fbpx

Модерната и традиционната кухня в Bellezza и Магнолия- две много различни, но добри заведения в Казанлък

 

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободнd минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:38 мин.

Това ревю е по-нетрадиционно, в което представям две от най-добрите заведения в Казанлък наведнъж. Едното е с фюжън кухня, в Европейски стил, с уклон към италианската, с модерен интериор и младежка атмосфера. Другото е традиционна българска кръчма или механа в битов стил.

Заведението, което получи безусловно най-високата оценка от 5 сърца ❤️❤️❤️❤️❤️ на 5D Сензографа 👁🖐👂👃👅 в Казанлък е Италианска пекарна Giorgio. Прочети за него в Италианска пекарна Giorgio (Джорджо)- задължителна спирка в гр. Казанлък.

Bellezza Café Bar в центъра на Казанлък

🍽👌❤️

Виж ….

…. Много приятен модерен интериор, игра със светлините и цветовете;

…. Менюто е кратко и съдържателно, с много интересни предложения.

Усети ….

…. Удобна локация, на улица точно до площад Севтополис, близо до пешеходната зона;

…. Вежливо обслужване, но без маски;

… Удобни столове,  кресла, диванчета. Две от масите имаха много приятни люлки.

 Чуй ….

…. Някаква онлайн радиостанция, която пускаше много яка музика- съвременни аранжименти на парчета от 90-те и 2000.

Помириши ….

…. Миризмата на пицата беше много апетитен;

…. Аромата на соса и пюрето към свинското филе беше свеж и добре допълваха ястието.

Вкуси….

…. Хумусът беше хубав, но една идея по-рядък отколкото трябва;

…. Панираните пилешки крилца по-скоро май бяха замразени от плик, но ставаха;

…. Свинско филекрехко, но соса и пюрето към него имаха по-осезаемо присъствие от самото месо;

…. Чипсът за съжаление не беше вкусен като домашния- допускам, че беше от замразените в плик, но пък беше хрупкав и добре се пасваше с бирата.

…. Менюто на напитките е достойно- добри вина и бири, включително любимата ми Weiss вариация.

Препоръчвам Белеца на хора, които търсят купонджийска атмосфера, хубава модерна музика, нестандартно меню и почитатели на наргилета.

Време за гледане на филмчето: 1:38 мин.

Механа „Магнолия“ към едноименния хотел

🍽👌❤️

Ресторант Магнолия е тип механа, към едноименния хотел и се намира по-близо до Казанлъшката гробница, отколкото до центъра, но пак се стига бързо и лесно пеша до него. Собствениците са заложили на традиционния български стил и манджи.

Виж …

…. Доста голямо меню, което винаги ме е смущавало, защото поражда съмнения колко са пресни продуктите и ястията. При такива менюта по-скоро се разчита на замразени заготовки.

…. Интериорът е в битов стил, според концепцията на заведението- огнище в градината под навеса, менци, кратунки, добре познатите червени покривки с шевица.

Усети ….

…. Сервитьорката е много усмихната, но сама за цялото заведение, вероятно защото нямаше голяма посещаемост- бяхме 2 маси само. Жената непрекъснато правеше някакви тегели между нас и кухнята, между кухнята и другата маса, та разбираемо е че при поредната молба да ни донесе нещо, тя реагира с леко изхилване, което ми подсказа, че дори на нас да не ни прави впечатление, тя снове постоянно около нас. Почувствах се виновна и й се извиних, че я разкарвам, макар че не би трябвало да го правя, защото това е проблем на заведението, че жената е сама. Естествено тя веднага ме увери, че няма проблем.

Чуй …

…. Български хитове, разнообразна музика, по-скоро от радио.

Помириши…

…. Втори път правим грешката да си поръчаме Троянска кайсиева ракия. Изобщо няма аромата, който се очаква. За това пък сливовата си е наред.

Вкуси ….

…. Крепс с пилешко – много хубаво и вкусно, нетрадиционно нещо. Месо и кашкавал със зеленчуци, увити в палачинка и запечени. Имаше няколко вида, включително и вегетарианска версия;

…. Свински пържоли-крехки, изпечени точно толкова, колкото трябва;

…. Айрянът е малко по-рядък от желаното;

.… Паниран кашкавал– чудесно им се получава, без да се разтича и без да е сух;

…. Пърленка с кашкавал и сирене- прясно изпечена и вкусна;

…. Крем карамел- добър беше.

Механа „Магнолия“ я препоръчвам на гостите на едноименния хотел, защото е врата до врата, а също и на всички любители на традиционните български специалитети по заведенията. Тук няма да имаш неприятни изненади в менюто, всичко е вкусно и ще се нахраниш добре.

Как да стигнеш до двете заведения в Казанлък?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Bellezza Cafe Bar и Магнолия в Казанлък. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, на заведението, което те интересува и след това избереш упътвания:

бул. „Никола Петков“ 1, 6100 Стефан Караджа, Казанлък, България

6100, ул. „Отец Паисий Хилендарски“ 2А, 6100 Казанлък, България

Belleza Café Bar

A: 6100, ул. „Отец Паисий Хилендарски“ 2А, 6100 Казанлък

T: +359894521260

E: bellezzacafebar@gmail.com

Работно време: Пон-Нед 07:00-12:00

Механа „Магнолия“

A: бул. „Никола Петков“ 1, 6100 Стефан Караджа, Казанлък

T: +35943189546

Работно време: Пон-Нед 9:30-12:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар за да стигнеш до Казанлък, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервиреш престоя в Казанлък?

Ако вече планираш пътуването си до Казанлък, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.
Booking.com


 

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.