View to Corona Dolomites by placescases.com
Image

CORONA DOLOMITES (Короната на Доломитите)- СЪЧЕТАНИЕ НА СКИ СПОРТ С ГУРМЕ И СПА УДОВОЛСТВИЯ, АНДАЛО, ИТАЛИЯ

Последно посещение със семейство и приятели декември 2015 – януари 2016

Прочетете ревюто на английски език в placescases.com  като изберете категория EN, както и други ревюта.

Вижтеизчистения стил на интериора, интересни  хрумки в декорацията, стилизираната кошница с ябълки до асансьора, басейна със скачена  открита  и закрита част, разделени с плъзгащи се врати, просторния junior suite с малко мебели и килими

4 hearts

Помиришетеизключително вкусната храна, в ресторанта, приготвена със стил и отношение към детайла

5 hearts

Вкусете…  прекрасната вечеря на HB, вкусна и богата закуска, коктейл от бъз и просеко, всеки друг коктейл, който ви се иска от лоби бара

5 hearts

Усететеприятелското и любезно отношение на персонала

5 hearts

Чуйте в хотела, както и наоколо, предимно италианска реч. В курорта не говорят много английски, но базово ниво на италиански е от полза.

4 hearts

Ако ви харесва идеята да покарате ски в италианските Доломити, пребивавайки в хотел, който предлага гурме вечеря, това е вашето място.

Не бях ходила никога в курорта Андало. Намира се на 40 км от Тренто и е малко китно селце, което не само се намира в близост до пистите, но има и ледена пързалка, както и разнообразие от други атракциони за деца.

Настаниха ни в джуниър апартамент, който няма номер , има име Selvapiana, състоящ се от две отделни стаи и помещение за багаж- дрешник/гардероб.

Няма много мебели и килими, но се настанихме удобно и просторно.

Имахме хубава  гледка към селото от малката тераска на едната стая.

В хотела има халати, тъй като има спа и джапанки. По отношение на козметиката е добре да си донесете ваша. В банята имате заредена само базова такава- шампоан за коса и за тяло, както и сапун.

Мини барът е празен, но няма да опрете до него, на лоби бара можете да си поръчате интересен коктейл от бъз и пенливо вино, както и всеки друг коктейл.

This slideshow requires JavaScript.

Най-голямото преимущество на този хотел е невероятният ресторант, който е отворен и за външни посетители. Закуската е богата и добре издържана. Освен няколко вида колбаси, сирена, плодове, зеленчуци, бъркани яйца и множество сладкиши, можете да си направите и гофрета. Има цял арсенал от сладка, а също и прочутата Нутела, с които да си я намажете.

This slideshow requires JavaScript.

Обяд в хотела не сме правили, защото предпочитахме заведенията на пистите. От рецепцията на хотела ни насочиха към няколко ресторанта, които си заслужават. Но най-хубавия според мен беше Rifugio La Roda, ситуиран на връх Паганела.

За вечеря се предлагаше бюфет с предястия и салати, който е впечатлява със своето разнообразие, кулинарната си дързост и вкус!

Но гастрономическото представление не свършва тук. От карта с няколко опции за първо, второ и десерт си избирате неща, които се приготвят само в гурме ресторантите. Всичко е чудесно направено, със забележителна презентация и сервирано с голяма усмивка от страна на персонала.

Има детско меню, също с  първо, второ и десерт, винаги с опция за паста и риба, но то не се промени през целия ни престой. Това е добре, когато детето открие в него ястие, което да харесва и не иска да експериментира повече, но за деца, които обичат разнообразието или просто няма нищо, което да им харесва, това по-скоро е проблем. Би могло да се добави опция за пица, която да се променя в различните дни.

Още една екстра, с която ще ви поглезят  от хотела е следобедната закуска с напитки, която се сервира в лоби бара.

This slideshow requires JavaScript.

Разбира се поантата на нашето кулинарно пътешествие в Corona Dolomites беше менюто на Нова година- 5 степени на гастрономическото удоволствие, без никакви забележки. Десертът беше направо произведение на изкуството- малък сюжет от снежната гора. Тази борова кора на снимката всъщност е вкусен шоколад с  лек пълнеж от крем и малини, посипан с какао и школадови трохи, декориран с карамелен чипс.

Dessert on NY Eve at Corona Dolomites by placescases.com

Към прекрасната храна много добре се съчетава вино от региона, както бяло, така и червено. Препоръчвам Masetto Nero като представител на червените вина,а от белите- Совиньон Sanct Valenitin на St Michael Eppan. От пенливите- розето Opera   от региона на Тренто.

 

За съжаление организацията на курорта по отношение на ски училищата търпи доста критики. Нашето семейство се отказа от техните услуги точно по тази причина.

В случай, че си носите собствени ски и обувки, има ски гардероб и в хотела, с шишове, които топлят обувките.

Ако взимате оборудване под наем, първия ден, бус на ски гардероба ще дойде да ви вземе и отведе на място, а в останалите дни ползвате автобус, който спира на няколко места в града и кара скиорите до началните станции на 2-та кабинкови лифта. Иначе в ски гардеробите за наемане и депозиране на лично оборудване обслужват бързо, а хотелът си има партньорство с един от тях и в него ще получите отстъпка.

Съоръженията на курорта са в добро състояние, но трябва да имате предвид, че ако уцелите ваканцията на децата в Италия ще има доста хора. Сняг не беше валял, но имаше положена изкуствена настилка на пистите. Изкуствения сняг е  много добър като консистенция, почти няма заледявания и се кара добре на него.

This slideshow requires JavaScript.

Освен да се вихрите по белите писти, можете да се разходите из региона. Съвсем наблизо е градчето Молвено, където има разкошно езеро, с кристално чисти води и хубава природа. Мястото е устроено за разходки и пикник, така че не се колебайте да го посетите.

Ако намерите повче време, разходете се и до Тренто.

This slideshow requires JavaScript.

Искам да спомена още едно обстоятелство, което е от значение за обслужването и отношението на персонала в Корона Доломитес. Бях си забравила лаптопа в хотела и констатирах липсата му, когато вече бях на хиляди километри от Италия.  Написах мейл с молба да го потърсят. Персоналът ми го намери и го предаде на мои приятели, които все още пребиваваха там, така че успях да си го получа невредим.  Разказвам този случай, защото искам да покажа, че там не само вие, но и вещите ви са добре обгрижени.

Препоръчвам Андало, за предпочитане извън ваканционния период и разбира се, ако е валял сняг би било още по-хубаво. Но като хотел в региона, определено Corona Dolomites е чудесен избор.

This slideshow requires JavaScript.

http://www.coronadolomiteshotel.com/

Адрес:  Via Dosis 6, Andalo, Italy

Тел: +39 0461 585872

Кликнете върху иконите,за да видите съответните профили в социалните мрежи на Corona Dolomites:

booking_com   tripadvisor app icon  Facebook_logo-2  GooglePlus-logos-02   Google_Maps_Logo-1

 

За повече ревюта от мен относно ресторанти в София, както и други места по света, посетете placescases.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s