fbpx
Cooko in Sofia by placescases.com

Cookó Kitchen:Drinks – най-новото място в София, в хотел Juno

Оценка за ресторант Cookó от 5D Сензографа на placescases.com: 4,6 от 5.

Юни 2023

Видях                   5 сърца 12920

Усети                  3 сърца 129x20

Чух                       5 сърца 12920

Помирисах         5 сърца 12920

Вкусих                 5 сърца 12920

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:26 мин.

Cookó се намира на много ключово място в София. Пресечката на „Денкоглу“ и „Христо Белчев“. Докато обядвахме в него, всеки шофьор на кола, която минаваше по улицата се заглеждаше да види какво е това ново място, защото то рязко се отличава от околните сгради с модерния си стил. Но  точно с този модерен стил имахме лека засечка, чети по-нататък каква беше тя.

Виж Cookó

Честно казано, не съм много сигурна как трябва да се произнесе името, може би Куко, с ударение на О. Това е лек проблем за запомнянето на ресторанта и рекламата от уста на уста. Не ми се влиза в подробности, да не давам погрешни идеи.

Всъщност помещението се оказа едновременно ресторант, лоби бар и рецепция на хотел Juno.

Много приятен, изчистен, модерен интериор. Авангардни фигури още на входа (явно с идеята за снимки в Инстаграм) и платно на стената зад рецепция;

… Богата винена и интересна коктейлна листа.

… Добро меню, личи си старание да се представи българска кухня, но в модерен стил.

Усети Cookó

Слаб UX още при влизане.

Когато приближихме, видяхме голяма дървена плоскост, която възприехме като врата на заведението. Но по никакъв начин не ставаше ясно как се отваря. Оказа се, че това наистина е вратата на заведението, но и липсваше индикация къде се хваща, как се отваря, бута ли се, дърпа ли се, при опит да бутнем, да дръпнем нищо не се случи. Тя е доста тежка и заблуждава, че не може да се помръдне. Наложи се да им звънна по телефона да ги питам работят ли, тъй като не се виждаха много хора вътре и ги помолих да отворят.

Освен нас и други хора се пробваха да влязат и се отказаха. Представям си колко хора ще постъпят по същия начин. Още повече, че районът изобилства с конкурентни опции за вкусно похапване.

Проблемът с модерния и изчистен интериор от този тип е, че откъм UX търпи забележки. Добрият UX предполага потребителят да не се замисля много върху елементарни действия като отваряне и затваряне на врата и то, ако това е входът на заведението.

За липсата на индикация и дори най-лекото упътване къде е входът и как се влиза отпада едно сърце.

… Сервитьорът се справи много добре- приятно обслужване, вежливо, показва уважение към клиента, но и към работата на колегите му.

… Не ми хареса, че въпреки доста добрата винена листа имаше само 3 опции за вино на чаша– една за бяло, в случая Шардоне, една за розе и една за червено.

Ресторант с такава заявка и добра винена листа би следвало да има модерни системи за затваряне на отворени бутилки и съхранение на съдържанието им, за да разшири винените предложения на чаша.

За това отпадна още едно сърце.

Чуй Cookó

Funk, chill, soul– много приятна, предразполага да поостанеш.

Време за гледане на филмчето: 1:26 мин.

Помириши Cookó

Поради оскъдния избор на вино на чаша, бях принудена да пия Шардоне с доста наситен аромат на нов дъб, което не си представях като комбинация с поръчаната от нас храна;

… Свежи аромати на магданозче и копърче в хрупкавото шкембе, в комбинация с леко тръпчивия аромат на доматения сос.

Вкуси Cookó

… Зелена салата с хрупкаво яйце- наистина е различна, от разнообразни треви и яйце в хрупкава панировка с леко течен жълтък- чудесно беше!

… Хрупкавото шкембе беше с панировка- една идея ми беше по-мазничко, но пък леко киселият сос помогна да не се усещат толкова остро мазнините;

… Качамакът с кашкавал отгоре и гъбки вътре в него беше добра идея- за чужденците ще е интересно да пробват;

… Десертът шоколадов мус със сол беше приятен;

… На масата има съдче с френска едра сол, което винаги прави добро впечатление, а и вкуса на ястието.

 

Бих посетила отново Cookó и този път бих пробвала коктейлите, защото ми направиха много добро впечатление като описание.

 

Как да стигнеш до Cookó?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: ул. „Иван Денкоглу“ 40, 1000 София център, София

T: +359 24897001

Работно време: 07:00- 23:00- вероятно тук се сервира закуската на хотела, за това и ранния час на отваряне.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

2 thoughts on “Cookó Kitchen:Drinks – най-новото място в София, в хотел Juno

  1. За много години! Аз съм верен последовател, чета всичко в този блог ( макар и със закъснение понякога). Често споделям същото мнение или си избирам места за посещения след прочетено тук. За първи път чета ревю вие да препоръчвате в него мястото, но някак от описаното, да не ми се струва привлекателна идеята да го посетя :). Не го приемайте като критика , просто ми стана интересно като факт. Благодаря за страхотните статии за Австриските терми и техният етикет. Успешна година и щастливи пътувания!

    1. Мила, Мина, искрено Ви благодаря за обратната връзка. Пиша в моя блог точно за такива хора като Вас и съм изключително радостна, че Ви е интересен и полезен. А иначе, що се отнася за това, че мястото, което съм описала не Ви привлича, това е напълно нормално. Моята цел е не да препоръчам да отидете някъде на всяка цена, а на базата на моите впечатления от първа ръка да прецените дали да доверите част от свободното си време и бюджет на този бизнес. В случая съм написала, че бих се върнала за коктейлите, защото не успях да ги пробвам. Старая се да не съм критична без основания, даже вместо критики се стремя да отправям препоръки. Наясно съм какви усилия коства на собствениците и управителите да създадат и поддържат бизнеса си на ниво и моята цел е да ги подпомогна в популяризирането, да ги представя, но не и да ги съсипвам от критика или клиентски каприз. По-скоро да подам градивна обратна връзка. Надявам се, че това се улавя в ревютата ми. Мисля че успях да отговоря на коментара Ви. Не го приемам за лоша критика в никакъв случай. Ще се радвам и друг път да ми оставяте коментари, да задавате въпроси, да изказвате мнение, дори да не сте съгласна с мен. Желая Ви още много полезни и приятни моменти с моя блог. Аз от своя страна ще се старая да представям възможно най-достоверно, както винаги от първа ръка, спрямо моите преживявания, пречупени през 5-те човешки сетива. 🙂

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.