fbpx
Sea Urhicn, wonderful delicacy at Oceanides by placescases.com

Oceanides (Океанидес) – различният рибен ресторант в Афитос, Канадра, Халкидики

Последно посещение месец юли 2015 със семейство

 

Вижте невероятната гледка към морето от масите директно на крайбрежната улица и по терасите на заведението

Помиришетелекият морски аромат на ахинос (морски таралеж)

Вкусете разбира се, че морски таралеж, защото няма да го намерите на много места

Усететеприветливо обслужване; лятното настроение на минувачите и посетителите на заведението

Чуйте… веселия говор и смях на летовниците, наслаждаващи се на спокойната вечер и вкусната храна

Ако имате шанса да прекарате поне една вечер в Афитос, на втория ръкав на Халкидики, Касандра, непременно трябва да си направите лежерна разходка по кокетните стари калдъръмени улички, разглеждайки сувенирите по занаятчийските магазинчета.

И когато вече се почувствате изморени и гладни, една от опциите ви за вечеря е някой от рибните ресторанти на крайбрежната уличка, надвиснала над плажа и морето. Вторият по ред, от ъгъла е Oceanides (Океанидите). Също като останалите ресторанти по уличката, там се предлага разнообразие от прясна риба и морска храна, на малко по-ниска цена от съседите им Thea Thalassa.

Голямата разлика между двата ресторанта е, че Oceanides   предлага ахинос (морски таралеж). Бях любопитна да опитам този деликатес, за който много съм чувала. Сервитьорът ми каза, че това е много силна храна, пълна с концентриран протеин, Омега-3 мастни киселини и цинк.

Сервират го в чаша, за да се консумира с лъжичка, подправен с лимон и зехтин. Още от първата хапка, разбрах, че е изключителен. Наистина не очаквах , че може да бъде толкова вкусен и деликатен! Има вкус на нещо между гъши пастет и стрида.

Може да го хапвате и с малко от вкусния гръцки хляб и нищо друго няма да ви трябва освен хубаво вино. Определено не е за всеки вкус, но ако ви хареса от първата хапка, ще ви омагьоса завинаги.

Oceanides, Afitos

Fired squid at Oceanides by placescases.com
Fired squid at Oceanides by placescases.com
Sea Urhicn, wonderful delicacy at Oceanides by placescases.com
Oceanides in Afitos, Halkidiki by placescases.com
Fired squid at Oceanides by placescases.com Fired squid at Oceanides by placescases.com Sea Urhicn, wonderful delicacy at Oceanides by placescases.com Oceanides in Afitos, Halkidiki by placescases.com

Рибата на скара не беше толкова добра, колкото при съседите, но това не беше толкова важно след като опитах морски таралеж.

Адрес: Втория ресторант по крайбрежната пешеходна уличка, непосредствено до Thea Thalassa

Ако се нуждаете от рент-а-кар, можете да си запазите тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Ако искате да видите ревю за съседния ресторант Теа Таласа на български език, проследете линка тук.

Тел: +30 2374 091675

Как да си ризервираш престоя на Халкидики?

Ако планираш летуване на Касандра, Халкидики, Гърция, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

 

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.