fbpx
Melia, Vourvourou, photo by placescases.com

Melia- fine dining ресторант във Вурвуру, Хакидики

Оценка за Melia от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Август 2021

Видях              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих          4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com
   

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 4 мин. 

Нямаш 4 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:52 мин.

Melia е истинска находка във Вурвуру. Името означава ясен- дървото, което в древногръцката митология си има цяла група нимфи, асоциирани с него. В този ресторант можеш отново да усетиш типичния вкус на гръцката кухня, но един по-креативен и фин начин.

От миналата година го набелязах и се радвам, че тази успях да го посетя най-сетне и съм много доволна, че го направих.

Ако някой ме попита къде си заслужава да се отида на ресторант в района на Вурвуру, имам точно два отговора:

  • За типично гръцки ресторант, каквито си ги знаем по принцип това е Аристос в Ормос Панагия
  • За fine dining преживяване-
    Paris вече не e сред моите първи предпочитания. Първо, че вече много хора ходят там и вечно няма места, трудно наместват резервациите. Бяхме 10 човека и се опитахме да отидем на ранна вечеря там. Чакахме 20 мин. да дойдат да ни вземат поръчката и когато най-после се появи сервитьор, заяви, че не практикуват разделяне на сметките, защото не им било удобно. Paris е единствения ресторант в Гърция, който ни е отказал подобно нещо.

Виж ….

…. Интериор/екстериор който е в унисон с красивата природа на втория ръкав на Халкидики, Ситоня и по-специално с тази на плажа Кариди във Вурвуру;

…. Забележителен plating, типичен за fine dining ресторантите;

…. Кратко меню, с всичко познато от гръцката кухня, но когато получиш ястието си на подноса или чинията, виждаш неговата съвършена версия. Още от първата страница на менюто правят анонс, че продуктите са био, местно фермерско или собствено производство;

…. Някои от ястията имат довършителна подготовка пред клиента на масата. Такъв беше случатя със скаридите, които бяха изпечени на гореща плоча пред нас, след което сервирани върху малки филийки черен хляб, намазани с фина тарама. По- изумителен вкус на скариди до този момент не бях вкусвала!

 Усети ….

…. Добро обслужване, с типичната бързина, с която повечето ресторанти по  ръкавите на полуострова се славят, но с елегантност, характерна само за fine dining.

Чуй ….

…. Приятна гръцка музика, но също и бавен чил-аут аранжимент на известни парчета. В сряда и петък има жива музика, която е ненатрапчива и спокойна.

Време за гледане на филмчето: 2:52 мин.

Помириши ….

 …. Апетитната миризма на леко жарено и фини подправки с водорасли върху скаридите на грил, в съчетание с тарамата;

…. Цитрусовия аромат на портокалопитата от десертите.

Вкуси ….

Правя уговорка, че тук не раздават десерти накрая, както е по типичните гръцки таверни/ресторанти. Тук всеки десерт е майсторски направен и не може да се сервира току-така на цяла компания в количества.

…. Рибена супа със скордаля. Поднася се чиния с няколко основни съставки на дъното и се залива със скордалята;

.… Мусака- каймата е от агнешко и телешко, заливката отгоре е нежна като бешамел и горния слой има лека хрупкава коричка;

…. Тарама- много фина консистенция, която контрастира с чипса отгоре,  с който си я гребеш и ядеш направо с пръсти;

…. Пастата е чудесна, октоподът придружен с чудесен зелен винегред и леко пикантна фава;

…. Едно от най-забележителните неща са скаридите на плоча, които споменах по-горе;

…. От десертите можеш да избереш да опиташ тяхната вариация на портокалопита или още по – впечатляващата шоколадова супа с мус от черен шоколад и ягодово сорбе.

…. Коктейлът Мелия не беше балансиран като вкус- доста сладък, малко повече беше ликьорът мастиха в него, една идея лайм още щеше да е по-добре.

Като цяло, всичко, което поръчахме в Мелия беше много вкусно и на ниво. Колкото пъти да отиде човек на това място, все ще е малко.

Как да стигнеш до Melia  във Вурвуру?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Melia във Вурвуру. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Vourvourou 630 78, Гърция

A: Karidi beach Vourvourou 630 78

T: +302375091067

Работно време: Пон-Нед 09:00-23:50

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя във Вурвуру?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.