fbpx
L'Auberge de Ravilhon, photo by placescases.com

L’Auberge de Ravilhon, Сарла, Франция

Оценка за  L’Auberge de Ravilhon от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

Април 2022

Видях               5 сърца 12920 

Усети              5 сърца 12920

Чух                   5 сърца 12920

Помирисах     5 сърца 12920

Вкусих              5 сърца 12920

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:30 мин.

Понякога случайните срещи са най-хубави и запомнящи се. Такава беше моята среща с L’Auberge de Ravilhon. Бяхме тръгнали на обиколка из замъци и исторически забележителности в Сарла. Обаче децата бяха поогладнели и искаха да намерим първо ресторант и тогава да разглеждаме. Надникнахме в една малка уличка, която се отбиваше от главната и харесах покривките на масите отвън. Влизайки вътре, чувам музиката и разбирам, че това е моето място, точно това, което съм търсела. Чети нататък да разбереш защо мисля така.

Виж ….

…. L’Auberge de Ravilhon  се намира в стара сграда, интериорът е впечатляващ- комбинация от старина и хипстърска модерност, но в много по- умерена в сравнение с изтъкването старинността. Стените са от познатите в региона варовикови тухли, таванът е гредоред. На втори етаж има бели покривки, долу е по-неформално за обяд или закуска;

…. За обяд менютата са на листове и можеш да си помислиш, че храната е как да е направена, но нищо подобно- всичко звучи страхотно и като дойдат чиниите се разбира, че нещата са пипнати.

 Усети ….

Рейтингът на заведението е доста нисък в Tripadvisor ,както и в Google Maps, но бързам да отбележа, че последните ревюта са отпреди много време. Така че един по-нов отзив, от тази година, е по-меродавен като достоверност. Четейки какво пише за обслужването, почти съм сигурна, че има промяна в собствеността, защото аз не забелязах нищо от това, от което се оплакват тези хора.

…. Страхотно обслужват младежите- много бързо става всичко, не ти липсва нищо, предлагат ти вино веднага като ти се изпразни чашата, защото ние решихме на чаши да пием.

Чуй ….

…. Музиката е страхотна- точно тя ми подсказа, че съм на правилното място- модерен фънк, соул и джаз.

Време за гледане на филмчето: 1:30 мин.

Помириши ….

…. Един най-обикновен омлет, направен с гъби имаше такъв страхотен аромат, че се зачудих дали не съм объркала поръчката като си взех Coq o vin, но като дойде петелът и го помирисах него, разбрах, че отново не съм сгрешила;

Coq o Vin е петел или просто някаква птица, приготвена с вино, гъби, лук, понякога чесън и сланина.

…. Виното, както винаги е на ниво и е задължително да си поръчаш към храната!

 

Вкуси ….

Сарла се слави с гъшия дроб. Продава се навсякъде като сувенир направо. Обаче, от световния износ за 2020, 63% държи Франция, а на второ място коя държава мислиш, че е? България, с 12.28%.

…. Та тук се сервира гъши дроб под различни форми и си заслужава да се опита. Имай предвид, че той е от България, самите хора от заведението го потвърдиха.

…. Пак да кажа – прекрасен Coq o Vin;

…. Другите похвалиха патешкото бутче конфи.

Бутче конфи, от патица или пиле, се приготвя с много мазнина, на много бавна фурна ок 3 часа. Получава се нещо страшно вкусно, с хрупкава кожичка, ако го позапечеш накрая на тиган. Аз лично ползвам патешка мас, продава се  по магазините.

…. Сладолед нуга, чудесен, с хубава кремообразна текстура при разтапяне.

Смело препоръчвам L’Auberge de Ravilhon, независимо от отзивите в другите платформи. Смятам, че мястото си заслужава много.

Как да стигнеш до L’Auberge de Ravilhon, Sarlat, Франция?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

L'auberge de Ravilhon, 2, Rue des Armes, Le Colombier, Le Moulin à Vent, Сарла-ла-Канеда, Dordogne, Nouvelle-Aquitaine, France métropolitaine, 24200, Франция

A: 2 Rue des Armes, 24200 Sarlat-la-Canéda, France

T: +33553310314

Работно време: 9-14:30, 18-22

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Sarlat?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.


Booking.com


Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.