fbpx
ресторант Комат

Иди и виж ресторант Комат в DOT при Женския пазар в София

Ако си от София, рядко би тръгнал да търсиш изискано заведение с fine dining в посока Женския пазар.

Това обаче се промени. Откакто e построена сградата DOT, вече и там има място с изискана кухня и приятна обстановка, ресторант Комат, така че препоръчвам на всички софийски гурмади, които още не са чули за него, да прочетат по-нататък с какво привлича като магнит клиентите това специално място.

Юни 2024

Оценка за Комат от 5D Сензографа  на placescases.com: 4,9 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

        5 сърца 12920

        5 сърца 12920

         5 сърца 12920

        5 сърца 12920

       

 

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж архитектурата на сградата, интериора и изключително впечатляващото присъствие на изкуство.

Усети приятно обслужване, даже усещането е за бутиково, тъй като мястото е много малко и персоналът следи нищо да не ти липсва.

Чуй приятна музика, хитове в специален спокоен аранжимент.

Помириши изтънчените нотки на добре подбраната винена листа, както и на прекрасните коктейли, които се предлагат.

Вкуси много хубав брънч през уикендите.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 1:22 мин.

Коктейлите на ресторант Комат
Коктейлите на ресторант Комат си заслужават също

Виж в Комат  

Изкуство навсякъде: сградата сама по-себе си е страхотно произведение на изкуството. Но ето акцентите, които мен най-много ме впечатлиха.

… Фасадата– покрита с ръжда, предполагам контролирано и запечатано, няма как да не те прикове с поглед. Гениално решение от страна на архитектите от I/O за вписване на подобна луксозна сграда в квартала.

…. После се вгледаш през витрината и видиш строителната количка с бял пясък и рисунките по нея- има послание срещу презастрояването на плажната ивица на България.

… Поглеждаш нагоре и виждаш лампа, която представа светеща примка на бесилка. Замисляш се, в главата ти има парадокс, иска ти се да попиташ, ама защо точно бесилка. Помисли още малко, ще намериш сигурно 5 варианта на отговор. Доста смело от страна на архитектите.

… Множество картини в ресторанта, всяка от тях те кара да се замислиш, всички са интересни. Става ми неудобно като застана да ги гледам, защото под тях обикновено има клиенти на масите. Задържам си погледа на тези картини всеки път като отида.

… Изкуството не спира само дотук- на горния етаж има галерия. Шармантната дама, която обяснява за авторите и картините е Веси Сариева. Тя е сладкодумна и ще ти разкаже надълго и широко за изкуството, което представя и изобщо интересен разговор можеш да водиш с нея.

… Малки рисунчици в тоалетната, по стените, тук-там до някой детайл в интериора- авторът е Недко Солаков. Тази игривост е толкова привлекателна, че всеки път и се усмихвам.

… Мопа с герданите и огърлиците: сложен е между първи и втори етаж. Сградата предлага настаняване и тази инсталация е в хотелската част, не в ресторанта.

… На покрива има 360 градусова панорамна гледка. Доколкото разбрах, пространството е към апартамента на последния етаж и май може да се наема за събития, както и галерията, но за това не съм сигурна, може да се попита.

 

Усети в Комат ...

Усещане за безвремие и комфорт- тихо е, няма градски шум.

 

Чуй в Комат ...

Приятен джаз, спокойна музика, която засилва усещането за лукс и комфорт.

Интересните разкази на Веси Сариева за изкуството в сградата.

Време за гледане на филмчето: 1:22мин.

Помириши в Комат ...

… Чудесни аромати в коктейлите, нотките на качественото вино от бутилка, което се предлага на чаша.

 

Вкуси в Комат … 

… Бяхме на тематичната Черноморска вечеря, на която храната беше на изключително ниво, много впечатляваща.

… След това на последваща стандартна вечеря, телешкият език не ми допадна, някак беше оставен на собствен аромат, което не е моят тип предпочитание за приготвяне и беше поднесен по начин, който напомняше на оригиналната му форма в устата на животното, не ми допадна това поднасяне.

… Салатите ми допаднаха, а най-много хлябът, който се сервира в началото с масълце или разядки.

… Брънчът, който се предлага през уикенда е много вкусен: вариациите на яйца под различна форма са придружени с оригинални добавки, а бухтичките са ми направо любими.

… Превъзходна Павлова: като любим мой десерт, го опитвам навсякъде, където се предлага, тук не ме разочарова ни най-малко.

Препоръчвам ти да отидеш до Комат, дори да е само за коктейл, мястото е много впечатляващо. По възможност разгледай и галерията.

Как да стигнеш до Комат?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Sofia Center, Bratya Miladinovi St 46, 1303 Sofia

T: +359 888117113

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.