fbpx
Biggest priceworthy variety at Aristos fish restaurant

ARISTOS (АРИСТОС) – ОТБИЙТЕ СЕ С ЛОДКАТА ЗА ЕДНО ВКУСНО ХАПВАНЕ, ОРМОС ПАНАГИАС, СИТОНЯ, ХАЛКИДИКИ

Последно посещение месец юли 2015 със семейство и приятели

 

Вижте масите със сините покривки, поставени директно на пясъка и кристално чистата вода, която почти се плиска в горещите ви боси крака

Помиришетеморския въздух, примамливия аромат на панираните калмари

Вкусете от огромното разнообразие прясна риба и то на доста прилични цени; ледена анасонена традиционна гръцка напитка

Усететемногоезичното, бързо и приветливо обслужване; спокойната и отпускаща атмосфера под плътните тенти на заведението в горещия летен ден, с хладката морска вода непосредствено до вас

Чуйте… традиционната гръцка музика

Ако сте отседнали във Вурвуру или околностите, непременно трябва да си наемете лодка, за да си направите една обиколка на островите Диапорос и на малките уединени плажчета в залива.

И ако стане така, че наистина предприемете такова пътешествие, можете да се отбиете в Ормос Панагиас по вода, което ще ви отнеме около 15-30 мин с лодката и да обядвате в рибния ресторант  Aristos (Аристос), характерен със сините си покривки по масите, разположени директно на плажа. Просто издърпайте лодката си на пясъка или пък акостирайте на кея наблизо и се наслаждавайте на един релаксиращ вкусен обяд!

Първото нещо, което забелязвате, когато наближите с лодката са два вида маси- със сини и със зелени покривки, очевидно две отделни заведения, залепени едно до друго. На зелените покривки имаше много малко хора, докато на сините персоналът работеше с пълна пара. Естествено, избрахме по-пълното заведение.

Беше ни приятно, че веднага ни обслужи сервитьор и то на български език. Бързо ни взе поръчката и ме покани да избера основно меню от дисплея с прясната риба. Каква изненада беше за мен, че там открих най-голямото разнообразие на прясна риба и то на най-добрите цени от всички заведения, които бях посетила до този момент в района. Струваше между EUR 40-55, включително и фагрито.

Това, което ни очарова не беше само вкусната храна, но и чудесната гледка към морето, с хладката вода, която се плискаше почти в краката ни. Децата бяха щастливи, играеха си на плажа до нас и във водата. Не ми се тръгваше! Трябваше да върнем наетата лодка навреме и за това трябваше да напуснем това прекрасно място.

Със сигурност, следващия път, когато посетя ръкава Ситоня, това ще е първото място, на което  ще отида отново.

Address:  Можете да отидете с кола, като хванете отбивката за порта на Ормос Панагиас от главния път от тази страна на ръкава. Ако изберете да плавате с лодка до там, насочвате се към порта директно.

Tel: +30 2375 031420

За съжаление снимките съм ги взела назаем, защото аз бях захласната да се наслаждавам на пребиваването си в ресторанта и не направих мои.

За повече ревюта от мен, разгледайте категориите на placescases.com.

Aristos July 2015

Biggest variety of fresh fish at Aristos
Aristos fish restaurant on the sand and the port
Aristos fish resrtaurant on a hot summer day
Biggest priceworthy variety at Aristos fish restaurant
Biggest variety of fresh fish at Aristos Aristos fish restaurant on the sand and the port Aristos fish resrtaurant on a hot summer day Biggest priceworthy variety at Aristos fish restaurant

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.