирани с нашето перфектното прекарване в ресторанта, въпреки че се стараеха да са любезни. Още малко обучения и професионален опит ще им бъде от полза.

Поръчахме много ястия, комбинация от ордьоври и салати, но не бяхме попитани за предпочитаната от нас поредност на сервиране и в един момент се оказахме затрупни от многото чинии с всичко поръчано до момента, останахме без никакво пространство на масата и това ни създаде доста неудобство. Сервитьорката не ни предложи допълнителна маса, за да ни даде малко въздух, въпреки че около нас всички бяха празни. Освен това, ни се наложи да ядем прекалено бързо, за да консумираме храната си топла. Е, не можахме и накрая ядохме студени тези прекрасни предястия, което определено намали ефекта им. Смятам че нивото на този ресторант, както и майсторството на готвенето в кухнята му изисква по-високо качество на обслужването или поне съобразяване на такива елементарни неща.

Независимо от тези малки пропуски, смятам че Гастротеката (Gastrotheque) е забележително ново място в София и определено бих се върнала пак, за да опитам още вкусни ястия от френската кухня и начина на живот с френски стил.

За да посетите сайта, последвайте линка на Gastrotheque L’Art De Vivre.

Ето и линк към Facebook профила им.

Адрес: бул. Патриарх Евтимий 76

Tel: +359 896 505 505

Cute details at Gastrotheque by placescases.com Fantastic leaf salad and French wine at Gastrotheque by placescases.com

За да прочетете още ревюта на български език посетете placescases.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s