fbpx
La Bottega, photo by placescases.com

La Bottega al Viale – италианска кухня, фермерски продукти и хубаво вино в Манастирски ливади, София

Оценка за La Bottega от 5D Сензографа на placescases.com: 4,7 от 5.

Декември 2021

Видях            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих          4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com 

Помирисах    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих           4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

 

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:22 мин.

Забелязах La Bottega al Viale в Манастирски ливади по време на последното затваряне на заведенията заради пандемията от Covid-19. Стана ми жал, че не мога да вляза и да усетя атмосферата му. Няколко месеца по-късно вече наваксах и съжалих, че не съм го направила по-рано. Оказа се, че като интериор мястото е много приятно, много уютно, обслужването вежливо, а храната вкусна. Особено внимание обръщам на винената им листа и възможността да се пие хубаво вино на чаша от бутилка. Оказа се, че фирмата е вносител на вино и за това то е на такъв акцент при тях. Ресторантът е част от групата на Cinecitta, Hamachi-Ni и Mediterraneo- много силни ресторанти! В продължение на серията за заведения с италианска кухня в София, подхваната с Briciole и последвана с Da Massimo & Fabbio, продължаваме сега с La Bottega.

Виж ….

…. Стилен интериор, с много уют- модерна камина създава приятно амбиатно усещане;

…. За по-малките гости на заведението, има и аквариум с риби;

…. Отвън не се забелязва добре, но помещението е голямо- има 2 зали, за лятото има и малка градина отвън;

…. Много хитроумно и стилно плейтване- например, брускетите и кростините се сервират върху намачкана оризова хартия, поставена върху дъски. Това хем придава различен изглед, хем дава повече хигиенна безопасност, за да не се поставят върху една и съща дъска храната на различни гости.

 Усети ….

…. Повечето пъти попадаме на много добри сервитьори, доста добре запознати с виното, а управителката освен, че е много любезна, е доста добър експерт, може би дори сомелиер. Веднъж само попаднах на сервитьор, на който сякаш му беше досадно да обясни какво вино има за деня на чаша, реши че с обяснението „имаме бяло, розе и червено от Витезе“ е приключил работата си. Исках да ми каже повече за сортовете вино, но той ме отряза с тази реплика. Оттук и едно сърце отпадна. При положение, че фирмата е вносител, иска да рекламира вината си и може да привлече почитатели, недопустимо е да се претупва момента със запознаването на клиента с виното за деня. Ако не е наясно, просто може да донесе бутилката при клиента. С наличието на приложения като ViVino вече всеки може да провери нужната информация;

…. Няма паркинг, ако си с кола, но има нещо по-добро- точно отпред пред ресторанта, от другата страна на малката уличка, има добра автомивка. Идваш, оставяш колата да се погрижат за нея чевръсти момчета, а ти изчакваш спокойно в хубава обстановка с вкусна храна, докато стане готова;

…. До ресторанта има магазинче, където се продава вино, фермерски продукти и прясно приготвена топла храна за вкъщи.

Чуй ….

…. Приятни хитове, коледна музика, мисля че беше от радио Ванила.

Време за гледане на филмчето: 1:22мин.

Помириши ….

…. Голям фен съм на аромата на крустините с трюфел и сирене;

…. Ако има отворено бяло вино от сорт Grillo, с аромати на ябълки и малко тропически плодове, не се колебай и го пробвай, може и с трюфеловите кростини;

.… Всички продукти миришат много апетитно поради факта, че са фермерски и пресни.

Вкуси ….

Има специално меню за деня, но и редовната листа съдържа примамливи предложения.

…. Като типично вино място, може просто да си вземеш плато брускети или разядки, чикети или кростини, плато с колбаси и сирена, бутилка хубаво вино и да се наслаждаваш на танцуващите снежинки навън.

Обръщам внимание, че хлябът е от Братя Хлебари, приготвен с квас и те подлъгва да си хапнеш повече, защото е безумно вкусен!

Какво е чикети, можеш да прочетеш в Едно много вкусно италианско място- Briciole, София.

…. На една много различна лазаня, с риба тон попаднах един ден и не съжалих, че си я поръчах;

…. Най-обикновени бъркани яйца с праз да си поръчаш, ще си изядеш пръстите. Разбира се, направени са с фермерски яйца;

…. И дават вида бургери- италиански и обикновен са чудесни- любими са на дъщерите ми. Картофите към тях, печени, не пържени, са уникално вкусни- любими са на нашето семейство;

…. Ако пък ти се иска, можеш и пица да си хапнеш;

…. Винаги има прясна паста- веднъж само попаднах на едни равиоли с дометн сос, който не беше много добре балансиран, с една идея повече кисел вкус, от моите предпочитания;

…. За десерт пробвай мус с белгийски шоколад и тирамису. Вземи си едно ристретто към него.

Очертава се да съм чест гост в La Bottega al Viale, защото е на много удобно място по маршрутите ми и се радвам, че имам в близост толкова хубав ресторант.

Как да стигнеш до La Bottega в София?

Не се притеснявай как ще стигнеш до La Bottega al Viale в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

90, Ралевица, кв. Манастирски ливади, Витоша, Столична, София-град, 1404, България

A: ул. „Ралевица“ 90, 1680 кв. Манастирски ливади, София

T: +359888852233

Работно време: Пон – Нед 10:00-23:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.

90, Ралевица, кв. Манастирски ливади, Витоша, Столична, София-град, 1404, България
Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.