fbpx
Maisons Premium by placescases.com

Maison’s Premium – най-новото и вкусно място в Бургас

Оценка за ресторант Maison’s Premium от 5D Сензографа на placescases.com: 4,7 от 5.

Юли 2023

Видях                 4 hearts and a half 2022    

Усети                  4 hearts rating 129x20

Чух                      5 сърца 12920

Помирисах      5 сърца 12920   

Вкусих                5 сърца 12920 

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:28 мин.

Ако си в Бургас и си гурманд, и харесваш добре приготвена и украсена храна, в красиви чинии и подноси, в прилично малко количество, значи твоето място е Maison’s Premium.

Аз лично съм голям любител на гурме кухнята и fine dining ресторантите, и понеже от няколко години Салин и Нептун се борят да съборят старата си слава с недостатъчно добро обслужване и липса на въображение в храната,  отдавна ми липсваше такова вълнуващо сетивата място в любимия Бургас.

Овациите за храната са изцяло за шеф Стефан Енчев и неговия екип. В нея се усеща класа и креативност. Надявам се, че гостите и жителите на Бургас ще оценят таланта му, за да продължи да твори по същия начин в неговата сфера.

Стефан Енчев се е върнал от Англия, където е работел като су шеф в ресторант на прочутия Mr. Hell’s Kitchen- Gordon Ramsay, за да радва българските гурманди с творенията си. Много се радваме за този наш късмет и му пожелаваме и на него в огромни количества такъв.

Виж Maison’s Premium …

… Обстановката е приятна, мебелировката удобна, а подносите и чиниите много стилни- отговарят на красиво плейтнатата храна в тях;

Листата с храната хем включва разнообразие, хем не е прекалено дълга- има си предястия с френски финес, салати, основни, пици и десерти;

Винената листа е доста кратка и не видях да има малки бутилки или предложения на чаша. Може би търпи леко развитие в тази посока, но иначе цените са доста адекватни;

Оттук отпадна половин сърце.

Усети Maison’s Premium …

Прилежно обслужване, с уважение към клиента, но за съжаление нямаше обяснения какво има в чинията. Считам, че във fine dining преживяването това е много важна подробност, но пък в менюто доста детайлно беше описано.

… Бяхме си запазили в така наречената градина, но за съжаление се оказа, че това е обикновена пушалня, на която се отваря покрива. Е той не беше отворен, беше страшно студено, дори за юлските жеги и все пак миришеше много на цигари. Бързо се преместихме вътре, защото не ни беше приятно.

Оказа се, че студът идва от силната аспирация и за съжаление, когато се отвореше вратата между помещението за непушачи и пушалнята, рязко замирисваше на цигари и ставаше много студено. За това отпадна едно сърце.

Чуй Maison’s Premium …

Много приятна лека джаз музика, изпълнена на пиано. Може да се нарече тип хотелска, но тя е много подходяща за заведения с изискан стил.

Време за гледане на филмчето: 1:28 мин.

Помириши Maison’s Premium …

Хвърлихме се смело на бутилка Calvet Chablis Grand Reserve, което беше скъпичко, да кажем на цената на евтино вино в Букурещ (за подробности можеш да прочетеш цикъла от публикации за Букурещ), но  не ни разочарова като аромати, а ни спечели. Добре се съчета с рибните ни предпочитания, които поръчахме;

Много апетитни аромати на пица Капричоза- малко по-различна е от стандартното, защото й е добавен салам, но той беше качествен и придаде лека пикантност, която всъщност ме впечатли много приятно.

… Ананас и печен фъстък в десерта Ангелска целувка.

… Пресен босилек в салата Капрезе, която не само беше вкусна, но и много красиво положена в чинията.

Вкуси Maison’s Premium …

Филе от треска су вид с миди, еспума, която не стана ясно от какво е, но имаше и от любимата ми силикорния и чипс от нещо, което също не разбрах, както и фино картофено пюре като канапе! Беше прекрасно

Хрупкави калмари със сос айоли;

… Аз мисля че, каквото и да избереш от менюто, то все ще е хубаво ,защото така се оказа с всичко, което пробвахме. Предупреждавам само, че порциите са гурме- добре премерени, за да се опитат повече неща и да не ти натежи. Но например, само със салата не можеш да се наядеш, та дори и само основно може да не ти стигне. Комбинирай го смело със салата или предястие и десерт накрая.

Задължително ще посетя отново Maison’s Premium при следващото ми идване в Бургас. 

Как да стигнеш до Maison’s Premium?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: бул. „Сан Стефано“ 129, 8001 Бургас Център, Бургас

T: +359 883 444 566

Работно време: 10:00-24:00.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.