fbpx
Cavo d'Oro restaurant, photo by placescases.com

Cavo Doro- място с италианска кухня на яхтеното пристанище в Ретимно, Крит

Оценка за Cavo Doro от 5D Сензографа на placescases.com: 4,5 от 5.

Август 2021

Видях              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих            3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих            4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

 

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:14 мин.

Признавам си, избрах Cavo Doro заради стилните бели столчета и маси. На пристанището има много ресторантчета, чудиш се как да откроиш едно от друго. Четеш за тях, рейтингите им са сходни и за това малко на око избираш.

Като цяло мястото предлага вкусна, италиански тип кухня, но ти трябват дебели нерви и търпение за бавния им сервиз.

Виж ….

…. Приятни стилни маси и столове, а също и интериор, които станаха причина да се спра на него;

…. Нефритено зеления цвят на водата в малкото заливче на яхтеното пристанище. В него се стрелкат малки черни рибки, къде сами, къде на пасажи, много е приятно.

…. Всички заведения тук са разположени нагъсто, няма никакъв въздух между масите, но пък няма страшно, гостите са все туристи, с отрицателни тестове или ваксинирани. Персоналът на целия остров носи маски, както вътре, така и вън. Много несправедливо, като се има предвид, че всички са ваксинирани.

 Усети ….

…. Много бавно обслужване. В жегата се очаква, че като седнеш ще ти донесат направо бутилка вода. Не стана така. Дори липсваше една чаша, която 3 пъти поискахме, но така и не ни беше донесена. Водата дойде след доста време и веднага я изпихме. Наложи се да поръчаме още 2 бутилки, по погрешка донесоха 3, но така беше по-добре, защото и те свършиха за 0 време;

…. По едно време една от сервитьорките се отказа да се занимава с нас, защото искахме едновременно много неща, заради бавното обслужване. Стана ни съвестно за нея, но от друга страна, защо гостите трябва да се чувстват неудобно  заради несправящия се персонал?

Чуй ….

…. Джаз- много приятно. Не знам от нашето заведение ли беше или от близкото, но беше много приятно.

…. Разбира се глъч на много хора, заради нагъсто разположените маси.

Време за гледане на филмчето: 1:14 мин.

Помириши ….

…. Един от най-впечатляващите аромати беше на ориз басмати със скариди.

В този ресторант препоръчвам да наблегнеш на гозбите по италиански тертип. Хориатики и дзадзики също можеш да поръчаш и даже са много вкусни, но по-добре пробвай това, в което са най-добри- паста, ризото или някое основно.

Вкуси ….

…. Миксът от риба , пресен улов, не е кой знае какво- по добре отделно си поръчай или калмари, или скариди, или гаврос. Основната част е риба меч, ако не си фен- губиш.

.… Октоподът си го бива също;

.… Накрая комплиментният десерт включва пъпеш и много хубава плодов сладкиш, както го познаваме от „времеубежището“[1] на 80-те години в България- т.е. нещо като кекс, но с ядки и малки парченца сушени плодове вътре. 

Как да стигнеш до Cavo d’Oro  в Ретимно?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Cavo Doro в Ретимно. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

42, Nearchou str Old Venetian Harbour, Rethimno 741 00, Greece

A: 42, Nearchou str Old Venetian Harbour, Rethimno 741 00, Гърция

T: +302831051670

Работно време: Пон-Нед 12:00-23:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя  в Ретимно?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

[1] „Времеубежище“ е термин от едноименната книга на Георги Господинов, означава момент от миналото на човек, в който се е чувствал добре и в който би се върнал отново

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.