Ann's show at ShowHow by placescases.com
Image

НА ГОСТИ НА ВИЕТНАМ С АН ФАМ- 12 ВЕЧЕРИ НА ЛЮБИТЕЛИТЕ ГОТВАЧИ, СЕЗОН 2,ОТ БАКХУС, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

Последно посещение с приятели, януари 2016

Вижтересторант- демонстрационен център на фирма Томеко, със сцена за кулинарно представление, модерен интериор, екран, на който се наблюдава майсторството на красивата и талантлива шеф Ан.

5 hearts

Помиришетеомайващия аромат на азиатски подправки- лимонена трева, джинджифил запържен до чипс чесън и още…

5 hearts

Вкусете…  невероятна азиатска кухня от Северен Виетнам, вината на изба Зеланос!

5 hearts

Усететененатрапчиво присъствие на сервитьори, леко притеснени и необиграни, но много отзивчиви, приятни и усмихнати; атмосфера на празничност, удоволствие от живота, наситена с усмивки и  весел смях; малко по-ниска от желаното температура в залата.

4 hearts

Чуйте как шеф Ан сама презентира на съвършен български произхода и начина на приготвяне на всяко ястие, което „дефилира“ в спектакъла й;  ръкоплясканията на публиката от благодарност и възторг от уменията на шеф Ан; лека приятна музика от Азия.

5 hearts

Далеч от центъра на София сякаш, за да ви откъсне от забързаното ежедневие, изпълнено с изтощителни предизвикателства или досадна монотонност, по Ботевградско шосе, от лявата страна, на ул.Станислав Доспевски е ShowHow демонстрационния център на фирма Томеко. Изключително интересна концепция за демонстрация на професионално кухненско оборудване, зала за обучения по готварство и изнасяне на кулинарни спектакли.

На това място се проведе „концертът“ на шеф Ан Фам, “На гости на Виетнам”, част от цикъла „12 вечери на любителите готвачи“, организирано от списание Бакхус. Кувертът струваше 45 лв. на човек.

За пръв път присъствах, но съм сигурна, че ще стана редовен посетител… също като много други хора, които са късметлии, че знаят за тези събития по-отдавна и ги посещават вече многократно.

Беше една чудесна вечер прекарана с прекрасния вкус и аромат на Азия, под звуците на Виетнамска музика, в компанията на приятели, също като мен фенове на кулинарията.

Впечатлих се още от вратата от интересните декорации по стените на помещенията, от сцената, на която се случваше подготовката на ястията, красивата Ан, която като пчеличка обхождаше всички чинии и свещенодействаше над тях, екрана, на който наблюдавахме още по-добре какво се случва при екипа готвачи. Залата беше пълна, масите заредени с по 3 прибора, китайски клечки, няколко вида чаши за вино- по всичко личеше, че се очертава едно невероятно кулинарно шоу.

This slideshow requires JavaScript.

Менюто се състоеше от 5 части: салата, предястие, основно, десерт и комплимент- завършек. Всичко беше по дизайн на Ан Фам, млад любител-готвач, с произход от Северен Виетнам, с перфектен български (защото живее от 5 годишна тук).

Всяко едно от ястията беше забележително, изключително добре балансирано като вкус и аромат, леко пикантно, а за любителите на по-пикантно с опция да стане според вкуса им. Научихме много за това как се приготвят някои от продуктите, като например оризовата палачинка, приготвена на пара, която макар и крехка е доста трудоемка и времеемка, но пък невероятно вкусна, особено с дървесните гъби като пълнеж и терина от свинско към нея, полети със сладко-кисел, леко пикантен сос.

Поантата беше основното, което се състоеше от глазиран сом, правещ си компания с шарено свинско, полегнали върху канапе от ориз. Цялото това ястие беше обвито от магическите аромати на лимонена трева, джинждифил и жасмин.

This slideshow requires JavaScript.

На всяко блюдо му беше добавен кавалер от вината на новата и непозната още изба Зеланос. Стартирахме с бяло вино от мискет, минахме през розе от Пино ноар, а кулминацията беше с основното с червено вино, пак от Пино ноар.

Въпреки, че в Северен Виетнам няма традиция за приготвяне на десерти, Ан се беше постарала да измайстори за нас един, от типични азиатски продукти. Не беше точно нашето любимо ястие, но сме й благодарни, че се беше постарала и съчетала много интересно. „Поляхме“ го с коняк Hennessy.

Но какво е азиатска вечер без жасминов чай! Естествено завършихме с него, украсен в каната с  “цъфтящ” чай. За пръв път опитах захаросан джинджифил, като добавка към тази финална напитка. Доста интересен вкус се получи.

Ан си заслужи всички аплодисменти и усмивки, цялата положителна енергия, която публиката излъчваше към нея. Дано се е заредила с енергия за нови кулинарни подвизи. Какво е намислила и планира, можете да четете в блога й In An’s Room, а рецептите й можете да изпробвате от другия й блог In An’s Kitchen.

Ann's smiling at ShowHow by placescases.com

Благодарим ти, Ан, благодарим, Бакхус, че сте се сетили да организирате такъв тип представления! Следващия път пак ще дойдем, цялата компания!

Адрес на ShowHow демо-център:  София, ул.Станислав Доспевски, 101, ет.2

Тел: + 359 89 958 3013

Още профили на ShowHow (последвайте линковете на логата по-долу, за да посетите профила в съответния сайт):

Facebook_logo-2   Google_Maps_Logo-1

За повече ревюта от мен относно ресторанти в София, както и други места по света, посетете placescases.com

Advertisements

3 thoughts on “НА ГОСТИ НА ВИЕТНАМ С АН ФАМ- 12 ВЕЧЕРИ НА ЛЮБИТЕЛИТЕ ГОТВАЧИ, СЕЗОН 2,ОТ БАКХУС, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ

  1. Ехааа! Не се познаваме лично, но сърдечно благодаря за милите думи! 🙂 И да вмъкна, че всъщност само палачинките бяха представители на Севера, салата и основното бяха южняшки, а десертът – от средната част на страната. Но това са подробности, а най-основното е, че Ви е било вкусно и интересно, това е много важно за мен. Благодаря много още веднъж и желая слънце и любов във всичко, което правите. И вкусна храна и добро вино! 🙂

    Like

    • Благодаря, Ан, за пожеланията! Аз също Ви желая още много успехи, вдъхновение да разгръщате таланта си и главното да сте много удовлетворена от всичко, което правите!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s