fbpx
Външен минерален басейн на хотел Макси Велинград/ Outdorr mineral water pool at hotel Maxi Velingrad,placescases.com

ХОТЕЛ МАКСИ- ПОЧИВКА И СПА СРЕД ПРИРОДАТА НА РОДОПИТЕ, ВЕЛИНГРАД

Последно посещение със семейство и приятели септември 2017.

Оценяване от 5D Сензографа на placescases.com:

Видях                           

Усетих                    

Чух                           

Помирисах              

Вкусих                      

             

5D оценка: 4.2 от 5.

 

Вижте

…. Интериор с преобладаващ материал дърво и много дърворезба;

…. Прекрасна огромна камина в лоби бара, която създава усещане за уют и разкош, а зад нея през прозорците гледка към гората и града- направо те кани да седнеш там, да си поръчаш нещо, да си почетеш книга или побъбриш приятно с приятели;

…. Гората, в която се намира хотела, над града, с хубава гледка;

…. Аквариумите с цветни риби, в релакс зоната на СПА комплекса;

…. Остатъци от недобра поддръжка на стаите, зад нощното шкафчетампони за сваляне на грим и капачка, останали от предишни посетители, бяха порядъчно прашасали;

…. Малки ягодки, почти колкото главички на топлийки в гората около хотел- приятна изненада в ранната есен.

Усетете.

…. Старание от страна на служителите на рецепция да обслужат адекватно и любезно клиентите;

…. Приятната топлина на минералната вода в басейните и топилата, отпускащите мехурчета в джакузитата на СПА зоната, силната масажираща струя на масажния душ, топлата минерална вода на външния басейн, особено в студено време!

…. Няколко позвънявания и ултиматум за отмяна на резервацията в случай, защото не съм успяла да вдигна телефона веднага. Поговорихме си с персонала от резервации и ми се извиниха. Ставаше дума за лоша комуникация между тях и пропуск да се отбележи, че съм потвърдила вече резервацията.

…. Липсата на минерална вода в машината на релакс зоната- точно когато човек отиде да си почине и има нужда след топлите сауни да пийне малко вода, вижда машината и се насочва жадно към нея, осъзнава, че ще си остане жаден;

…. Страхотна бутаница и чакане на крак на закуска в ресторанта, просто недостига капацитет от маси.

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content


 

Чуйте

…. Музика на живо в петък в лоби бара-  много приятна, нежна и професионално изпълнена. Публикувала съм видео клипче във Facebook страницата на placescases.com

Помиришете

…. Аромата на бор – хотелът се намира в гора и това е голямо предимство.

Вкусете… 

…. Разнообразна закуска, с качествени продукти, но липсваха достатъчно плодове;

…. Много добра скара в механата, но нямаше нищо прясно сготвено.

Като цяло съм доволна от Maxi Velingrad Park Hotel and SPA, на кратко хотел Макси. Цената съответства на качеството на интериора и широките стаи, но няма добро покритие откъм сервиз, поддръжка и храна в механата. Очаквах и по-голямо разнообразие от качествени напитки и интересни коктейли в лоби бара.

Имаше дегустация на португалско вино и порто. Това беше много добро хрумване, но нямаше възможност да си поръча човек на чаша в механата след това.

Има нужда хаускийпинг да се постарае повече и да оглежда под леглата и масите в стаите. Не може да има отпадъци, отлежали с дни от предходни посетители.

Минералните басейни са голямо предимство, обаче имаше неработеща парна баня  в СПА комплекса.

Има хубава площадка за деца навън и доста малък и отворен за бягство на децата детски клуб вътре, добре, че има аниматори. Разбрах, че има конферентни зали, видях и фризьорски салон.

Освен, че можете да се размажете в СПА зоната на хотела, бихте могли да се поразходите из околностите, както пеша, така и с кола. Има еко пътека, която започва от оградата на хотела и излиза на връх Острец. Аз не стигнах до него след около 45 мин, но пътеката не  е стръмна и е приятно.

Previous Image
Next Image

info heading

info content


Също така, с кола се отива до с. Дорково, на 14 км от Велинград. Там има една атракция много интересна за деца- Плиоценски парк.На това място са били открити останки от древни животни, като най-интересни са мастодонт и хипарион (изчезнал вид диви коне). Направена е възстановка на мастодонта в реални размери от синтетични материали от двама скулптори Ивайло Аврамов и Теодор Нанев, заедно с художника-анималист Велизар Симеоновски от Природонаучния музей във Фийлд в Чикаго. Експозицията се помещава в сграда, специално построена с финансиране от европейски фондове и е дело на арх. Явор Йорданов. Тази сграда също е интересна сама по себе си. Тя е изключително интересна минималистична постройка от дърво и стъкло и изобразява естествен кошер.

Освен това, до с.Дорково се намират останките от средновековната крепост Цепина. Тя съществува от преди 9в. и разкопките показват, че там е имало тракийско селище от желязната епоха. Разходете се до върха, заслужава си, за да видите не само останките, но и красивите гледки от високото.

На 12 км от Велинград е Ракитово, където има въжена градина или както го наричат Парк Бърдоландия и стара часовникова кула, която е символ за това селище. Въжената градина не е като Коколандия в София или тази при хотел Рила в Боровец но става.

Можете да се разходите, включително и пеша до езерото Клептуза, което е карстово и извира директно от недрата на земята. Там като поемете по една от пътеките нагоре, ще стигнете до останки от Тракийско светилище, близо до което има параклисче.

Бих посетила отново Макси във Велинград, дори само заради чудесната разходка, която човек може да си направи в околностите.

 

Адрес: Велинград, кв. Лъджене ул.“Николай Хрелков“ 30

Тел: +359 2 492 1888

Моб: +359 878 21 88 88

E-mail: spavelingrad@maxisofia.com

 

За повече информация и подробности за локацията на Maxi Velingrad Park Hotel & SPA, Макси Велинград Парк Хотел и СПА, последвайте линковете на логата по-долу:

кв. Лъжене, ул. Николай Хрелков 30, 4600 Велинград, България

4641 Дорково, България

4601, България

България

4641, България

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледайте всички категории на  placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.