fbpx
Jazu in Sofia by placescases.com

Jazu- джаз и японска кухня от Хамачи, в София

Оценка за ресторант Jazu от 5D Сензографа на placescases.com: 4,6 от 5.

Юни 2023

Видях                   5 сърца 12920

Усети                  3 сърца 129x20

Чух                       5 сърца 12920

Помирисах         5 сърца 12920

Вкусих                 5 сърца 12920

    

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:24 мин.

Jazu на японски значи джаз. Ако се питаш защо се казва така ресторант, който предлага японска кухня, ами просто защото всяка вечер там се свири на живо лек джаз.

Дали ми хареса преживяването там  и защо на категория Усети отпаднаха 2 сърца, можеш да разбереш, ако продължиш да четеш.

Виж Jazu

Менюто включва изобилие от суши, има меню за деня, както и бенто бокс, който се сменя редовно като комбинация;

Бенто бокс комплект от различни видове храна, която е достатъчна за един човек да се нахрани и да получи здравословна комбинация от нутриенти под различна форма. Обикновено се сервира за обяд.

Първоначално може да ти изглеждат малки порцийките, но понеже са 6 неща и са добре комбинирани, всъщност доста добре се засищаш.

Забелязах, че има Wagyu, включително Miyazaki.

Wagyu (уагю) е телешко месо с произход от Япония, от много високо качество. Има мраморна структура, което го прави много крехко и вкусно. А Myazaki (миядзаки) се води най-качествено Wagyu.

… Богата винена листа, с опции за малки бутилки и вино на чаша, но доста ограничени.

Усети Jazu

Бяхме посрещнати от англоговоряща азиатка, много мила и приветлива;

… Неглижиране на амбианса и комфорта в главната зала:

Когато ни предложиха да си изберем маса от единия край на залата или другия, на едното място имаше отворена врата и майстор ремонтираше нещо. Съответно се носеше силна миризма на ацетон от продукта, който използваше за ремонта. Направих им забележка, че в ресторант от висок клас като техния не може да се допуска в салона да мирише на ацетон.

… Последваха и други гафове– в едната от супите в бенто кутиите намерихме парче от опаковка. Дълго време се опитвахме да привлечем вниманието на някого от персонала. Нашият сервитьор беше влязъл вътре да вади вино, съответно никой друг не се интересуваше от размахващите ръце клиенти. Наложи се да стана да повикам някого. Корекцията на грешката беше, предоставяне на нова супа, което на мен не ми допада като реакция. Ако клиентът вече е ял от предишната и му е станало неприятно, че е намери отпадък в нея, може да не иска втора супа, още повече че няма никаква гаранция, че просто не са долели още супа в същия съд.

… Третото нещо е че при поръчка на Ризлинг на чаша според мен получих Пино Гриджо, дори не се постараха да го сипят пред мен, за да видя бутилката, но това не е толкова фатално, защото виното беше добро и нямаше кой знае каква разлика в цената.

Това е причината да отпаднат 2 сърца.

Чуй Jazu

Много приятна чил музика, а вечер с джаза сигурно е още по-хубаво, стига да не е много силна музиката.

Време за гледане на филмчето: 1:24 мин.

Помириши Jazu

Храната ухаеше добре, без да има натрапчивост, освен в уакамето, което винаги ми мирише много силно на море.

Вкуси Jazu

… Препоръчвам бенто бокса, защото всичко в него е вкусно и набавя нужните съставки за организма ни да се чувства достатъчно сит, но не преял в следобедните работни часове. Цената му е 20 лв, така че дори е изгодно.

… Пробвай и десерт, например суфле от бял шоколад с мача и сорбе от юзу. Всичко се прави при тях на място, включително сладоледите и сорбетата. Добави и кафе, защото е хубаво.

 

Бих отишла отново в Jazu, въпреки гафовете, защото храната е наистина много вкусна и качествено направена. Следващия път ще избера времето за вечеря, за да чуя и музиката на живо.

Как да стигнеш до Jazu?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: business park EXPO 2000, 55, бул. „Никола Й. Вапцаров“ blvd, 1407 София

T: +359 887104010

Работно време: 12:00- 23:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.